بهبود سوشیال سیگنال برای افزایش سئو سایت + 10 راه کاربردی
- آموزش سئو • آموزش وبمستر
- ۱۰ تیر ۱۴۰۳
- 1,200 بازدید
آنچه در این پست میخوانید
با بهبود سوشیال سیگنال سئو سایت خود را افزایش دهید
سئو یا SEO یک فعالیت چند بعدی است؛ بدین معنا که هر فعالیتی که در سایر حوزههای استراتژی بازاریابی دیجیتال انجام میشود، میتواند تاثیر و عملکردی در نتایج موتورهای جستجو (SERP) داشته باشد. این فعالیتها شامل برنامههای راهبردی برای رسانههای اجتماعی و تلاش برای بهبود سوشیال سیگنال (سیگنال شبکههای اجتماعی) صفحات وب ما میشود.
رابطهای که بین سیگنالهای اجتماعی و سئو وجود دارد یک رابطه غیر مستقیم است. به طوری که وقتی سیگنالهای اجتماعی را بهبود میدهیم، منجر به رتبه بندی بهتر سایت ما نمیشود. با این حال نباید از این موضوع غافل شویم که تمامی اقداماتی که برای بهتر دیده شدن در رسانههای اجتماعی انجام میدهیم، کاملا با تلاشهای ما در حوزه سئو مرتبط هستند.
این موضوع به قدری جدی است که بازاریابان دیجیتال بسیار به آن اهمیت داده و سعی میکنند از آن بهره ببرند.
در این مقاله از وبیت، نحوه بهبود سوشیال سیگنال (Social Signal) برای افزایش سئوی سایت را بررسی خواهیم کرد.
سوشیال سیگنال چیست؟
سوشیال سیگنال و یا سیگنال دریافتی گوگل از طریق شبکههای اجتماعی، شامل هرگونه فعالیتی است که در تعامل با پروفایل شبکه اجتماعی و محتوای آن انجام میشود. از دید سوشیال مارکتینگ، این تعامل شامل مشارکت در رسانههای اجتماعی میشود و از دیدگاه سئو، سیگنالهایی هستند که به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک میکند تا اعتبار کاربر، هویت و محبوبیت پروفایل و یا پست را درک کنند.
معیارهای متفاوتی وجود دارند که میتوان به کمک آنها، تمام رسانههای اجتماعی مختلف موجود را به عنوان سیگنالهای اجتماعی طبقه بندی کرد. در ادامه، نمونههایی از این معیارها بر اساس ذکر شده است:
- اینستاگرام: دنبال کردن، لایک، اشتراک گذاری، افزودن به موارد دلخواه، دفعات ذخیره شدن
- فیس بوک: دنبال کردن، لایک، دیسلایک، کامنت، اشتراک گذاری، بازدید
- ایکس (توئیتر): دنبال کردن، توئیت، ریتوئیت، نقل قول توئیت، پاسخ
- لینکدین: ارتباطات، لایک، کامنت، اشتراک گذاری
- پینترست: دنبال کردن، پین کردن، بازدید
- ردیت: رای بالا، نظر
آیا سوشیال سیگنال یک فاکتور رتبه بندی محسوب میشود؟
گوگل برای تعیین رتبه صفحات وب بیش از 200 عامل را مد نظر قرار میدهد. در حالی که بسیاری از متخصصان سئو بر این باورند که به دلیل پیامهای ضد و نقیضی که گوگل در این مورد منتشر کرده است، توافقی درباره نقش سیگنالهای اجتماعی در رتبه بندی نتایج جستجو وجود ندارد.
2010: گوگل میگوید بله… مرتباً
در این ویدیوی کوتاه از Google Search Central که در سال 2010 منتشر شد، شخصی میپرسد که آیا گوگل از لینکهای توییتر و فیس بوک به عنوان یک سیگنال رتبه بندی استفاده میکند؟ این سوال به مقالهای اشاره دارد که در آن زمان توسط Danny Sullivan نوشته شد.
مهندس نرم افزار گوگل، Matt Cutts، در پاسخ به این پرسش میگوید: «ما همیشه لینکهای فیس بوک و توییتر را در رتبه بندی نتایج استفاده میکنیم، اما علاوه بر آن، سعی داریم در مورد اعتبار نویسنده یا خالق در توییتر یا فیس بوک نیز اطلاعات کسب کنیم.» سپس او توضیح میدهد که (در آن زمان) آنها برای جستجوهای سریع مهمتر هستند و کیفیت تعاملات بیشتر از کمیت اهمیت دارد.
2014: گوگل میگوید نه واقعاً
در ویدئویی دیگر از Google Search Central که در سال 2014 منتشر شد، کاربر دیگری پرسید: «آیا سیگنالهای فیس بوک و توییتر بخشی از الگوریتم رتبه بندی هستند؟ آنها چقدر اهمیت دارند؟»
مت کاتس با تأکید بر این موضوع که صفحات اجتماعی میتوانند با بروزرسانیها و پستهای کاربران دائماً تغییر کنند، بیان میکند که مهندسان گوگل کمتر روی استخراج سیگنالها (مانند لایک، کامنت، اشتراک گذاری) از این صفحات تمرکز میکنند.
2022: گوگل سوشیال سیگنال را به عنوان نشانگر کیفیت میبیند.
گوگل اخیرا اعلام کرده که در تلاش برای درک اعتبار نویسنده یا سازنده وبسایت از طریق رسانههای اجتماعی است. شهرت طراح و مدیر وبسایت به عنوان نشانگر کیفیت برای سئو اهمیت دارد و گوگل برای درک بهتر نویسندگی به پروفایلهای رسانههای اجتماعی توجه میکند.
با وجود پیچیدگیهای موجود در این زمینه، لازم است بدانیم که گوگل به صفحات اجتماعی وبسایت و پروفایلهای تولید کنندگان محتوا توجه میکند و برای بالا بودن در نتایج جستجو باید به این نکات نیز توجه داشت.
چگونه سوشیال سیگنال بر سئو تأثیر میگذارد؟
متخصصان سئو در حال تحقیق، پژوهش و مطالعه برای کشف دقیق تاثیر سوشیال سیگنال بر عملکرد سئو هستند. بر اساس اختلاف نظرها و نتایج متفاوتی که وجود دارد میتوان نتیجه گرفت که سوشیال سیگنالها به صورت غیر مستقیم بر رتبه بندی تاثیر دارند.
پروفایلهای رسانههای اجتماعی میتوانند رتبه بندی شوند
گوگل پروفایلهای رسانههای اجتماعی را فهرست بندی میکند؛ به این معنی که در نتایج موتورهای جستجو رتبه بندی میشوند. گوگل تمایل دارد وبسایتها را به صفحات رسانههای اجتماعی مربوطه متصل کند؛ در نتیجه به دنبال سیگنالهایی است که وبسایتهای ما را به URL های پروفایل خاص متصل میکنند.
در شرایطی که برای رتبه بندی کلمات کلیدی هدف شما اهمیت کمتری دارد، نتایج جستجوی برند شما برای استراتژی مدیریت شهرت سئو شما مهم است. اگر نام تجاری و برند خود را در گوگل جستجو کنید، به احتمال زیاد صفحه فیس بوک، لینکدین یا توییتر شما در صفحه اول رتبه بندی شود.
معمولا گوگل برای توییتر، سه توییت اخیر را در SERP نمایش میدهد (توجه داشته باشید که گوگل لایکها یا ریتوییتها را در آنجا نمایش نمیدهد).
حضور قوی در شبکههای اجتماعی و تاثیر آن بر سئو
با حضور مسنمر و قوی در شبکههای اجتماعی که مستقیماً در نتایج جستجو تاثیر دارد، میتوانید به جلب اعتماد کاربران برند خود کمک کنید. همین اعتماد، افزایش کلیک روی وبسایت شما در نتایج جستجو را به دنبال خواهد داشت.
به اشتراک گذاری محتوا در شبکههای اجتماعی به طور مستقیم به وبسایت شما بک لینک محسوب نمیشود، اما با افزایش اشتراک گذاری و انتشار محتوا، ترافیک ورودی به وبسایت شما بیشتر میشود. این افزایش بازدید، بدین معناست که افراد بیشتری محتوای شما را مشاهده میکنند و احتمال اینکه آن را ارزشمند و مفید بدانند و به آن لینک دهند، بیشتر است.
از سادهترین راهها برای دریافت بک لینک، دیده شدن است. شبکههای اجتماعی با فراهم کردن دسترسی بیشتر به مخاطبان، محیطی مناسب برای دیده شدن محتوای شما فراهم میکنند و به همین دلیل میتوانند بخشی از استراتژی لینک سازی شما باشند.
حضور قدرتمندی که شما در شبکههای اجتماعی دارید، میتواند با افزایش اعتماد مخاطبان، دیده شدن بیشتر محتوا و در نتیجه افزایش احتمال دریافت بک لینک، بر سئوی وب سایت شما تاثیر مثبت بگذارد.
محتوای باکیفیت در شبکههای اجتماعی تاثیر مستقیم در بهبود سرچ دارد
تصور کنید یک صفحه وب در شبکههای اجتماعی به دفعات زیاد به اشتراک گذاشته شود. در میان این تعداد به اشتراک گذاری، ممکن است صدها هزار لایک، نظر و تعامل وجود داشته باشد.
اگر یک صفحه وب به این میزان تعامل به دست آورد، نشان میدهد که محتوای ارزشمندی دارد. اغلب، صفحات وبی که در نتایج جستجو رتبه خوبی دارند، سوشیال سیگنال قوی دریافت میکنند.
اما هیچ دلیلی مبنی بر استفاده گوگل از سوشیال سیگنال برای ارزیابی کیفیت و تعیین رتبه بندی وجود ندارد.
با این حال، همانطور که محتوای باکیفیت در رسانههای اجتماعی موفق عمل میکند، گوگل نیز این موفقیت را در نظر میگیرد. در هر صورت، الگوریتم آن بر اساس EAT (تخصص، اعتبار و اعتماد) ساخته شده است.
به بیان ساده، اگر محتوای باکیفیت و ارزشمند ایجاد کنید که کاربران آن را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند و با آن تعامل داشته باشند، گوگل نیز متوجه ارزش آن خواهد شد و میتواند رتبه شما را در نتایج جستجو بهبود ببخشد.
ایجاد محتوای با کیفیت به شما کمک خواهد کرد تا دید و عملکرد خود را در هر دو کانال دیجیتال بهبود ببخشید، به شرطی که محتوای خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید و آن را برای سئوی طبیعی بهینه کنید.
10 نکته برای بهبود سوشیال سیگنال برای افزایش سئو سایت
همانطور که گفته شد، بهبود سوشیال سیگنال در رسانههای اجتماعی تاثیر بسزایی بر سئو و سایر بخشهای استراتژی بازاریابی دیجیتال دارد. در ادامه 10 نکته که بهبود سوشیال سیگنال را به همراه دارد بررسی خواهیم کرد.
1. لینک دادن به صفحات سایت و پروفایلهای رسانههای اجتماعی
گوگل در تلاش است که وبسایتها را به حسابهای کاربری شبکههای اجتماعی مرتبط کند. سادهترین راه این است که بررسی کنید که وبسایت شما به رسانههای اجتماعی لینک شده است و بالعکس. سئوکاران در گذشته از نشانهگذاری اسکیمای شبکههای اجتماعی برای ارتباط مستقیم با گوگل استفاده میکردند؛ اما امروزه این روش کاربرد ندارد.
لینک دادن به پروفایلهای رسانههای اجتماعی در صفحه اصلی ممکن است کلیکها را از دکمههای CTA یا فرمهای لید شما دور کند. به همین دلیل نیز، توصیه میشود لینکهای اجتماعی را در فوتر وبسایت خود قرار دهید. این کار سبب بهبود تجربه کاربری نیز خواهد شد. زمانی که یک کاربر، وبسایت یا صفحه اجتماعی شما را پیدا میکند، باید تا حد امکان دسترسی به سایر لینکهای مهم و مرتبط با برند شما برای او آسان باشد.
2. بهینه سازی صفحات رسانههای اجتماعی
همانند صفحه وب یا پست وبلاگ، صفحات پروفایل رسانههای اجتماعی شما نیز میتوانند از بهینه سازی داخلی (On-page) بهرهمند شوند. قرار دادن کلمات کلیدی هدف در قسمتهای “درباره ما”، “خدمات”، “محصولات” یا سایر بخشهای قابل ویرایش که پروفایلهای مختلف رسانههای اجتماعی اجازه میدهند، میتواند به درک گوگل از ارتباط بین وبسایت شما با آن کلمات کلیدی کمک کند.
پر کردن هر بخش از پروفایل اجتماعی مهم است؛ زیرا خزندههای گوگل از این قسمتها برای درک کسبوکار شما استفاده میکنند. هر بخش فرصتهای بیشتری را برای افزودن کلمات کلیدی مهم و مرتبط با کسبوکارتان را در اختیار شما قرار میدهد.
3. به دنبال پنل دانش (Knowledge Panel) خود باشید
پنل دانش گوگل یک ویژگی SERP است که تمام اطلاعات کلیدی در مورد نام تجاری، از جمله پروفایلهای شبکههای اجتماعی را برای کاربران یکپارچه میکند. این اطلاعات را اغلب برای جستجوهای نشانه گذاری شده یا زمانی که شخصی نام کسبوکار شما را جستجو میکند، رتبه بندی میکنند.
گوگل به طور خودکار پنلهای دانش (یک باکس حاوی اطلاعات در سمت راست صفحه) را تولید میکند؛ به این معنی که اگر برند شما هنوز پنل دانشی در صفحه نتایج نداشته باشد، راهی برای ثبت آن وجود ندارد. در صورت نمایش پنل دانش در کسب و کارتان، میتوانید در مورد اطلاعاتی که در آن پر شده است ارتباط مستقیم بیشتری با گوگل داشته باشید.
4. تبلیغ مستمر محتوا در شبکههای اجتماعی
اگر بهطور منظم محتوایی مانند پست بلاگ، مقاله یا کتاب الکترونیکی را در وبسایت خود منتشر میکنید، باید مرتباً آنها را در اکانت شبکههای اجتماعیتان نیز تبلیغ کنید. هرچه پستها و محتوای بیشتری را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید، شانس بیشتری برای به دست آوردن لایکها، نظرات، اشتراک گذاریها و تعاملها خواهید داشت.
برای برنامه ریزی و خودکارسازی پستهای خود در اکانتهای توییتر، فیس بوک، لینکدین و اینستاگرام خود میتوانید از ابزارهای مدیریت رسانههای اجتماعی مانند Sprout Social استفاده کنید.
روشهایی برای به اشتراک گذاشتن محتوای سایت
در ادامه نکاتی برای به اشتراک گذاشتن محتوای سایت آورده شده است که لازم است به آنها توجه کرد:
- بلافاصله پس از انتشار محتوای جدید، به آن لینک دهید.
- زمانی که محتوایی بروز میشود و اطلاعات جدید یا بهتری را در اختیار کاربران قرار میدهد، اطلاع رسانی کرده و به آن لینک دهید.
- زمانی که موضوعی در اخبار، گفتگوها یا موضوعات پرطرفدار در حوزه فعالیت شما مطرح میشود، محتوای مرتبط را در وبسایت خود به اشتراک بگذارید و به آن لینک دهید.
- هنگامی که کاربر سؤالی در مورد یک موضوع، سرویس یا محصول خاصی مطرح میکند، با لینک دادن به محتوای مرتبط در وبسایتتان که به سؤال او پاسخ میدهد، جواب دهید.
موارد مطرح شده تنها چند نمونه از راههای ایجاد و اشتراک گذاری محتوای سایت است.
اگرچه مطمئناً میتوانید بدون هیچ لینکی به محتوای وبسایت، پست ارسال کنید، اما به سئوی سایتتان کمکی نمیکند. برای ایجاد هرگونه مزیت غیرمستقیم برای سئو، پستهای شما باید شامل لینکهایی به صفحات وب شما باشند.
5. افزودن دکمه شبکههای اجتماعی به محتوا برای اشتراک گذاری راحتتر
با این کار احتمال اینکه بازدیدکنندگان محتوای شما را به اشتراک بگذارند بیشتر است. افزودن دکمه شبکههای اجتماعی به صفحه محتوا، اشتراکگذاری محتوای باکیفیت شما را برای بازدیدکنندگان وبسایت آسان میکند.
به عنوان مثال، افزونههایی وجود دارند که کاربران را تشویق میکند تا روی آیکونهای اجتماعی که هنگام پیمایش در وبلاگ ظاهر میشوند، کلیک کنند.
زمانی که کاربر روی اشتراک گذاری محتوا در رسانههای اجتماعی کلیک میکند، پست به طور خودکار آماده میشود و نیاز به انجام کار اضافی برای ایجاد یک پست جذاب و قابل کلیک در رسانههای اجتماعی نخواهد داشت. با این کار احتمال اینکه که محتوای شما توسط فالوئرهای آنها دیده شود بیشتر شده و در نتیجه منجر به بهبود سوشال سیگنال و سئوی وبسایت شما میگردد.
6. با کارتهای توییتر و تگهای Open Graph، محتوای خود را قابل کلیکتر کنید
اگر میخواهید صفحات وبسایتتان در هنگام اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی برای کاربران جذاب باشند، از تگهای Open Graph و کارتهای توییتر استفاده کنید. این موارد قسمتهایی از متادیتاها (metadata) هستند که بر نحوه نمایش محتوای وب شما هنگام اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی تأثیر میگذارند.
کد HTML پیشنمایش تصویر بالا به این شکل است:
عدم وجود تگهای Open Graph و کارتهای توییتر میتواند به کاهش نرخ کلیک بر روی محتوای شما هنگام اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی منجر شود. به عنوان مثال، اگر صفحه وبی دارای مشخصه “twitter: image” نباشد، در توییتر به شکل متنی ساده بدون تصویر جذاب نمایش داده میشود.
7. پاسخگویی به نظرات و به اشتراک گذاریها
یکی از بخشهای مهم بهبود سوشیال سیگنال، فعال بودن است. فعال بودن به این معناست که به نظرات و تعاملات افراد پاسخ داده و به آنها نشان دهید که پروفایل شما توسط یک فرد واقعی مدیریت میشود.
پاسخ دادن فعال به نظرات همچنین میتواند به معنای افزایش فرصت برای اشتراکگذاری لینکهای مرتبط بیشتر به دیگر صفحات وبسایت شما با کاربران باشد.
اگر مشغول مدیریت سایر بخشهای کسبوکارتان هستید و فرصت کافی برای شبکههای اجتماعی را ندارید، استخدام یک مدیر شبکههای اجتماعی یا برونسپاری کارها را در نظر داشته باشید.
8. اشتراک گذاری محتوای دیگران و ایجاد مشارکت
افراد دیگر در حوزه کاریتان نیز همانند شما به دنبال افزایش فالوور و تعامل در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام هستند.
اشتراک گذاری محتوای با کیفیت از وبسایتهای دیگر میتواند روشی مناسب برای ایجاد مشارکت و نشان دادن این باشد که شما عضوی فعال در جامعه حوزه فعالیتی خود هستید.
محتوای ارزشمندی که از منابع دیگر پیدا میکنید را ریتوییت کرده یا از افرادی که محتوای شما را به اشتراک گذاشتهاند قدردانی کنید. ریپست کردن محتوای مفید در اینستاگرام نیز میتواند به دریافت اشتراک گذاری یا لایک بیشتر از همان حسابها در آینده کمک کند.
9. برای فالوورها و تعامل غیرواقعی (Fake) هزینه نکنید
افزایش تعامل در شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام بسیار مفید است. اما از طرفی افزایش فالوور و تعاملات از طریق رباتها سودبخش نیست. پلتفرمهای اجتماعی در حذف رباتها و تعاملات تقلبی و به اصطلاح فیک، موفق عمل میکنند. بنابراین شاید این تعاملات غیرواقعی در کوتاه مدت مفید باشند، اما در هر صورت ارزش ریسک کردن را نخواهند داشت.
10. اعتبار تولیدکنندگان محتوای خود را در شبکههای اجتماعی بالا ببرید
همانطور که پیشتر گفته شد گوگل به تولیدکنندگان محتوای صفحات وب توجه ویژهای دارد. همچنین، خزندههای موتورهای جستجو از پلتفرمهای اجتماعی برای درک بهتر اعتبار نویسنده استفاده میکنند. بنابراین، میتوانید با افزودن بیوگرافی نویسنده به پستهای وبلاگ و مقالات، به ارتقای اعتبار نیروهای خود کمک کنید. لینک دادن به پروفایلهای شبکههای اجتماعی و تگ کردن آنها هنگام به اشتراک گذاری محتوا، هر دو راهی مناسب برای بالا بردن شهرت تولیدکنندگان محتوا به عنوان نویسندگان متخصص هستند.
بهبود سوشیال سیگنال و رتبه بندی گوگل همزمان باهم
رابطه بین سیگنالهای اجتماعی و سئو یک رابطه مهم است و هر کسبوکاری میتواند شبکههای اجتماعی و استراتژیهای سئوی خود را ترکیب کند تا حضور و دیده شدن در دنیای آنلاین را افزایش دهد.
سرمایه گذاری در هر دو مورد، یک راه استراتژیک و مقرون به صرفه برای رشد است. با اطمینان از اعضای تیم حرفهای که دارید وظایف روزانه مورد نیاز برای بهبود سوشیال سیگنال را انجام دهید. با گذشت زمان و استمرار، نتایج فوق العادهای را کسب خواهید کرد!
در ادامه با جمع بندی نکاتی که گفته شد، 10 روش برای بهبود سوشیال سیگنال مطرح شده است:
- لینک دهی به وبسایتها و پروفایلهای شبکههای اجتماعی
- بهینه سازی صفحات پروفایلهای اجتماعی
- پیگیری برای دریافت پنل دانش (Knowledge Panel) در گوگل
- تبلیغ محتوای خود به صورت مرتب در شبکههای اجتماعی
- افزودن ابزارها و ویجتهای اشتراک گذاری راحتتر محتوا
- استفاده از کارتهای توییتر و تگهای Open Graph، برای دریافت کلیک بیشتر
- حضور فعال در پاسخگویی به نظرات و تعاملات اجتماعی
- اشتراک گذاری محتوای دیگران و افزایش مشارکت
- هزینه نکردن برای فالوور و تعاملهای تقلبی
- افزایش اعتبار تولیدکنندگان محتوا
امیدوارم این مقاله برای شما موثر و مفید واقع بوده باشه
با آرزوی موفقیت برای همه شما وبمستر های عزیز سایت