learndl learndl triboon

DNS چیه و چه کاری انجام می دهد ؟

DNS چیست و چه کاربردی دارد ؟

 

امروزه همگی میدانیم که آی پی چیه . همچنین اکثر ماها که ممکن است وبمستر باشیم یا متخصص حوزه وب ، با آی پی به صورت مستقیم کار کرده ایم . آی پی ها را ، به بهترین شکل ممکن میتوانیم تعریف کنیم که این یعنی یک نوع آدرس برای رسیده به مقصد به صورت ریاضیات . درواقع هر وسیله و هر شخصی که صاحب آن وسیله است ، ای پی دارد . مثلا من با تلفن همراه خود یک آی پی دارم و با آن ای پی در دنیا مجازی فعالیت میکنم . هر کسی که آی پی من را داشته باشد ، به راحتی میتواند با من تماس برقرار کند . همچنین من با استفاده از لپ تابم که از اینترنت ثابت ( مودم وای فای) برای حضور در دنیای مجازی از آن استفاده میکنم ، یک آی پی مشخص دارم . در ادامه با DNS ها و موجودیت آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

تا اینجای کار فهمیدیم که آی پی چیه و به چه دردی در دنیای مجازی و وب میخوره ! تا اینجای کار شما برای دسترسی به سایت x و آقای y باید یا آدرس خودشان را داشته باشید و یا آی پی آنها را . DNS یا Domain Name System مثل یک دفترچه تلفن برای دسترسی به اینترنت هست. معمولا شما نمی‌توانید برای خواندن مطالب وبیت از آی پی که ترکیبی از ارقام می باشد استفاده کنید . چون حفظ کردن این آی پی برای شما کار آسانی نیست. اما به راحتی با حفظ کردن ادرس vebeet.com می‌توانید به این آدرس دسترسی مستقیمی داشته باشید.

DNS چیست؟

همانطور که در بالاتر گفتیم DNS ها مانند دفترچه تلفن در دنیای مجازی کار می‌کنند. مثلا شما ممکن است با در دست داشتن آی پی موقعیت جغرافیایی خانه دوستتان ، نتوانید مکان آن را پیدا کنید . اما به راحتی با استفاده از آدرس نوشتاری که خودش بهتان میدهد میتوانید مکان را پیدا کنید . البته ، امروزه برای پیدا کردن یک مکان جغرافیایی از گوگل مپ استفاده میکنیم که بسیار کاربردی میباشد .به طور کلی DNS یک اسم یا HostName مانند ns2.vebeet.com دارد که آن را به ای‌پی مورد نظر شما لینک خواهد کرد. در واقع زمانی که شما دامنه vebeet.com را در مرورگر خود وارد می‌کنید، مرورگر در سمت سرور به دنبال آن ای پی میگردد .

 

DNS چگونه کار می‌کند؟

تا اینجای کار متوجه شدیم که DNS ها چی هستند و چه کاربردی در دنیا وب و مجازی داره ! شاید فکر میکنید با جستجو کردن و وارد کردن دامنه سایت در مرورگر ، در یک مرحله و به صورت مستقیم سایت پیدا می شود !! اما اینطور نیست . چندین مرحله دارد که این مراحل به این ترتیب اجرا می‌شوند.کاربر  ابتدا ادرس سایت شما را در مرورگر سیستم خود وارد می‌کند . پس از این درخواست ، اکشن هایی در دنیای اینترنت آغاز خواهد شد. اون طرف سرور یک دریافت کننده به نام DNS recursive resolver داریم که درخواست ها رو دریافت می‌کند. حالا Resolver یک DNS root nameserver را بصورت کوئری ایجاد خواهد کرد تا کار بصورت صحیح ادامه یابد. سپس DNS root nameserver به Resolver با استفاده از اطلاعات TLD پاسخ می‌دهدد.

 

Resolver با TLD دامنه سایت شما ارتباط برقرار میکند و اطلاعات را درخواست می‌کند. TLD نیم سرور های این دامنه را تحویل می‌دهدد. و سپس recursive resolver درخواست خود را به نیم سرور ارائه شده ارسال خواهد کرد. در نهایت نیم سرور به آی پی آدرس سرور شما متصل خواهد شد و اطلاعات توسط مرورگر از سرور سایت شما دریافت می‌شود. معمولا این فرایند در عرض چند صدم ثانیه انجام می‌شود.

 

DNS چگونه باعث افزایش  می شود؟

چند عامل روی افزایش سرعت تاثیر می گذارند که انتخاب سرور DNS صحیح یکی از آن هاست.با تغییر تنظیمات DNS می توان سرعت اینترنت را به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش داد.در سال های اخیر، سرعت دسترسی به اینترنت در بیشتر بخش‌های دنیا افزایش پیدا کرده است. زمانی شیوه اتصال دایال آپ، شیوه متداول وصل شدن به شبکه جهانی اطلاعات بود. در آن زمان می توانستیم تا اتمام دانلود یک عکس، از پای میز کامپیوتر بلند شده و یک فنجان قهوه برای خود درست کنیم ولی امروزه در یک چشم بر هم زدن، می توان یک فیلم را دانلود کرد.

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 4.5 / 5. تعداد آرا : 2

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

معتقدم ، با اندگشتان آماده به تایپ و ذهن پر از ایده های ناب میتوانم دنیای خودم رو عوض کنم . محمدحسین هستم دانشجوی نرم افزار ، طراح وب سایت ، تولید کننده محتوای وبمستری و هر موضوعی در زمینه IT ، طراح رابط کاربری و تجربه کاربری و ...

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت