Next js چیست + آموزش next js رایگان و پروژه محور
- آموزش • آموزش برنامه نویسی
- ۱۰ آبان ۱۴۰۲
- 1,731 بازدید
نکست جی اس یک فریمورک بر مبنای react js هست که به دلیل پوشش دادن ضعف های ریکت جی اس مثل SEO و سرعت، بازار کار بسیار خوبی را به خود اختصاص داده است.
از مزیت های قابل توجه این فریمورک، میتوان به این موارد اشاره کرد: سرعت بسیار بالا، سئوی درجه یک، فول استک بودن، سرور ساید رندرینگ، بهینه سازی تصاویر( از نظر اندازه و کیفیت) و… که همه این موارد در این مقاله توضیح داده می شود…
آنچه در این پست میخوانید
سرعت در پروژه های Next js
یکی از موارد بسیار مهم در مورد نکست جی اس، سرعت بسیار بالای این فریمورک است. به طور معمول، برای صفحاتی که هیچ دیتایی از بک اند لود نمیکنند، میانگین سرعت صفحه 1.2 ثانیه و برای صفحاتی که نیاز به فچ کردن دیتا دارند، 1.2 تا 3 ثانیه است.
سرعت بسیار بالای وب سایت های نکست جی اسی، باعث شده که امروزه بسیاری از کسب و کارهای بزرگ، به فکر انتقال به نکست جی اس افتاده اند ( این موضوع در انتهای مقاله بیشتر توضیح داده شده است)
نکته قابل توجه این است که شما با آموزش next js وب سایت هایی میتوانید طراحی کنید که حتی از ریکت هم بسیار سریعتر خواهند بود…
SEO در نکست جی اس
یکی از مهم ترین مشکلات react js ، سئو هست. یعنی به دلیل اینکه کلیه اطلاعات وب سایت های ریکتی، به صورت کلاینت ساید( CSR ) لود می شوند، کراولر گوگل هیچ متن و کدی را در صفحه ریکتی نمی بیند، در نتیجه هیچ رتبه سئویی به صفحات وب سایت ریکتی تعلق نمیگیرد.
SSR و SSG در Next js
نکست جی اس با مطرح کردن سرورساید رندرینگ ( SSR ) و استاتیک ساید جنریشن ( SSG )، مشکل سئو در سایت های ریکت جی اسی را حل کرده است. اگر بخواهیم کمی پایه ای تر بررسی کنیم، میبینیم که ساختار صفحه در سایت ریکت جی اسی، به این صورت است که ابتدا صفحه خالی، از سرور به مرورگر کاربر فرستاده می شود، سپس به کمک useEffect یا SWR و…، اطلاعات از سرور فراخوانی می شود و در صفحه کاربر ( دام مجازی ) جایگذاری شده و به کاربر نمایش داده می شود اما در وب سایت های نکست جی اسی، روند نمایش صفحه به کاربر، کاملا متفاوت هست. در واقع پس از زدن آدرس صفحه در مرورگر کاربر، در سرور، کل اطلاعات مورد نیاز از دیتابیس لود میشوند، سپس در صفحه جایگذاری می شوند. در نهایت صفحهی دارای تمامی اطلاعات به مرورگر کاربر فرستاده می شود.
همین موضوع، باعث می شود که در سایتی که با next.js طراحی شده است، کلیه کدها و تگ ها به کراولر گوگل نمایش داده می شود و شما رتبه سئو را هم خواهید گرفت.
آیا Next js فریمورک فول استک است؟
بله. در واقع نکست جی اس، ترکیبی از کتاب خانه ریکت جی اس و فریمورک بک اندی Express js است. در فریمورک نکست جی اس، پوشه ای به نام APP وجود دارد که همه صفحات و کامپوننت ها در این پوشه ساخته می شوند. یعنی شما به ازای هر صفحه از وب سایت خود، باید یک پوشه بسازید. درون این پوشه، یک فایل page.jsx ایجاد کنید و کلیه کدهای مربوط به صفحه را در این فایل بنویسید.
کامپوننت ها در نکست جی اس هم دقیقا به همین صورت هستند. یعنی در ابتدای پروژه، ما یک پوشه components ایجاد می کنیم و همه کامپوننت ها در این پوشه ایجاد می شوند.
آموزش بک اند Next js
در پوشه اپ nextjs، پوشه ای به نام API وجود دارد که کدهای بک اندی در این پوشه نوشته می شوند. یعنی به ازای هر آدرس بک اندی، ما یک پوشه تعریف میکنیم و درون این پوشه، یک فایل route.js می سازیم. سپس کدهای بک اندی در این فایل روت نوشته می شوند. البته همانطور که بالاتر گفته شد، بک اند نکست جی اس، بر مبنای اکسپرس طراحی شده است. در نتیجه بهتر است که با یادگیری node js شروع کنید. سپس به بک اند نکست جی اس هم برسید.
تگ Image در فریمورک Next js
Next js برای نمایش دادن تصاویر، از تگ خاص Image استفاده می کند. خاصیت این تگ در این است که به صورت خودکار، فرمت عکس ها را تبدیل به WebP می کند که همین موضوع باعث افزایش سرعت صفحات می شود. علاوه بر این موضوع، یکی از اتریبیوت های این تگ، sizes است که برای کنترل اندازه عکسی که از سرور لود می شود به کار میرود. یعنی شما میتوانید یک عکس را در هاست دانلود آپلود کنید. سپس در یک بخش از پروژه نکست، این عکس را با اندازه 600*500 لود کنید و در جای دیگر با اندازه 1200*1000 . این موضوع هم بسیار روی سرعت صفحات سایت شما موثر است…
بازار کار Next js
اگر به نمودار های فریمورک های محبوب سال های اخیر نگاه کنیم، میبینیم که با روی کار آمدن ریکت جی اس، بخش بزرگی از بازار کار طراحی فرانت اند، به این کتاب خانه اختصاص پیدا کرد. امروزه با گسترش فریمورک nextjs و همچنین به دلیل پوشش دادن بخش بزرگی از مشکلات react js ، این فریمورک بخش بسیار بزرگی از سهم بازار کار را به خود اختصاص داده است و شما میتوانید با مراجعه به برخی از سایت های آگهی، ببینید که روز به روز، این بازار کار وسیع تر هم می شود.
قیمت پروژه Next js
در سال 1402-1403 به صورت میانگین، قیمت یک پروژه فول استک Next js 40 میلیون تومان است. یعنی یک پروژه با فرانت اند next js و tailwind css و بک اندnext.js و mongo db امروزه در ایران، حداقل 40 میلیون تومان است. پروژه های فریلنسری خارجی هم از 1500 دلار شروع می شوند.
پیش نیاز های next js
پیش نیاز شما برای شروع فقط و فقط ریکت جی اس هست. اگر این موارد را در ریکت بلدید، خیلی ساده میتوانید نکست را شروع کنید
1. مفهوم کامپوننت محور بودن سایت
2. فانکشنال کامپوننت ها
3. useEffect و useState و useRef
آموزش next js مرن فا
شما می توانید برای یادگیری نکست جی اس، همین حالا شروع کنید و به صورت کاملا رایگان و پروژه محور، next js 14 که جدیدترین نسخه نکست جی اس هست را یاد بگیرید.
مرن فا اولین مرجع تخصصی نکست جی اس ایران است که با پروژه های فول استک خود، شما را یاری میکند تا هر چه سریعتر، به صورت واقعی وارد بازار کار طراحی وب سایت شوید.
شما می توانید در مرن فا،
1. نکست جی اس را یاد بگیرید
2. قالب next js ای طراحی کنید و بفروشید
3. پروژه نکست جی اسی بگیرید
4. مقاله های حوزه ریکت و نکست جی اسی منتشر کنید
جمع بندی
امروزه نکست جی اس، با شیب بسیار تندی در حال رشد است و روز به روز، برترین کسب و کارها مثل دیجی کالا، فرادرس و… در حال انتقال وب سایت خود، به next.js هستند. پس اگر می خواهید طی چند سال آینده، چند صد میلیون درآمد داشته باشید، باید همین امروز شروع کنید. برای شروع، لطفا آموزش next js مرن فا را در گوگل سرچ کنید و وارد نتیجه اول گوگل شوید تا به صورت رایگان و کاملا تخصصی، یادگیری نکست جی اس را شروع کنیم…