انتخاب نسخه دارک
لرن دی التریبون

0 تا 100 محاسبه درصد سود مجمع

معرفی کسب و کار ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ 2,128 بازدید مطالعه 3 دقیقه

0 تا 100 محاسبه درصد سود مجمع، سود مرکب و …

در بورس به دو طریق می‌توان سود کسب نمود. در واقع سهام‌داران با خرید سهم می‌توانند علاوه بر کسب سودی که ناشی از اختلاف قیمت سهم می‌باشد و سود مرکب نامیده می‌شود، از سود مجمع سهام نیز استفاده کنند.

در این مطلب ابتدا به تعریف سود مرکب و نحوه محاسبه سود خواهیم پرداخت، سپس به سؤال سود مجمع چیست پاسخ خواهیم داد.

محاسبه درصد سود مجمع

سود مرکب چیست؟

سود مرکب نوعی سود است که به اصل سرمایه سود اضافه می‌شود و بعد از اضافه‌شدن سود، علاوه بر اصل سرمایه، به سود تعلق‌گرفته نیز سود اضافه می‌شود.

سود مرکب با عنوان قانون میتوز هم شناخته می‌شود. در واقع این روش نوعی کسب سود به‌صورت تصاعدی است که تنها نکته‌ای در افرایش سود مرکب، تنها کافی است که درآمد خود را دوبرابر کنید تا مشمول میزان سود بیشتری شوید.

محاسبه درصد سود مجمع

نحوه گرفتن سود مرکب در بورس به این صورت است که برای مثال شما سهمی را به مبلغ 10 میلیون تومان خریداری می‌کنید. به دامنه نوسان بورس ایران 5 درصد است. اگر در روز اول که سهم را خریداری نمودید، سهم در حداکثر دامنه مجاز معامله شود یعنی 500 هزار تومان در یک روز سود کسب کرده‌اید (500.000 = 5%*10.000.000).

در روز معاملاتی بعد درصد سود یا زیان شما به نسبت مبلغ 10.500.تومان محاسبه می‌شود؛ بنابراین اگر به طور مثال مجدد سهم در روز معاملاتی بعد در حداکثر دامنه خود معامله شود، مبلغ سرمایه‌گذاری شما در روز دوم 11.025.000تومان خواهد شد. زیرا 5 درصد مثبت به مبلغ سرمایه اضافه می‌شود 525.000 = 0.05 * 10.500.000 و 11.025.0=525.000 +10.500.000.

برای درک بهتر نحوه محاسبه درصد سود مرکب طبق به فرمول زیر دقت کنید.

= [P (1 + i)ˆn] – P

= P [(1 + i)ˆn – 1]

P= اصل پول

i  درصد سود =

n = تعداد دوره سود

محاسبه سود درصد سود مرکب یا سود در سود در بالا آورده شده است.

حال فرض کنید شما ماهی 4 درصد سود از معاملات خود کسب کنید و تا یک سال به اصل و سود پول دست نزنید، در این صورت پایان 12 ماه 60 درصد سود دست آورده‌اید. این همان سود مرکب است.

البته بر عکس حالت فوق نیز صادق است. یعنی زمانی که بازار منفی است و متضرر می‌شوید، از مبلغ دارایی شما به همین ترتیب کم می‌شود. به همین خاطر توصیه می‌شود حتماً به هنگام دریافت سود، ذخیره سود را فراموش نکنید.

روش دیگر کسب سود، دریافت سود مجامع است

شرکت‌ها موظف هستند طبق قانون تجارت، در پایان سال مالی خود در حضور سهام گران، مجمع سالیانه را تشکیل دهند. در مجمع تصمیمات مختلفی اتخاذ می‌شود. یکی از تصمیمات، تقسیم سود نقدی بین سهام‌داران شرکت است که در صورت زیان‌ده نبودن شرکت، این تصمیم گرفته خواهد شد.

اما سود مجمع چیست؟ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

یکی از وظایفی که مدیران به هنگام برگزاری مجمع سالانه بر عهده دارند، تصمیم‌گیری در خصوص سود محقق شده شرکت می‌باشد.

زمانی که شرکت در طی یک سال مالی گذشته خود از طریق فعالیت‌های اقتصادی یا پروژه‌های اجرا شده‌اش، درآمدی کسب کند می‌تواند یا سود کسب شده را در راستای توسعه فعالیت‌های خود سرمایه‌گذاری نماید و یا اینکه در زمان برگزاری مجمع‌عمومی سالیانه، سود را بین سهام‌داران تقسیم کند.

در رابطه با این موضوع (نگهداری سود در شرکت یا تقسیم آن) در مجمع‌عمومی سالیانه تصمیم‌گیری خواهد شد.

اگر تصمیم گرفته شود که سود بین سهام گران تقسیم شود، دررابطه‌با مبلغ آن در همان مجمع برگزار شده تصمیم‌گیری خواهد شد. به سود تقسیمی در مجامع، سود نقدی با سود مجمع گفته می‌شود. سود مجمع همان DPS می‌باشد.

نکته دریافت سود مجمع این است که این سود تنها به سهام‌دارانی تلقی می‌گیرد که، در روز برگزاری مجمع سهام‌دار شرکت باشند. حتی اگر یک روز یا یک ساعت پیش از برگزاری مجمع، سهم خود را فروخته باشند، از لیست سهام‌داران شرکت خارج شده‌اند و مشمول دریافت سود نخواهند شد.

روش دریافت سود نقدی مجامع به سه صورت: مراجعه حضوری به بانک، واریز به‌حساب تعریف شده و پرداخت از طریق سامانه سجام می‌باشد.

جهت دریافت سود مجمع، از قسمت آگهی‌های منتشر شده روی کدال، ” اطلاعیه‌های مربوط به پرداخت سود” را انتخاب نمایید. در فایل PDF نحوه دریافت سود به‌صورت کامل توضیح داده شده است.

نظرت چیه این مقاله رو با دوستانت به اشتراک بذاری؟

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 0 / 5. تعداد آرا : 0

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

اگه میتونی دیدگاهت رو در مورد این مقاله بنویس... ارسال دیدگاه
(نویسنده مقاله)

اسم من محمد پورداداش هست و متولد سال 1367 در خدمت شما هستیم . تخصص من طراحی گرافیک و کدنویسی وب است و سعی خواهم کرد بهترین خدمات را به شما وبمستران و گرافیست های عزیز ارائه کنم. به ترس هات غلبه کن تا در زندگی همیشه پیروز باشی.

اگه میخوای از اخرین مقالات، آپدیت‌ها و تخفیف‌ها باخبری بشی ☺ عضو کانال تلگرام شو

ارسال دیدگاه جدید

0 دیدگاه تایید شده
دیدگاهی در مورد این مقاله ارسال نشده، شما اولین نفر باشید.