چگونه با افزونه یا کدنویسی ، جستجو در وردپرس را غیرفعال کنیم ؟
- آموزش • آموزش وردپرس
- ۱۰ آبان ۱۴۰۲
- 2,508 بازدید
ممکنه گاهی اوقات ، حس نیاز شدیدی به ” روش غیرفعال سازی جستجو در وردپرس توسط کدنویسی یا افزونه خاص ” داشته باشید . توی این مقاله از وبیت ، ما قصد داریم که به شما روش هایی رو بگیم که با استفاده از آن بتوانید جستجوهای وبسایت تون رو به راحتی مدیریت کنید . مثلا اگر قصد داشتید که جستجویی را از یک قسمت وبسایت غیرفعال یا حذف کنید ، به راحتی بتوانید آن را به اضافه کردن یک قطعه کد به فایل فانکشن ، انجام دهید .
پس برای یادگیری این تیپ مهارت ها ، ولاگ وبیت رو دنبال کنید . همچنین پیشنهاد میکنم که وبیت رو برای کسب اطلاعات بیشتر ، تا انتهای این مقاله همراهی کنید . اگر سوال یا ابهامی برای انجام این کار داشتید ، آن را از قسمت نظرات کاربران با ما به اشتراک بگذارید .
آنچه در این پست میخوانید
مقدمه چینی برای مدیریت بهتر پلاگین ها در وردپرس :
ممکنه وبسایت بزرگی نداشته باشید و یا اصلا تعداد صفحات زیادی رو بروی وبسایت خود ندارید . اما قصد غیرفعال کردن جستجو در وردپرس را داشته باشید. در این پست از وبیت ، یاد میگیرید که به کمک یک افزونه رایگان این کار را انجام دهید. درواقع سیستم متنباز وردپرس امکان این را دارد که شما بتوانید هر قابلیتی که میخواهید را به آن اضافه یا کم کنید. اگر شما هم نیاز دارید که این کار را انجام دهید نگران نباشید.
برای اینکه بتوانید این قابلیت را در سایت خود غیرفعال کنید نیازی به استفاده از کد نویسی نیست و شما میتوانید تنها با استفاده از یک افزونه وردپرس این فرایند را انجام دهید.
نمایش فرم Search در سایت
فرم جستجو در وبسایت خیلی مهمه ! بهتره بگم که نحوه دسترسی دادن به کاربران برای استفاده از این قابلیت کاملاً بستگی به مدیر وبسایت داره. ممکن است شما بخواهید کاربر تنها از طریق منو سایت به قسمتهای مختلف دسترسی داشته باشد و ممکن است برای این کار دلایل مختلفی را داشته باشید. درواقع با استفاده از این کار کاربر نمیتواند به جستجو تنها به یک بخش خاص از طریق جستجو دسترسی داشته باشد.
معرفی افزونه Disable Search
بهترین و کاربردیترین روشی که با استفاده از آن میتوانید این ویژگی را از سایت خود کم کنید افزونهها هستند. افزونه های مختلفی مانند Disable Search وجود دارند که به شما در این زمینه کمک شایانی میکنند . این افزونه رو میتوانید در مخزن وردپرس مشاهده کنید . همچنین قابل ذکر است که شما میتوانید از آن بهصورت رایگان استفاده کنید. به دلیل کاربرد فراوانی که این افزونه دارد تاکنون توانسته است که بیشتر از 20 هزار نصب فعال در وبسایتهای مختلف داشته باشد که نشان از کاربرد و محبوبیت آن دارد.
راه های دیگری برای غیرفعال سازی Search وبسایت تون وجود داره ! مثلا میتوانید از کد نویسی هم استفاده کنید و این کار را به روش دستی انجام دهید. اما ترجیحا استفاده از پلاگین راحتتر و جامع تر است . همچنین افزونه Disable Search دارای تنظیمات بسیار سادهای است و شما میتوانید خیلی راحت آن را پیکربندی کنید. البته در این آموزش استفاده از هر دو این روشها را برای شما توضیح میدهیم تا بتوانید از هرکدام که بخواهید استفاده کنید.
نحوه کار با افرونه Disable Search
برای شروع کار ، شما باید این افزونه را در وبسایت خود راهاندازی کنید. برای این کار مانند همیشه در پنل مدیریت وردپرس خود به مسیر افزونهها > افزودن بروید و این افزونه را از مخزن وردپرس دریافت کنید و روی سایت خود آن را فعال کنید. بعضی ها توقع دارند پس از نصب پلاگین ها ، همیشه یک قسمتی به پیشخوان آنها اضافه شود. اما این افزونه اینقدر ساده و روان است که حتی به پیشخوان وردپرس هم چیزی اضافه نمیکنه !
در نتیجه هیچ قسمتی به پیشخوان شما اضافه نمیشود که بخواهید آن را پیکربندی کنید. درواقع پس از فعالسازی بهطور خودکار ابزار جستجو غیرفعال میشود و در صورت موجود بودن صفحه 404 در قالب شما، کاربران پس از جستجو کردن عبارت به صفحه 404 ارجاع میشوند. توجه داشته باشید که تنها ابزار جستجو در وبسایت غیرفعال می شود ، اما در پنل مدیریت وردپرس این امکان برقرار میباشد . میتوانید برگهها و نوشتهها را جستجو کنید.
غیرفعال کردن Search در وردپرس بهصورت دستی
اگر قصد ندارید که افزونه دیگری رو برای انجام چنین کار کوچکی بروی وبسایتتان نصب کنید ، پیشنهاد میکنم که این روش رو به خوبی یاد بگیرید ! چرا که میتوانید با استفاده از کد نویسی این فرایند را انجام دهید. البته اگر میخواهید از این روش استفاده کنید باید با برنامهنویسی آشنایی داشته باشید. بهتر است در این روش ابتدا از سایت خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل بتوانید سایت را به حالت اولیه بازگردانید. قابل ذکر است که بگم در این روش شما باید یک سری کدهارو به قالب وبسایت تون اضافه کنید . برای مثال کد زیر رو به فایل Functions.php قالب تون اضافه کنید.
function wpb_filter_query( $query, $error = true ) { if ( is_search() ) { $query->is_search = false; $query->query_vars[s] = false; $query->query[s] = false; if ( $error == true ) $query->is_404 = true; } } add_action( 'parse_query', 'wpb_filter_query' ); add_filter( 'get_search_form', create_function( '$a', "return null;" ) ); function remove_search_widget() { unregister_widget('WP_Widget_Search'); add_action( 'widgets_init', 'remove_search_widget' );
میدانید که با استفاده از کد بالا ، فرم جستجو را در وبسایت وردپرسی شما از دید کاربران مخفی نگه میدارد . در نهایت تمام کوئریهای جستجو مستقیم یا غیرمستقیم را به صفحه 404 هدایت میکند. پس از اضافه کردن کد در قالب مشاهده میکنید فرم جستجو غیرفعال شده است.