آموزش پیدا کردن نسخه وردپرس نصب شده روی سایت
- آموزش • آموزش وردپرس
- ۷ مرداد ۱۴۰۲
- 1,548 بازدید
اطمینان از اینکه از آخرین ورژن وردپرس استفاده میکنید و پیدا کردن نسخه وردپرس به شما کمک میکند تا جایی که ممکن است سایت خود را ایمن نگه دارید. طبق مطالعه متخصصان امنیت وب، 39 درصد از سایتهای وردپرسی که در سال 2020 هک شدهاند از نسخه قدیمی آن استفاده میکردهاند.
بهروز نگه داشتن سایت، بهترین دفاع در برابر هکرهایی است که از آسیب پذیری در نرم افزارهای قدیمی استفاده میکنند تا به سایت شما دسترسی پیدا کنند.
با این حال، بیش از 40 درصد از سایتهای وردپرس در آخرین نسخههای پس از تاریخ انتشار (5.8 یا بالاتر) اجرا نمیشوند.
علاوه بر ملاحظات امنیتی، ارتقاء نسخه وردپرس شما سبب عملکرد صحیح افزونهها و قالب میشود. با انتشار نسخههای جدید وردپرس، توسعهدهندگان افزونه و قالب تنظیماتی را در پروژههای خود انجام میدهند تا با این بهروزرسانیها هماهنگ شوند.
بهروز نگه داشتن وردپرس همچنین پیامدهایی برای سرعت و عملکرد کلی وبسایت شما دارد. علاوه بر موارد بالا در رابطه با افزونهها، قالبها و بهروزرسانیهای امنیتی، استفاده از نسخه بهروز وردپرس کمک میکند تا همه قسمتها بهخوبی کار کنند.
میتوانید از طریق یکی از روشهای زیر بررسی کنید که نسخه وردپرس شما چند است:
- بررسی از پیشخوان وردپرس
- استفاده از Front-end سایت
- با استفاده از فایل version.php
آنچه در این پست میخوانید
پیدا کردن نسخه وردپرس از پیشخوان
این روشی است که به احتمال زیاد از آن برای بررسی نسخه فعلی سایت وردپرس خود استفاده خواهید کرد. دسترسی به آن آسان است، به آموزش خاصی نیاز ندارید، و اگر دسترسی ادمین دارید، به سرعت میتوانید نسخه وردپرس خود را پیدا کنید.
وارد پنل وردپرس شوید و در منوی سمت راست، از قسمت «پیشخوان» روی «بهروزرسانیها» کلیک کنید. در آن جا، عبارت «نسخه کنونی» و شماره آن را خواهید دید که به طور برجسته نمایش داده میشود.
اگر این قسمت میگوید که «شما از آخرین نگارش وردپرس استفاده میکنید.» یعنی آخرین نسخه روی آن نصب شده است! در غیر این صورت، قبل از نصب نسخه جدید، حتما یک نسخه پشتیبان ایجاد و سپس بهروزرسانی کنید.
پیدا کردن نسخه وردپرس از Front-end سایت
یک راه سریع برای مشاهده نسخه فعلی سایت خود (و بیشتر سایتها) بدون نیاز به دسترسی به پیشخوان، بررسی سورس کد صفحه است.
برای انجام این کار، به صفحه اصلی خود بروید و در هر نقطه دلخواه، کلیک راست کنید. در پنجرهای که باز میشود، گزینه View Page Source را بزنید تا یک تب جدید باز شود.
در تب باز شده، از کلیدهای CTRL+F (در مک COMMAND+F) برای استفاده از قابلیت جستجوی متن، عبارت “generator” را در کادر جستجوی ارائه شده تایپ کنید. تا زمانی که تگ generator فعال باشد (که باید به طور پیش فرض فعال باشد)، خطی شبیه به تصویر زیر را خواهید دید:
در این مثال، سایت مورد نظر از نسخه 5.8.3 وردپرس استفاده میکند. سپس، میتوانید جستجو کنید که آخرین نسخه وردپرس چیست و مطمئن شوید که این دو با هم مطابقت داشته باشند.
با این حال، بسیاری از توسعه دهندگان این خط را از سورس کد صفحه پنهان میکنند. این یک راه آسان برای هکرها است که ببینند آیا شما نسخه قدیمی وردپرس را اجرا میکنید یا خیر، و بر این اساس شما را به عنوان یک هدف بالقوه انتخاب کنند.
استفاده از فایل version.php
راه دیگر برای پیدا کردن نسخه وردپرس، از طریق فایل version.php است.
برای انجام این کار، ابتدا یک نرم افزار کلاینت FTP را دانلود کنید تا تمام فایلهای سایت را از این طریق مشاهده نمائید. FileZilla, WP File Manager, Cyberduck و CuteFTP برخی از محبوبترین گزینهها برای کاربران وردپرس هستند. پس از نصب نرم افزار مورد نظرتان، به سرور خود متصل شوید.
همچنین میتوانید به جای استفاده از نرم افزارهای FTP، از کنترل پنل هاست خود به فایلها دسترسی داشته باشید.
در هر صورت، وارد File Manager شده و پوشه روت سایت (public_html) را پیدا کنید. آن را باز کنید تا پوشهای به نام wp-includes را ببینید. آن پوشه را نیز باز کرده و به دنبال فایلی به نام version.php بگردید.
فایل version.php را انتخاب کرده و آن را دانلود و باز کنید یا برای مشاهده محتویات فایل روی Edit در نوار ابزار بالا کلیک کنید. نسخه وردپرسی که سایت شما استفاده میکند در داخل این فایل قابل مشاهده خواهد بود. در مثال بالا، در قسمت هایلایت شده مشاهده میکنید که سایت در حال حاضر با نسخه 5.9 کار میکند.
امیدواریم این پست در پیدا کردن نسخه وردپرس به روشهای متفاوت، به شما کمک کرده باشد.