هوش تجاری و Power BI
- مطالب فناوری
- ۱۲ آذر ۱۴۰۲
- 1,245 بازدید
آنچه در این پست میخوانید
هوش تجاری چیست ؟
هوش تجاری، Business Intelligence یا به اختصار BI یک فرآیند تکنولوژی محور برای تحلیل داده هاست. این فرآیند در نهایت به مدیران، صاحبان کسب و کار و تمام تصمیم گیرندههای اساسی یک کسب و کار، اطلاعاتی عملی میدهد. ابزارهای BI برای آنالیز و تحلیل دادهها به صورتهای مختلفی ارائه میشود؛ مثلا گزارش، داشبورد، چارت، نقشه، گراف و تمام ابزارهایی که بتوانند اطلاعات و دادههای خام را در قالبهای بصری و قابل استفاده به نمایش درآورند.در حقیقت هوش تجاری به شما به عنوان یک مدیر کمک میکند، بفهمید که چه عواملی در موفقیت یا شکست پروژههایتان موثر است. همین باعث میشود که بتوانید بفهمید چه عواملی سود بیشتر برای شما رقم میزنند و چه عواملی سود کمتری برای شما به همراه دارند.
آموزش هوش تجاری و آموزش پاور بی آی
سینا محمدیاری ، تحلیل گر داده , مشاور و مدرس هوش تجاری سازمان ها می باشد . خدمات سینا محمدیاری عبارتند از :
هوش تجاری
مشاوره، طراحی و پیاده سازی سیستم های هوش تجاری
تحلیل داده
تحلیل داده ها در حوزه تجارت الکترونیک و مارکتینگ
مدیریت ریسک
مدیریت ریسک و کنترل عدم قطعیت های سازمانی
مشاور کسب و کار
مشاوره راهاندازی کسبوکار در زمینه ایدههای جدید، تشخیص فرصتهای بازار و کسب درآمد نوین
آموزش هوش تجاری
آموزشی پیاده سازی هوش تجاری در آموزش Power BI و آموزش به صورت گام به گام و عملی، به همراه آموزش کاربردی و داده های واقعی
طراحی UI و UX
طراحی رابط کاربری و واکنشگرا وبسایت
Power BI چیست؟
پاور بی آی Power BI مجموعه ای از سرویس ها می باشد که امکان تحلیل اطلاعات کسب و کار را برای کارشناسان این حوزه به راحتی فراهم می کند و به عنوان بهترین پلتفرم برای پیاده سازی سیستم های هوش کسب و کار محسوب می شود. در ابتدا باید گفت که Power BI اولین بار در سال ۲۰۱۳ معرفی شد اما شروع ایده این محصول را می توان از سال ۲۰۱۰ و همراه با ورود افزونه های Power Pivot و Power View دانست که به عنوان یک add-in به Excel 2010 اضافه شد و امکان پردازش میلیونها رکورد را به راحتی و با سرعت بالا فراهم نمود.
Power BI همچنین از Self-service BI پشتیبانی می کند به این معنی که استفاده از آن به سادگی صورت می گیرد و حتی کاربران نهایی نیز می توانند بدون نیاز به واحد IT ، خود داشبورد و گزارش ها را طراحی کنند. در عین حال با استفاده از این محصول، کاربران مسلط به تحلیل اطلاعات قادر خواهند بود به انواع مختلف منابع اطلاعاتی متصل شده و داده ها را استخراج کنند و به سادگی داده ها را مدل سازی کرده و داشبورد ها و گزارش های مورد نیاز خود را ایجاد کنند.
از طرفی توسعه دهندگان سیستم های هوش تجاری (BI Developers) نیز میتوانند از Power BI برای پیاده سازی مدلها و سناریوهای پیچیده در یک سیستم جامع هوش تجاری (Enterprise BI System) بهره گیرند.
هوش تجاری یک فرایند مبتنی بر فناوری برای تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه اطلاعات عملی است که به مدیران کمک می کند تا تصمیمات تجاری آگاهانه و مبتنی بر دیتا بگیرند. هوش تجاری یا Business Intelligence یعنی «داشتن دانشی فراگیر از همه عواملی که بر سازمان موثر است.» داشتن دانشی عمیق نسبت به همه عوامل مثل مشتریان (جامعه و مخاطبین، اربابرجوع و …) رقبا، محیط اقتصادی، عملیات و فرآیندهای سازمانی (مالی، فروش، تولید، منابع انسانی و…) که تاثیر زیادی بر کیفیت تصمیمات مدیریتی در سازمان میگذارد . هوش تجاری،یا به اختصار BI یک فرآیند تکنولوژی محور برای تحلیل داده هاست. این فرآیند در نهایت به مدیران، صاحبان کسب و کار و تمام تصمیم گیرندههای اساسی یک کسب و کار، اطلاعاتی عملی میدهد. ابزارهای BI برای آنالیز و تحلیل دادهها به صورتهای مختلفی ارائه میشود؛ مثلا گزارش، داشبورد، چارت، نقشه، گراف و تمام ابزارهایی که بتوانند اطلاعات و دادههای خام را در قالبهای بصری و قابل استفاده به نمایش درآورند.
فوایده هوش تجاری:
1. به راحتی میتوانید گزارشات سریع تهیه کنید:
هر شرکت یا کسب و کاری بخشها و دپارتمانهای متفاوتی دارد. اطلاعات بخشهای مختلف در فرمتهای مختلف پخش شدهاند. بیشتر تلاشهایی که برای جمعآوری اطلاعات انجام میشود، باید این اطلاعات را مرتب کند و به فرمتی تبدیل کند که بتوان آنها را تحلیل و بررسی کرد. با استفاده از ابزارهای پیشرفتۀ هوش تجاری در کمترین زمان ممکن میتواند یک گزارش کامل و خوانا از هرکدام از بخشهای شرکت داشته باشید.
به عنوان یک مدیر یا صاحب کسب و کار، این برای شما کاملا حیاتی است که بدانید که دیتاهای شرکت به شما چه میگویند. البته واضح است که اطلاعات بخشهای مختلف به هم مرتبط هستند و شما برای تصمیمگیری به این اطلاعات نیاز دارید.
2. به تصمیمات سریع و هوشمندانه شما کمک میکند:
تمام درآمد و سود شرکت مستقیما به تصمیمات استراتژیک مربوط میشود.
هدف نهایی یک کارشناس BI این است که اطلاعات شرکت شما را به یک تجزیه تحلیل ساختارمند تبدیل کند. به بیانی دیگر یک کارشناس واقعی هوش تجاری میتواند به تصمیمات استراتژیک و سریع شرکت کمک کند.هوش تجاری با اطلاعات به روزی که در اختیار مدیران قرار میدهد کمک میکند که وضعیت مالی شرکت به سمت مثبت حرکت کنید و تصمیمات درست گرفته شود.
3. بهرهوری شرکت شما را زیاد میکند:
هوش تجاری این قابلیت را دارد که وضع کنونی شرکت را به دقت بررسی کند و در ادامه مشخص کند که روزانه چه کارهایی باید انجام شود، اولویتهای شرکت چیست و هرکس چه کاری باید انجام دهد. در حقیقت قرار است ببیند که در کدام بخشها ضعف وجود دارد،کدام بخشها باید پیشرفت کنند و به امکانات جدیدتری مجهز شوند.
4. سرعت بخشیدن به بازگشت سرمایه:
اوج تمام خواستههای یک شرکت و تمام چیزهایی که در بالا گفتیم میتواند در “رشد سریع برای بازگشت سرمایه” خلاصه شود. بدون بینش درست و نظم مشخص، یا در دام روشهای قدیمی یا به حدس و گمانهزنی در مورد رفتارهای کاربران و چیزهایی از این قبیل میافتید. اینها مهمترین آفتهای کسب و کار شما هستند و دقیقا همان چیزهایی هستند که باعث شکست کسب و کار شما و بسیاری دیگر مانند شما میشوند.
5- کاهش هزینههای نیروی انسانی:
مهمترین نیازی که جهان کسب و کار از هر زمان دیگری بیشتر به آن نیاز دارد، نیاز به تجزیه تحلیل دادهها و اطلاعات است. از طرف دیگر خود این دادهها روز به روز پیچیدهتر و چند بعدیتر میشوند.اگر بخواهید از روشهای سنتی استفاده کنید باید تعداد زیادی نیرو استخدام کنید، مدام گزارش بخواهید و مدام کسی باشد که این گزارشات را چک کند، اما یک متخصص هوش تجاری تمام اینکارها را انجام میدهد و در سریعترین زمان ممکن گزارشات مورد نیاز شما را تهیه میکند. به عبارتی دیگر در وقت، زمان و هزینۀ شما به شدت صرفهجویی میکند.