نظر یک تعمیرکار موبایل در مورد این شغل، درآمد و بازار کار
- معرفی کسب و کار
- ۲۱ مرداد ۱۴۰۳
- 178 بازدید
اینجا میخوام تجربه چند ساله خودمو که تقریبا صفر تا صد این شغل رو رفتم رو براتون به اشتراک بزارم، اگه میخوای تعمیرکار موبایل بشی حتما بخون…
آنچه در این پست میخوانید
مقدمه:
تو این مقاله یجورای میخوام تجربه کاری زندگی خودمو باهاتون به اشتراک بزارم. من تو سن 20 سالگی به دلیل علاقه زیادی به الکترونیک و وسایل برقی داشتم به سمت تعمیرات موبایل رفتم. بیشترین هزینه ای که کرده بودم برای یادگیری تعمیرات بود تا وسایل تعمیرات! وقتی به یچیزی علاقه داشته باشی میتونی با کمترین امکانات شروع کنی و پیشرفت کنی، پس مهترین لازمه این کار علاقه هست. درواقع اگه صرفا جهت کسب درآمد میخواین بیاین تو این حرفه، بهتره نیاین چون نمیتونین دووم بیارین و نه تنها پیشرفت نخواهید داشت بلکه بعد چند سال باید دنبال یه شغل دیگه باشین.
من الان که دارم این متن رو مینویسم، تقریبا 5 ساله که تعمیرات موبایل رو گذاشتم کنار، و الان در زمینه واردات و فروش ابزار تعمیرات موبایل کار میکنم. دلیلش رو بهتون میگم جلوتر…
تجهیزات مورد نیاز شغل تعمیرات موبایل:
تجهیزات مورد نیاز این شغل به سطح تخصص شما و حوزه کاری شما، نرم افزار و یا سخت افزار بستگی داره، بطور مثال کارآموزی که به تازگی وارد دنیای تعمیرات موبایل شده با یسری ابزار متوسط میتونه شروع به کار کنه، از جمله:
سخت افزار:
- هیتر هویه
- منبع تغذیه
- لوپ و یا میکروسکوپ
- مولتی متر
- پنس، آچار و ابزار باز کردن گوشی
- مواد مصرفی از قبیل روغن فلکس، خمیر قلع، سیم لحیم
- گیره برد
- شابلون موبایل
نرم افزار:
- کامپیوتر
- انواع باکس های تعمیرات موبایل
- ابزار نقشه خوانی و عیب یابی
اینها تنها موارد اولیه موردنیاز یه تعمیرکاره، در ادامه چند مورد از ابزار تخصصی تر در این زمینه رو نام می بریم که درواقع نیاز یه تعمیرکار به ابزار هیچ وقت بطور کامل مرتقع نخواهد شد!
- انواع دستگاه های تعویض گلس و فلت
- دستگاه لیزر جهت جداسازی درب پشت آیفون
- دستگاه فریز جهت تعویض گلس
- دستگاه CNC جهت تراش آیسی
- انواع پروگرامرها جهت تعویض هارد، السیدی، دوربین و تعمیر فیس آیدی و…
- شابلون های آیسی با تنوع زیاد
- شابلون طبقات مادربرد
- دوربن حرارتی
- دوربین لوپ
- تستر شارژ و شوکر باتری
- سپراتور و باز کننده السیدی
- انواع فیکسچرهای آیفون و ..
در کل برای شروع کار تعمیرات موبایل با هزینه حدود 20 الی 30 میلیون تومان می تونین شروع کنین ولی همانطور که گفتیم این داستان هزینه ابزار تموم شدنی نیست…
درآمد شغل تعمیرات موبایل:
آموزشگاه های زیادی دیدم که صرفا جهت جذب کارآموز بهشون وعده درآمد رویایی میدن که کارآموز میگه آره این بهترین شغله با یه سرمایه کم میتونم به درآمد عالی برسم، و همچنین افراد زیادی دیدم با صرف هزینه های سنگین برای آموزش و خرید ابزار تعمیرات موبایل، بعد مدت کوتاهی دنبال شغل دیگه بودن، علاوه بر کلی ضرر مالی، کلی از وقت خودشونو تلف کردن و برگشتن سر نقطه اول، فقط بخاطر مشاوره و انتخاب نادرست.
منظور از درآمد بالا، این نیست که با هرسطح از علم و تخصص بیاین تو این شغل و یکی دوساله به هرچی میخواین برسین، بطور کلی بخوام بگم از نظر من اگه بخواین به درآمد خیلی خوب برسین، حداقل چند سالی باید صرف یادگیری و تخصص تو این زمینه کنین، من خودم همیشه این شغل رو با یه دندونپزشک مقایسه میکنم و اگه از یه تعمیرکار تخصصی بپرسین که تعمیرات موبایل تخصص بیشتری میخواد یا دندونپزشکی، قطعا جوابش تعمیرات موبایل خواهد بود…
دلیل: این شغل علاوه بر تنوع فوق العاده زیاد گوشی ها، روز بروز تکنولوژی جدید میاد تو بازار و باید همیشه در حال یادگیری باشید، ولی یه دکتر دندونپزشک کارش مشخصه و تقریبا میشه گفت یه شغل روتینه، هرچند خطرات جانی خودش رو داره و من نمیتونم درموردش اظهار نظر کنم، ولی چیزی که برام مشخصه شغل تعمیرات موبایل تخصص بیشتری میخواد، و به نسبت تخصصی که لازمه درآمدش ناچیزه!
یه تعمیرکار حرفه ای میتونه تا ماهی 100 میلیون تومنم درآمد داشته باشه ولی تخصصش رو که بسنجین می بینین نسبت به علمی که داره واقعا درآمد کمیه!
بطور کلی اگه بخوایم درآمد شغل تعمیرات موبایل رو بسنجیم، یه تعمیرکار معمولی درآمدی بین 10 تا 30 میلیون میتونه داشته باشه…
مزایای شغل تعمیرات موبایل
- تعمیرات موبایل به مدرک تحصیلی نیاز ندارد. (البته فراگرفتن زبان انگلیسی و الکترونیک میتونه بسیار موثر باشه و به پیشرفتتون کمک کنه!)
- برای شروع کسب و کار نیاز به سرمایه ی زیادی ندارید.
- درآمد نسبتا خوب (درصورتی که این حرفه رو اصولی یاد بگیرین و خسارت نزنین)
- وجه اجتماعی خوب: در میان افراد، دوستان و اقوام جایگاه خوبی خواهید داشت.
- در تایم نسبتا کوتاه می توانید آموزش ببینید و شروع به کار کنید، ولی درصورتی که ابتکار و علاقه داشته باشید میتونین در درازمدت به یه فوق تخصص تبدیل شوید.
- بازار کار این شغل تقریبا همیشه مشتری داره و نسبت به بقیه مشاغل پررونق تر است.
- شغل روتین و تکراری نیست، این موضوع میتونه برای خیلی افراد اهمیت داشته باشه بخصوص افرادی که همیشه دنبال چالش هستن و از زندگی یکنواخت متنفرن (مثل خود من
معایب شغل تعمیرات موبایل
- درآمد شما در این شغل به کیفیت کار و میزان تخصص شما بستگی داره و حتی میتونی منفی باشه! با توجه به اینکه گوشی های مدل بالا بسیار حساس تر می باشند و موقع تعمیر احتمال شکستن السیدی، خاموش شدن برد و خسارت زدن به قطعات دیگه وجود داره، درصورتی که اصولی کار نکنین باید خسارت زیادی رو بپردازین..
- تعمیرات موبایل به مدرک تحصیلی نیاز ندارد! این مورد هم از مزایای شغل تعمیرات موبایله و هم از معایب آن! چرا که باعث شده هرکی از راه برسه وارد این شغل بشه و برای جذب مشتری قیمت ها رو بشکونه! پس باید تو این شغل از نظر تخصص در سطح بالاتری باشین تا بتونین مشتری جذب کنین و امنیت شغلی داشته باشین.
- تهیه دستگاه های بروز با هزینه های سنگین! یکی از مهترین دغدغه های تعمیرکاران موبایل. تو این شغل هرچقدر که پیشرفت کنین و تخصصی تر کار کنین، نیازتون به دستگاه های بروز و جدید بیشتر میشه و همزمان باید علاوه بر آپدیت کردن اطلاعات و تخصصتون، وسایل تعمیرات رو هم بروز کنین که این نیازمند هزینه های گزاف و سنگین خواهد بود.
- تهدید سلامتی شما درصورت کارکردن غیراصولی و درازمدت
جمع بندی:
شغل تعمیرات موبایل همونطور که گفتیم یه شغل با چالش های زیاده، و مهمترین لازمه شروع این شغل، علاقه می باشد.
گزینه های بعدی مورد نیاز این شغل، زبان انگلیسی و آشنایی با قطعات الکترونیکی و پشتکار می باشد. که زبان انگلیسی در درجه بالاتری قرار دارد. چرا که آشنایی با قطعات الکترونیک و عیب یابی مدارها را میتوانید در دوره آموزشی نسبتا کوتاه یاد بگیرید. فراموش نکنید جهت یادگیری این شغل تنها کلاس آموزشی و تئوری کافی نخواهد بود و همزمان باید در بازار کار، بطور عملی تعمیرات را فرا بگیرید.
از نظر خودم این شغل نمیتونه یه شغل دائمی باشه، و شما طی یه دوره سنی خاص نهایتا تا 40 سالگی میتونین کار تعمیرات رو به طور تخصصی و حرفه ای دنبال کنید، پس پیشنهاد من اینه بعد چند سال کارکردن به طور تخصصی و کسب درآمد، در زمینه دیگه سرمایه گذاری کنید (کاری که خودم چند سال پیش انجام دادم و این شغل رو گذاشتم کنار) چرا که تا آخر عمر قادر به انجام تعمیرات نخواهید بود و سلامتی تان در سن بالا بسیار در خطر خواهد بود!