learndl zhaket triboon hostida

برسی انواع روش نصب و راه اندازی الکتروموتور

روش راه اندازی الکتروموتور

یکی از چالش های اصلی و مهم در تمامی صنایع نصب و راه اندازی الکتروموتور می باشد. به این صورت که برای نصب و راه اندازی الکتروموتور روش های مختلفی وجود دارند. نکته ی مهمی که در تمامی روش های نصب و راه اندازی الکتروموتور ها وجود دارد، اطمینان از راه اندازی روان و کنترل شده ی الکتروموتور می باشد. چون این موضوع موجب جلوگیری از آسیب دیدن الکتروموتور و تجهیزات مرتبط با آن می شود. از جمله روش های نصب و راه اندازی الکتروموتورها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • راه اندازی ستاره، مثلث
  • راه اندازی مستقیم
  • راه اندازی سافت استارتر
  • راه اندازی اتوترانسفورماتور
  • راه اندازی با اضافه کردن مقاومت
  • راه اندازی الکتروموتور با درایو اینورتر

در ادامه به معرفی اجمالی روش ها و بررسی مزیت ها و معایب آن ها خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش های نصب و راه اندازی الکتروموتور تا انتهای مطالب با ما همراه باشید.

 

راه اندازی الکتروموتور به روش مستقیم

یکی از روش های نصب و راه اندازی الکتروموتور ضد انفجار، استفاده از روش مستقیم است. روش مستقیم به این معنی است که موتور بدون هیچ گونه تجهیزاتی و به صورت مستقیم به منبع تغذیه وصل می شود. این روش نصب یکی از روش های ساده و مقرون به صرفه می باشد که به نام روش تک ضرب هم مشهور می باشد. راه اندازی مستقیم الکتروموتور برای کاربردهایی که نیاز به گشتاور کمی در زمان راه اندازی هستند، مناسب می باشد. موارد استفاده از این روش به شرح زیر است:

  • از این رو برای راه اندازی الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز که دارای سایز کوچک و یا متوسطی هستند، از روش DOL یا همان روش راه اندازی مستقیم الکتروموتور استفاده می شود.
  • از این روش برای الکتروموتورهایی که به صورت مکرر روشن و خاموش می شوند، استفاده می شود.

در این روش از یک سیستم کنترل که شامل کنتاکتور و یک محافظ اضافه بار است، استفاده می شود. کنتاکتور موجود در این سیستم مانند یک کلید قطع و وصل عمل می کند. با در نظر گرفتن این موضوع که نصب کردن این روش بسیار ساده و راحت است، می توان نتیجه گرفت که عیب یابی آن هم راحت تر از دیگر روش های نصب و راه اندازی الکتروموتور خواهد بود. البته نصب و راه اندازی الکتروموتورها با استفاده از این روش در کنار مزیت های بسیار زیادی که دارند، دارای برخی نقاط ضعفی هم هستند. افزایش جریان راه اندازی اولیه یکی از معایب استفاده از این روش می باشد. لقی و نامتعادل کردن بار کانوایر به دلیل گشتاور بالای موتور در لحظه ی استارت هم که می تواند موجب خسارت دیدن تجهیزات دیگر شود، یکی دیگر از معایب آن به شمار می آید.

 

روش نصب و راه-اندازی الکتروموتور

 

نصب و راه اندازی الکتروموتور به روش ستاره، مثلث

نصب و راه اندازی الکتروموتور به روش ستاره مثلث اکثرا برای موتورهایی با اندازه ی متوسط تا بزرگ به کار گرفته می شود. یکی از اصلی ترین دلایل نصب و راه اندازی الکتروموتور به روش ستاره، مثلث کاهش جریان راه اندازی می باشد. به این صورت که برای کاهش جریان راه اندازی از اتصال سیم پیچ ستاره ای استفاده می شود. بعد از این که الکتروموتورها به سرعت خاصی رسیدند، اتصالات به پیکربندی مثلث با ولتاژ کامل تغییر داده می شوند.

در روش نصب و راه اندازی الکتروموتور به روش ستاره، گشتاور و جریان راه اندازی به صورت یک سوم حالت مثلث است. البته در همین راستا ذکر این موضوع از این قاعده مستثنی نمی باشد که توان هم به همین میزان کاهش پیدا می کند. به همین دلیل در مواقعی که موتور تحت بار راه اندازی شود، سربندی ستاره ای موجب تامین گشتاور لازم نمی شود.

استارت موتور در این روش نصب باید بدون بار صورت بگیرد چون در غیر این صورت، سیم پیچی موتور احتمالا به دلیل فشاری که وارد می شود، بسوزد و موتور کلا از کار بیفتد. روش نصب و راه اندازی الکتروموتور مثلثی با کاهش ولتاژ موجب می شود تا جریان هجومی و تنش های مکانیکی موتور کاهش پیدا کند. همین طور در کاربردهایی که نیاز به شروع به کار نرم الکتروموتور می باشد، این روش نصب و راه اندازی توصیه می شود.

 

راه اندازی الکتروموتور با اتوترانسفورماتور

یکی دیگر از روش های نصب و راه اندازی الکتروموتور، نصب با اتوترانسفورماتور می باشد. این روش موجب کاهش جریان هجومی در زمان راه اندازی موتور می شود. در روش نصب و راه اندازی الکتروموتور با اتوترانسفورماتور، یک ترانسفورماتور به صورت سری با موتور جفت می شود. این امر موجب کاهش ولتاژ ورودی در زمان شروع به کار موتور می شود و بعد از رسیدن موتور به سرعت معین، ولتاژ به صورت کامل اعمال می کند.

در زمان راه اندازی الکتروموتور با اتوترانسفورماتور، ولتاژ ورودی به صورت موقت کاهش داده می شود. به همین دلیل جریان هجومی و فشاری که روی موتور است، به حداقل ترین حالت ممکن خود می رسد. از این روش نصب و راه اندازی اکثرا برای موتورهای بزرگی که دارای بار اینرسی بالایی هستند، استفاده می شود.

 

راه اندازی الکتروموتور با سافت استارتر

راه اندازی الکتروموتور با سافت استارتر یکی دیگر از روش های نصب و راه اندازی الکتروموتور می باشد. به این صورت که یکی از تجهیزات الکترونیکی که موجب افزایش ولتاژ اعمال شده به موتور می شود، سافت استارتر نام دارد. این وسیله ی برقی موجب ایجاد یک شتاب نرم و کنترل شده بر روی الکتروموتور می شود. این شتاب با استفاده از نیمه هادی هایی که ولتاژ و جریان اولیه ی موتور را کنترل می کنند، ایجاد می شود.

در این روش ولتاژ و گشتاور موتور به تدریج افزایش پیدا می کنند و بدون کوچکترین فشاری به سرعت یا گشتاور نامی خود می رسند. از این روش نصب بیشتر در کاربردهایی که نیاز به راه اندازی نرم و ملایمی دارند مانند سیستم های نوار نقاله یا پمپ های آب و کمپرسورها استفاده می شود.

 

روش نصب الکتروموتور

 

نصب و راه اندازی الکتروموتور چینی با درایو اینورتر

یکی دیگر از روش های نصب و راه اندازی الکتروموتور چینی، استفاده از درایو اینورتر می باشد. این روش یکی دیگر از روش های نصب و راه اندازی برای الکتروموتورها می باشد که نسبت به دیگر روش ها پیچیده تر و سخت تر است. در این روش با تغییر فرکانس و کنترل ولتاژ، سرعت و گشتاور موتور تغییر پیدا می کند. به این صورت که درایو VFD برق ورودی جریان متناوب را به برق دی سی یا همان جریان مستقیم تبدیل می کند. بعد با تغییر فرکانس و ولتاژ به میزان مورد نیاز موجب تبدیل آن به برق می شود.

در این فرایند علاوه بر کنترل سرعت و گشتاور موتور در مصرف برق هم صرفه جویی می شود. همین موضوع موجب می شود تا از این روش در کاربردهایی که نیاز به کنترل دقیق سرعت، بهره وری انرژی و کاهش تنش های مکانیکی می باشد، استفاده شود.

 

نصب و راه اندازی الکتروموتور موتوژن با افزایش مقاومت

یکی دیگر از روش های نصب و راه اندازی الکتروموتور موتوژن، نصب و راه اندازی با یک یا چند مقاومت خارجی می باشد که به صورت سری با سیم پیچ های الکتروموتور به همدیگر وصل می شوند. در این روش همزمان با شتاب گرفتن موتور مقاومت به تدریج از مدار حذف شده و ولتاژ نامی در ترمینال های الکتروموتور اعمال می شوند.

فروشگاه مگاکو (09122264410 – 02133113733)

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 4.8 / 5. تعداد آرا : 4

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

اسم من محمد پورداداش هست و متولد سال 1367 در خدمت شما هستیم . تخصص من طراحی گرافیک و کدنویسی وب است و سعی خواهم کرد بهترین خدمات را به شما وبمستران و گرافیست های عزیز ارائه کنم. به ترس هات غلبه کن تا در زندگی همیشه پیروز باشی.

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت