مقررات ملی ساختمان شیشه از زبان شیشه تایم
- معرفی کسب و کار
- ۲۸ آبان ۱۴۰۲
- 1,330 بازدید
ساخت و ساز در هر کشوری از جمله ایران دارای مقررات ملی است. در این مقررات برای هرکدام از جزئیات ساختمان، شرایط و ضوابطی در نظر گرفته شده است. الزام به این ضوابط یکی از شروط دریافت پایان کار ساختمان است.
در این مقاله، با معرفی شیشه تایم، تمامی الزامات مربوط به نمای شیشهای و ضوابط نرده شیشهای را به طور مفصل شرح میدهیم. این موارد شامل موارد ایمنی، جنس و دستورالعملهای مربوطه هستند.
آنچه در این پست میخوانید
الزامات نمای شیشه ای
نمای شیشهای اخیراً به عنوان یک نمای لوکس و مدرن برای ساختمانها در نظر گرفته میشود. چنین نماهایی باعث میشود که ساختمان بیشتر دیده شود و ظاهر روشنی داشته باشد. همچنین زیبایی خاص و منحصر به فردی به ساختمان میبخشد و نور اضافه را جذب میکند، اما استفاده از این نما در زمان اجرای ساختمان، مستلزم رعایت ضوابطی است که ایمنی ساختمان و ساکنین آن را فراهم کند. شیشه اصولاً متریال آسیب پذیری است که در مقابل ضربه میشکند و باقی مانده آن برای افراد داخل خانه یا حتی عابرین بیرون از خانه، ممکن است خطر آفرین باشد. این ضوابط به دنبال به حداقل رساندن آسیب موقع بروز حوادث احتمالی است.
ابتدا باید به خاطر داشت که دریافت پروانه برای ساختمانهای دارای نمای شیشهای، نیازمند ارائه نقشههای معماری مربوطه به واحد صدور پروانه است. اولین مورد، الزام به استفاده از شیشههای دوجداره در ساختمانهایی است که مساحت زیادی دارند؛ مثل ساختمانهای اداری و تجاری.
به لحاظ ایمنی، شیشه نما باید از متریالی باشد که در مقابل شرایط محیطی مستهلک نشود و در اصطلاح باثبات باشد. همچنین در مقابل تابش نور آفتاب در گذر زمان، تغییر رنگ ندهد و البته مانع عبور اشعههای مضر باشد. شیشههای به کار رفته در نما باید در مقابل ضربه و حوادثی مثل زلزله مقاوم باشند و دچار آسیب و شکنندگی نشوند.
به طور کل، بر اساس مقررات ملی ساختمان، اگر شیشه به کار رفته در نما دارای عرض بیشتر از ۹۰ سانتی متر باشد و در معرض فضای باز قرار داشته باشد، باید متریال آن ایمن و در صورت شکستن، فرو نپاشد. معمولاً شیشه لمینت در اثر شکستگی، در جای خود باقی میماند و نمیریزد که این نوع شیشهها برای ارتفاعات بالا بهینه هستند.
یکی دیگر از الزامات ایمنی، این است که قطعات غیرسازهای که برای اجرای نمای شیشه به کار گرفته شده است، در زمان حوادث فرونریزد. به همین منظور، سنگهای روی درپوش باید به طور کامل رول پلاک شوند. همچنین در ضوابط و مقررات قید شده است که از داخل ساختمان، پشت به نمای شیشهای، در هر طبقه جانپناهی امن و با مصالح مقاوم تعبیه گردد. ارتفاع جانپناه باید ۸۰ سانتی متر باشد.
ضوابط نرده شیشه ای
به منظور حفظ ایمنی، نرده شیشهای باید تابع ضوابط خاصی ساخته شود. در وهله اول، حداقل ضخامت استاندارد باید ۱۰ میلی متر باشد. همچنین حداقل ارتفاع نرده شیشه ای ۱۱۰ سانتی متر است که از کیف تراس محاسبه میشود. همچنین ارتفاع استاندارد آن برای سطوح شیبدار، حداقل ۹۰ سانتی متر و برای جان پناه از کف پشت بام ۱۲۰ سانتی متر است.
جنس شیشههای استفاده شده در نرده شیشهای باید سکوریت یا لمینت باشند. این شیشهها به عنوان محافظ به کار میروند. پس باید مقاومت قابل قبولی در مقابل ضربه داشته باشند. بیشترین مقاومت مربوط به شیشههای سکوریت است که استحکام کافی و مناسبی دارند.
در مواردی که لازم است نرده شیشهای در ارتفاعات بالا نصب شوند، از شیشه لمینت استفاده میشود. چرا که این نوع شیشهها موقع شکستگی، ریز نمیشوند، در جای خود باقی میمانند و موقع بروز حادثه، روی سر عابرین نمیریزند.
از دیگر نکاتی که در زمان نصب نرده شیشهای باید رعایت کرد، حفظ فاصله میان پنلهاست. این فاصله باید طوری تنظیم شود که سر کودک از آن عبور نکند یا وسایل و اشیا از آن رد نشوند. همچنین پایهای که پنل شیشهای روی آن فیکس میشود، باید محکم باشد و در اثر ضربه تغییر شکل ندهد.
شیشه تایم یک مجموعه حرفهای در تولید و ارائه انواع متریال شیشهای ساختمان، به خصوص برای نمای شیشهای است که مدلهای مختلف را برای ساختمان ارائه میکند. از جمله این محصولات مقاوم، میتوان به شیشه دو جداره و سه جداره و شیشه سکوریت اشاره کرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این محصولات، میتوانید به وبسایت شیشه تایم مراجعه کنید.