معرفی مزایا و معایب یو پی اس صنعتی 3 فاز
- معرفی کسب و کار
- ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
- 775 بازدید
تجهیزات برقی صنعتی و پزشکی همچون تجهیزات یک کارخانه و پالایشگاه و یا تجهیزات پزشکی، با توان مصرفی بالا فعالیت دارند و این دستگاهها برای آنکه عملکرد صحیح و دقیقی داشته باشند، نیازمند برق 3 فاز هستند اما اگر برق قطع شود، انرژی مورد نیاز این دستگاهها چگونه تامین میشود؟ در این شرایط نیاز به استفاده از دستگاهی به نام دستگاه یو پی اس سه فاز میباشد. با استفاده از دستگاه یو پی اس صنعتی 3 فاز میتوان علاوه بر تامین برق دستگاهها و تجهیزات در مواقع قطعی برق، از آسیب دیدن و اختلال این دستگاهها در اثر نوسانات برق جلوگیری کرد. باتریهای این دستگاه داخل محفظهای به نام کابینت باتری یو پی اس قرار میگیرند تا امنیت آنها تامین شود و مانع از مشکلاتی مثل آتش سوزی شوند. در این مطلب میخواهیم به معرفی و بررسی مزایا و معایب یو پی اس صنعتی 3 فاز بپردازیم. لطفا همراه ما باشید.
آنچه در این پست میخوانید
یو پی اس صنعتی 3 فاز چیست؟
ادامه فعالیت بسیاری از مراکز صنعتی و پزشکی همچون کارخانهها، پالایشگاهها، بیمارستانها و مراکز درمانی و … وابسته به برق است زیرا در این مراکز از دستگاهها و تجهیزاتی استفاده میشود که با برق کار میکنند. با توجه به اینکه قطعی برق در بسیاری از مراکز باعث مشکلات زیادی میشود، از دستگاهی به نام یو پی اس کمک گرفته میشود تا اگر برق قطع شد، این دستگاه بتواند به عنوان منبع برق ثانویه، برق مورد نیاز تجهیزات را تامین کند.
در مراکز صنعتی و پزشکی، تجهیزات با توان مصرفی بالا کار میکنند و نیاز به برق 3 فاز دارند. به همین دلیل برای این تجهیزات از یو پی اس سه فاز استفاده میشود تا در صورت قطعی یا وجود نوسانات در برق، باعث ادامه فعالیت تجهیزات شود. یو پی اس صنعتی 3 فاز به عنوان یک سیستم پشتیبان برق، در زمانهایی که برق اصلی قطع شده است یا وضعیت ناپایداری دارد، میتواند برق مورد نیاز تجهیزات را تامین کند و برای تجهیزات برقی با توان مصرفی بالا مثل دستگاههای صنعتی و پزشکی، مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه دارای کابینت باتری یو پی اس نیز میباشد و باتریهای آن داخل این محفظه قرار گرفتهاند.
مزایای استفاده از یو پی اس سه فاز
استفاده از یو پی اس سه فاز مزایایی را به دنبال دارد از جمله آنکه :
جلوگیری از بی برقی
دستگاه یو پی اس صنعتی 3 فاز تشکیل شده از باتری ups که در کابینت باتری میباشد که برق را در خود ذخیره کردهاند. در زمانهایی که برق اصلی قطع میشود، ادامه فعالیت دستگاهها و تجهیزات مختل خواهد شد و فعالیت نداشتن دستگاه برای ساعات طولانی باعث خسارت مالی زیادی خواهد شد. از این رو از یو پی اس سه فاز استفاده میشود تا اگر برق قطع شد، از برق ذخیره شده در باتریهای یو پی اس برای تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز دستگاهها و تجهیزات استفاده کرد.
جلوگیری از صدمه دیدن تجهیزات برقی در برابر نوسانات
مزیت دیگر استفاده از یو پی اس صنعتی 3 فاز، جلوگیری از آسیب دیدن تجهیزات صنعتی در برابر نوسانات برق است و مانند یک محافظ عمل میکند. تجهیزات صنعتی و پزشکی، بسیار حساس هستند و اگر در اثر نوسانات برق دچار آسیب شوند، ضرر مالی بسیاری به صاحب دستگاهها وارد میشود اما در صورت به کار بردن یو پی اس سه فاز، این مشکلات به حداقل میرسند و یو پی اس اجازه نمیدهد که نوسانات برق به تجهیزات آسیب وارد کنند.
جلوگیری از خسارات جانی
از دستگاه یو پی اس صنعتی 3 فاز برای تجهیزات پزشکی و بیمارستانی هم استفاده میشود. این تجهیزات برای حفظ سلامت بیماران کاربرد دارند و اگر در اثر قطعی برق عملکرد آنها مختل شود، ممکن است به جان بیماران آسیب برسد اما اگر از یو پی اس استفاده شود، بلافاصله پس از قطعی برق، یو پی اس شروع به کار میکند و مانع از قطع شدن برق دستگاههای پزشکی حساس میشود.
سایر مزایای یو پی اس سه فاز عبارتند از :
-
کاهش نویز الکتریکی، الکترومغناطیسی و اختلالات هارمونیکی برق شهر
-
جلوگیری از نوسانات فرکانسی
-
جلوگیری از تغییر در توالی فازها (RST)
-
و…
معایب خرید و استفاده از یو پی اس صنعتی 3 فاز
یو پی اس صنعتی 3 فاز در مقابل مزایای بسیاری که دارد، دارای برخی معایب هم میباشد که خریدار باید از این معایب به شرح زیر، به طور کامل آگاهی داشته باشد :
هزینه بالای راه اندازی
راه اندازی یو پی اس سه فاز نیاز به هزینه بالایی دارد. قیمت خرید یو پی اس بستگی به ویژگیها و برند آن دارد؛ هر چقدر که در مرکز شما تجهیزات صنعتی بیشتری وجود داشته باشند، نیاز به یو پی اس با توان بالاتری خواهد بود و در نتیجه قیمت آن گران تر خواهد شد.
نصب و راه اندازی توسط کارشناس
نصب یو پی اس صنعتی 3 فاز و نصب کابینت باتری یو پی اس نیاز به کمک گرفتن از یک کارشناس دارد و شما خودتان نمیتوانید نصب آن را انجام دهید. باید با کمک یک کارشناس و برقکار حرفه ای، دستگاه را نصب کنید و محل نگهداری مناسبی از باتریهای آن را فراهم سازید.
هزینه تعمیر و نگهداری
از دیگر معایب استفاده از یو پی اس سه فاز، هزینههای بالای تعمیر و نگهداری از دستگاه است. باتریهای مورد استفاده در کابینت باتری یو پی اس هر چقدر هم که گران و باکیفیت باشند، بعد از مدتی بازدهی اولیه را نخواهند داشت و برای تامین برق تجهیزات، نیاز به تعویض باتریها خواهد بود.
انواع یو پی اس صنعتی 3 فاز
یو پی اس صنعتی 3 فاز دارای انواع مختلف ترانس بیس و ترانس لس است که در این بخش میخواهیم هر یک از آنها را معرفی کنیم :
یو پی اس سه فاز ترانس بیس
یو پی اس صنعتی 3 فاز ترانس بیس، دارای ترانسی در خروجی خود است که مناسب کاربریهای با بار موتوری میباشد. این یو پی اس تشکیل شده از دو مدل IGBT و تریستوری است. یو پی اس ترانس بیس تریستوری در مواردی مانند کارخانه تولید رب گوجه فرنگی یا خط تولید خودرو استفاده میشود و مناسب دستگاههایی است که از حساسیت کمتری برخوردار هستند اما یو پی اس صنعتی ترانس بیسIGBT مناسب کاربریهای حساس تری مثل تجهیزات پزشکی میباشد.
یو پی اس سه فاز ترانس لس
یو پی اس صنعتی 3 فاز ترانس لس، نوعی یو پی اس است که در خروجی خود ترانس ندارد و برای مصرف کننده غیرانرژی موتوری مثل سرورها، شبکه، کامپیوتر و دستگاههای پزشکی غیرموتوری است. یو پی اس ترانس لس از نظر حجم و ابعاد کوچک تر از یو پی اس ترانس بیس میباشد و از راندمان بالا، وزن کمتر و ضریب توان بالاتری برخوردار است.
زمان برق دهی یو پی اس صنعتی سه فاز
در دستگاههای یو پی اس صنعتی سه فاز، از تعداد زیادی باتری یو پی اس استفاده میشود و زمان برق دهی این دستگاه بستگی به تعداد باتریهای داخل آن دارد. در برخی از مراکز صنعتی که نیاز به دستگاه یو پی اس صنعتی با حجم و قدرت بالا دارند، معمولا از دستگاهی استفاده میشود که باتریهای یو پی اس آن به صورت خارجی و داخل محفظهای به نام کابینت باتری یو پی اس قرار میگیرند. با این محفظه فلزی میتوان از تعداد مناسب باتریهای یو پی اس استفاده کرد و برق لازم برای تجهیزات را تامین نمود.
سخن پایانی
یو پی اس صنعتی سه فاز میزان راندمان بالای 98 درصد دارد و از بازدهی بیشتری به نسبت یو پی اسهای معمولی برخوردار است. این دستگاه مناسب استفاده در مراکز صنعتی و کارخانههایی است که تجهیزات آنها با توان مصرفی بالایی کار میکنند. یو پی اس سه فاز میتواند به عنوان منبع برق ثانویه، جریان برق مداوم را برای ادامه کار دستگاهها فراهم کند و در صورت قطعی یا وجود اختلال در برق، مانع از آسیب رسانی به دستگاهها شود.