learndl خرید رپورتاژ آگهی - تریبون

مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر چگونه است؟

حوزه مواد مخدر یکی از بخش های دعاوی حقوقی است که به جرم های مربوط به مواد مخدر رسیدگی می کند و ضروری است که این پرونده ها توسط بهترین وکیل در اراک پیش روند تا روال قانونی سریع تر انجام شود. نکته حائز اهمیت این است که انتخاب وکلا در به نتیجه رسیدن پرونده بسیار تاثیرگذذار است و توصیه می شود این وکلا را از مجله وکیل چی (vakilchi.com) انتخاب کنید تا از ماهر بودن آن ها اطمینان داشته باشید. از نظر قانون حمل و نگهداری مواد مخدر جرم است و شخص مرتکب باید مجازات شود. در این مقاله قصد داریم مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر چگونه است؟ را مورد بررسی قرار دهیم.

مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر چگونه است؟

تعریف مواد مخدر

 

مواد مخدر موادی است که اگر به صورت خالص و یا ترکیب با مواد شیمیایی دیگر مصرف شوند، باعث اعتیاد افراد می شوند. مواد مخدر بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر گذاشته و سبب ایجاد وابستگی می گردند. استعمال مواد مخدر سبب ایجاد حالت نئشگی، شادی و سرخوشی می شود.

 

اثر مواد مخدر بر بدن به گونه ای است که پس از مدتی که مورد استفاده قرار می گیرد فرد به آن معتاد می شود. در صورت عدم استفاده دچار درد، تنش، اختلال در دستگاه گوارش و مشکلات عصبی می شود.

 

می توان گفت ماده مخدر، ماده ای غیر قانونی است که ضرر آن بسیار بیش تر از منفعت آن است. بعضی از این مواد مخدر به صورت دارو هستند که در میزان کم فرد را کسل می کنند و باعث ایجاد خواب آلودگی می شوند. این داروها در دوز بالاتر مغز را تحت تاثیر قرار می دهند.

 

پس از مدتی بدن فرد تنها در صورت مصرف آن مواد به صورت طبیعی کار می کند. در صورتی که مصرف قطع شود سبب بروز تنش ها و عملکردهای غیر طبیعی می شود. مجرمان مواد مخدر اغلب به دلیل نا آگاهی و یا به دلیل تحریک افراد مبتلا در این مسیر قرار می گیرند. گرفتار شدن در دام اعتیاد مرد، زن، کوچک و بزرگ را نمی شناسد. اما مجرمان این بخش تنها مصرف کنندگان مواد مخدر نیستند، بلکه تمام فرادی که به نحوی در تولید، فروش و توزیع مواد مخدر فعالیت دارند مجرم هستند.

 

 

شرایط تحقق جرم حمل و نگهداری مواد مخدر

 

برای تحقق هر جرم از جمله حمل مواد مخدر برقراری شرایط بسیاری لازم است. در صورتی که شخصی مرتکب اعمال زیر شود متهم به حمل ونگهداری مواد مخدر خواهد شد:

 

  • کشت خشخاش و کوکا در هر شرایط و کشت شاه دانه با هدف تولید مواد مخدر و یا مواد روان گردان صنعتی غیر دارویی
  • وارد کردن، ارسال، صادرات و تولید انواع مواد مخدر یا روان گردان های غیر دارویی صنعتی
  • نگهداری، حمل، خرید، توزیع و مخفی کردن، عرضه و فروش مواد مخدر و راون گردان های صنعتی غیر دارویی
  • برپایی و مدیریت مکان هایی برای مصرف مواد مخدر و یا روان گردان های صنعتی
  • استفاده از مواد مخدر و یا روان گردان های غیر دارویی صنعتی به هر شکل و بهانه
  • تولید، خرید و فروش انواع وسایل و ابزار برای ساخت و مصرف مواد مخدر
  • پناه دادن به افرادی که به جرم مواد مخدر محکوم و یا تحت تعقیب هستند
  • جاسازی هر گونه مواد مخدر و یا وسایل ساخت و مصرف مواد مخدر در جایی برای وارد کردن اتهام به فرد دیگر

 

هر یک از این افعال توسط فردی انجام شود، مرتکب جرم حمل و نگهداری مواد مخدر است. قانون مطابق با مجازات های تعیین شده برای این نوع جرایم با متهمان این حوزه برخورد می کند.

مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر چگونه است؟

 

مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر

 

در سال های اخیر جرایم مربوط به این حوزه بسیار گسترش پیدا کرده اند. برخی این جرایم مانند حمل، توزیع و فروش مواد مخدر آثار منفی بسیاری را در جامعه به دنبال دارند. ماده 5 قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر اعلام کرده که هر شخصی که مواد مخدری مانند تریاک، چرس، بنگ و از این دسته مواد را حمل و نگهداری کند مجرم بوده و مطابق قانون بابد مجازات شود.

 

مجازاتی که قانون برای حمل مواد مخدر در نظر گرفته است، به نوع و میزان مواد بستگی دارد. این مجازات ها شامل حبس، جریمه نقدی، شلاق و توقیف اموال به دست آمده از طریق ارتکاب جرم است. مجازات حمل مواد مخدر به میزان 1 تا 50 گرم، دارای جزای نقدی تا 3 میلیون تومان و تا 50 ضربه شلاق می باشد.

 

مطابق با قانون فردی که 50 تا 500 گرم مواد حمل کرده است، به 5 میلیون ریال تا 15 میلیون ریال جریمه نقدی و 10 تا 70 ضربه شلاق محکوم می شود. برای مجازات افرادی که بین 500 گرم تا 5 کیلوگرم مواد مخدر حمل می کنند، قانون جریمه نقدی از 15 میلیون ریال تا 60 میلیون ریال، از 40 تا 70 ضربه شلاق و از 2 تا 5 سال حبس را تعیین کرده است.

 

فرد متهم به حمل 5 تا 20 کیلوگرم مواد مخدرباید 60 تا 200 میلیون جریمه نقدی پرداخت کند. فرد متهم مشمول 50 تا 74 ضربه شلاق، 5 تا 10 سال حبس و مصادره اموال به دست آمده از طریق جرم هم هست. کسی که مواد مخدر بین 5 تا 100 کیلوگرم، علاوه بر مجازات حمل مواد تا 20 کیلو، به ازای هر کیلوگرم مواد 2 میلیون ریال به جریمه نقدی او اضافه می شود. در صورت تکرار جرم اعدام و مصادره اموال شامل حال وی می شود.

 

 

مجازات معاونت و مشارکت در حمل مواد مخدر

 

ممکن است مجرم به تنهایی مرتکب جرم نشده باشد و همکاران و یا معاونانی نیز داشته باشد. قانون این افراد را هم مجرم شناخته و برای آن ها هم مجازاتی را مشخص نموده است. معاون جرم کسی است که به طور مستقیم در اجرای جرم شرکت ندارد اما از طریق تشویق، تهدید و یا تطمیع در ارتکاب به جرم مباشرت دارد. قانون برای معاونت در جرم هم مطابق با جرم اصلی که مجرم مرتکب شده است مجازات تعیین کرده است.

 

اگر مجرم اصلی که مرتکب جرم شده است به اعدام و یا حبس اید محکوم شود، مباشر در ارتکاب جرم به حبس تعزیری درجه دو و یا سه محکوم می شود. مجرم اصلی، به حبس تعزیری محکوم شود، معاون او به مجازاتی 2 یا 3 درجه پایین تر از او محکوم می شود.قانون می تواند در حکم فاعل اصلی جرم به هر دلیلی تخفیف داده شود، به همان میزان جرم معاون او نیز کاهش می یابد.

 

شریک جرم کسی است که در انجام جرم مشارکت کرده است. اگر چندین نفر با همکاری یکدیگر جرم را مرتکب شده باشند، مشارکت در جرم رخ داده است. همه آن افراد در این شرایط مجرم شناخته می شوند. در خصوص جرم حمل مواد مخدر هم به همین شکل است. زمانی که چندین نفر با همکاری هم مواد مخدر را حمل کنند مجازات هر یک از آن ها به میزان مجازات فاعل مستقل آن است.

 

مجازات حمل مواد مخدر با ماشین

 

معمولا برای حمل مواد مخدر از خودرو استفاده می شود. احتمال دارد که افردی که قصد حمل مواد مخدر را دارند از خودروی شخص دیگری با اطلاع و یا بدون اطلاع او استفاده کرده باشند. مطابق قانون مجازات اسلامی، خودرویی که مواد مخدر با آن حمل شده است توقیف خواهد شد و به نفع دولت ضبط می شود. این خودروها در اختیار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته و یا به مزایده گذاشته می شوند. اگر مالک خودرو از حمل مواد با خودرو خود بی اطلاع بوده باشد و این موضوع برای قانون اثبات شود توقیف صورت نخواهد گرفت.

 

اگر راننده خودرویی با اجازه و یا بدون اجازه مالک خودرو، اجازه جاسازی مواد مخدر در خودرو را بدهد، او نیز به تناسب مجازات متهم اصلی مجازات خواهد شد. به این صورت که اگر مجرم اصلی به حبس ابد محکوم شود، راننده هم به 2 تا 4 سال حبس محکوم می شود. اگر حکم متهم اصلی اعدام باشد، مجازات راننده هم 4 تا 20 سال حبس خواهد بود. علاوه بر این گواهینامه رانندگی راننده هم به مدت 1 تا 10 سال ضبط می شود. اگر راننده ای دوباره مرتکب جرم شود، برای همیشه از داشتن گواهینامه محروم خواهد شد.

 

 

وکیل دعاوی مواد مخدر

 

جرایم حوزه مواد مخدر، از مهم ترین جرایمی است که توسط قانون پیگیری و دادرسی می شود. درگیر شدن خانواده متهمان و همچنین خانواده افراد مبتلا به اعتیاد دلیل اهمیت این موضوع است. زمانی که شخصی به جرم حمل و نگهداری مواد مخدر دستگیر می شود به یک وکیل نیاز دارد تا از او دفاع نماید. بهترین وکیل باید با توجه به شرایط و موقعیت موکل خود یک لایحه دفاعیه تنظیم نماید.

 

اگر شاهدی مبنی بر بی گناهی موکل وجود داشته باشد به دادگاه اطلاع دهد تا وی را احضار کنند. وکیل باید ضمن توضیح کامل وقایع، کلیه مدارک و شواهدی که برای بی گناهی موکل وجود دارد را در دفاعیه خود قید نماید. قاضی نیز در این شرایط با توجه به مدارک، مستندات و همچنین قوانین حقوقی حکم لازم را صادر می نماید.

مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر چگونه است؟

 

کلام آخر

 

در این مقاله مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر چگونه است؟ را مورد بررسی قرار دادیم. توزیع و مصرف هر گونه ماده مخدر بر جامعه تاثیرات منفی بسیاری دارد، به همین دلیل قانون نسبت به این جرایم حساسیت بیش تری دارد. حمل و نگهداری مواد مخدر در تمام دنیا جرم است و مطابق قانون کسی که مرتکب این جرم می شود باید مجازات شود. میزان جرم افراد حامل مواد مخدر، به میزان مواد مخدر، نوع آن و شرایط ارتکاب جرم بستگی دارد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. در صورتی که انتقاد و یا پیشنهادی در خصوص مطالب ارائه شدید دارید می توانید از طریق سایت وکیل چی (vakilchi.com) با ما در ارتباط باشید.

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 5 / 5. تعداد آرا : 3

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

اسم من محمد پورداداش هست و متولد سال 1367 در خدمت شما هستیم . تخصص من طراحی گرافیک و کدنویسی وب است و سعی خواهم کرد بهترین خدمات را به شما وبمستران و گرافیست های عزیز ارائه کنم. به ترس هات غلبه کن تا در زندگی همیشه پیروز باشی.

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت