مهم ترین ویژگی های مانیتورهای مناسب برنامه نویسی
- معرفی کسب و کار • مطالب فناوری
- ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
- 583 بازدید
در دنیای سریع توسعه نرم افزار و بازیهای مختلف، انتخاب یک مانیتور مناسب برای برنامه نویسی نه تنها تصمیمی فنی است، بلکه سرمایه گذاری بلند مدت بر سلامت و بهرهوری فرد است. از آنجایی که برنامه نویسان ساعتهای طولانی را در حال نگاه کردن به صفحه نمایش سپری میکنند، انتخاب یک مانیتور مناسب میتواند در کارایی و دقت آنها تاثیر گذار باشد و در بلند مدت سلامت فرد را تضمین خواهد کرد. با توجه به اهمیت موضوع در این مقاله به بررسی دقیق ویژگیهای کلیدی یک مانیتور ایدهآل برای برنامه نویسان خواهیم پرداخت و تلاش میکنیم بر اساس نیازهای برنامه نویسان 5 مانیتور برتر را معرفی کنیم.
آنچه در این پست میخوانید
اندازه مانیتور مناسب برنامه نویسی
برنامه نویسان تعداد زیادی برنامه یا تب را به صورت همزمان باز میکنند. در نتیجه عموما مجبور هستند که این برنامهها یا تبها را مینیمایز کنند تا بتوانند فعالیتهای خود را انجام داده و به طور مداوم به آنها سر بزنند. این مشکل به کمک یک مانیتور با اندازه مناسب تا حد زیادی قابل حل است. به کارگیری یک مانیتور 27 اینچی میتواند تا حد زیادی این مشکل را رفع کند تا دیگر نیاز نباشد بین برنامهها و تبهای مختلف سوییچ کنند. راهکار دیگر به کارگیری چند مانیتور مختلف به طور همزمان است. بنابراین هنگام خرید مانیتور به این نکته توجه داشته باشید و سعی کنید بهترین اندازه را انتخاب کنید.
نوع پنل
ویژگی بعدی که هنگام خرید مانیتور برای برنامه نویسی باید مد نظر قرار دهید، نوع پنل آن است. نوع پنل نقش تعیین کنندهای در کیفیت تصویر، زاویه دید، کنتراست و زمان پاسخگویی نمایشگر دارد. در حال حاضر سه نوع پنل اصلی در بازار وجود دارد: IPS، VA و TN که هر کدام به نوبه خود مزایا و معایبی دارند. پنلهای IPS زاویه دید گسترده، دقت رنگ بالا و رنگهای زندهتری را به نمایش میگذارند، اما مصرف انرژی بیشتری دارند. پنلهای VA با کنتراست بالا و نسبت کنتراست دینامیکی گسترده، تصاویر را با عمق و جزئیات بیشتری نمایش میدهند اما زاویه دید آنها محدودتر است. پنلهای TN قدیمیترین نوع پنل هستند و به دلیل قیمت پایین، زمان پاسخگویی سریع و نرخ تازه سازی بالا، بیشتر در مانیتورهای گیمینگ کاربرد دارند. این موارد در بحث راهنمای خرید مانیتور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و توصیه میشود که بر اساس نیاز خودتان سعی کنید بهترین گزینه را انتخاب کنید.
قیمت مانیتور برنامه نویسی
فاکتوری که هنگام خرید هر محصولی باید به آن توجه داشته باشیم، قیمت است. در مورد مانیتورهای مناسب برنامه نویسی هم این ماجرا صدق میکند. قیمت مانیتور به عوامل مختلفی مانند اندازه، نرخ نوسازی، نوع پنل، رزولوشن و عوامل بسیار دیگری بستگی دارد. هر چه هزینه بیشتری برای این بخش کنار بگذارید، مانیتور بهتری نسیبتان خواهد شد.
نرخ نوسازی
نرخ نوسازی یا refresh rate به تعداد دفعاتی در ثانیه که صفحه نمایش به روز میشود اشاره دارد. اکثر افراد تصور میکنند که نرخ نوسازی برای برنامه نویسی اهمیتی ندارد. اما استفاده از آن راحتتر است و کمتر به چشم آسیب میزند. همچنین کسانی که در حال توسعه بازیهای هستند به مانیتورهایی با نرخ نوسازی بالاتر نیاز دارند تا بتوانند خروجی کار خود را تست کنند.
نوع پوشش نمایشگر
اگر یک برنامه نویس بک اند هستید شاید نوع پوشش نمایشگر اهمیت زیادی برای شما نداشته باشد. اما برای کسانی که کار فرانت اند انجام میدهند یا کسانی که شب کار هستند، نوع پوشش نمایشگر اهمیت بالایی خواهد داشت. پوشش نمایشگر در دو حالت مات و براق وجود دارد. نمایشگر براق برای کسانی که کارهای طراحی و گرافیکی انجام میدهند گزینه بهتری است. اما نمایشگر مات برای اسفتادههای طولانیتر مناسبتر است.
زاویه دید و قابلیت چرخش
اکثر مانیتورهای مناسب برنامه نویسی از زاویه دیدی معادل 178 درجه بهره میبرند و امکان چرخش 90 درجه را فراهم میکنند. زاویه دید هر چه بیشتر باشد، خستگی چشم را کمتر خواهد کرد. همچنین امکان چرخاندن مانیتور، آن را به حالت عمودی در میآورد که در بسیاری از موارد بهترین گزینه برای برنامه نویسان خواهد بود. مخصوصا کسانی که در حال توسعه برنامههای موبایل هستند.
معرفی 5 مانیتور برتر مناسب برای برنامه نویسی
انتخاب بهترین مانیتور برای برنامه نویسی تا حد زیادی به نوع برنامه نویسی و سلیقه و بودجه فرد بستگی دارد. با این وجود معرفی برخی از بهترین مدلها برای این کار میتواند تا حد زیادی کار را برای کاربران آسانتر کند. به همین دلیل تلاش میکنیم 5 مورد از بهترین مانیتورهای مناسب برنامه نویسی را معرفی کنیم:
1- مانیتور ام اس آی مدل G274F سایز 27 اینچ
مانیتور msi مدل G274F یک مانیتور تخت 27 اینچی است که از پنل Rapid IPS و 1920×1080 پیکسل بهره میبرد. این مانیتور علاوه بر برنامه نویسی برای گیمینگ هم یک انتخاب عالی است. نرخ نوسازی مانیتور ام اس آی مدل G274F به 180 هرتز میرسد که در کنار زاویه دید 178 درجهای میتواند تجربهای عالی از برنامه نویسی برای شما فراهم کند. 2 عدد پورت HDMI نسخه 2.0 و یک عدد Display Port نسخه 1.2a استفاده از این مانیتور را در کامپیوترها و لپ تاپهای جدید امکان پذیر خواهد کرد. علاوه بر موارد بالا مانیتور ام اس آی مدل G274F قیمت بسیار مناسبی دارد و نسبت به امکاناتی که دارد جزو بهترین گزینههای بازار محسوب میشود.
2- مانیتور سامسونگ مدل LS27C390 سایز 27 اینچ
سامسونگ یکی از پیشگامان تولید صفحه نمایش در دستگاههای مختلف از گوشی و لپ تاپ گرفته تا تلویزیونهای بزرگ است. مانیتور سامسونگ مدل LS27C390 یک صفحه نمایش خمیده 27 اینچی دارد که نوع پنل آن VA است. این محصول رزولوشن 1080×1920 پیکسل با کیفیت Full HD دارد. همچنین با نرخ نوسازی 75 هرتز و بیشینه روشنایی 250 نیت یک انتخاب عالی برای برنامه نویسی است.
3- مانیتور ایسوس مدل VP32AQ سایز 31.5 اینچ
اگر به مانیتورهای بزرگ برای برنامه نویسی نیاز دارید، قطعا مانیتور ایسوس مدل VP32AQ یکی از بهترین گزینهها است. این مانیتور تخت 31.5 اینچ است و پنل آن IPS میباشد. علاوه بر آن رزولوشن این مانیتور 1440×2560 پیکسل بوده و نرخ نوسازی 75 هرتزی دارد. بیشینه روشنایی آن 350nits است که در کنار ویژگیهایی مانند تکنولوژی Flicker Free، فیلتر نور آبی و پوشش نمایشگر مات یک مانیتور مناسب برای برنامه نویسی محسوب میشود. البته نباید از قیمت مناسب آن نسبت به رقبا غافل شد.
4- مانیتور ال جی مدل 24GQ50F-B سایز 24 اینچ
اگر به دنبال یک مانیتور هستید که در کنار مانیتور اصلی خودتان از آن استفاده کنید، قطعا مانیتور ال جی مدل 24GQ50F-B یکی از بهترین گزینهها است. این مانیتور تخت بوده و اندازه آن 23.8 اینچ است. پنل VA در کنار رزولوشن 1080×1920 پیکسل – Full HD و نرخ نوسازی 165 باعث شده که علاوه بر برنامه نویسی یک گزینه عالی برای گیمینگ هم در اختیار داشته باشید. به همه این موارد زاویه دید 178 درجه و پوشش مات نمایشگر را هم اضافه کنید.
5- مانیتور اپل ۲۷ اینچی مدل Studio Display Standard Glass
آخرین محصولی که در اینجا معرفی میکنیم، خاصترین محصول این دسته است. مانیتور 27 اینچی اپل با پنل Retina IPS LCD و کیفیت 5120×2880 پیکسل – 5k میتواند هر برنامه نویسی را برای خرید آن وسوسه کند. نرخ نوسازی این مانیتور 60 هرتز است که نسبت به رقبا پایینتر است اما نمایشگر 10 بیتی آن با قابلیت نمایش 1.07 میلیارد رنگ میتواند نیاز هر برنامه نویسی را به خوبی برآورده کند.
خرید مانیتور برای برنامه نویسی
اگر برنامه نویس هستید، حتما خرید مانیتوری مناسب این کار را در نظر داشته باشید. در این مطلب ما تعدادی از پرفروشترینها، در برندها و بازه های قیمتی مختلف را برای شما معرفی کردیم. شما میتوانید با خرید مانیتورهای مناسب، بهترین کارایی را از سیستم خود دریافت کنید.