learndl triboon hostida

طراحی گرافیک چیست؟ + مهارت ها و وظایف گرافیست

گرافیک شاخه‌ای از مجموعه‌ی هنرهای تجسمی است. ریشه ی این کلمه به گراف بر می گردد. گراف به مجموعه ای از راس ها (نودها) و یال های (یک یال خطی است که از اتصال بین دو راس به وجود می‌آید) گفته می‌شود. در حقیقت گرافیک طراحی ایده و ایجاد یک ترکیب‌بندی اصولی است. در ادامه همراه ما باشید تا بفهمید که طراحی گرافیک چیست، انواع آن کدامند و یک طراح گرافیک باید چه مهارت هایی داشته باشد.

طراحی گرافیک چیست؟

حرفه طراحی گرافیک شامل ایجاد و ارتباط ایده ها یا محصولات از طریق مفاهیم بصری یا از طریق یک پلتفرم دیجیتال یا از طریق دستی است. بسیاری از طراحان گرافیک در زمینه های بازاریابی کار می کنند تا تبلیغات، بروشورها و تصاویر مختلفی برای برند را ایجاد کنند، اما مهارت های شما می تواند به صنایع مختلف منتقل شود. طراحی گرافیک، در برگیرنده ی نوعی زبان است با دستور نامعین و با الفبایی پیوسته در حال گسترش، ما تنها زمانی یک اثر گرافیکی را به درستی درک می کنیم که بتوانیم زبان آن را بفهمیم. برندهای مختلف در لوگوها، ابزارهای بازاریابی و تبلیغات، گرافیک وب سایت و حتی اسناد داخلی و ارتباطات ایمیلی خود از طراحی گرافیک بهره می برند. برای درک بیشتر نحوه عملکرد طراحی گرافیک، باید عناصر مختلفی که یک طراحی را تشکیل می دهند، درک کنید. این عناصر عبارتند از:

  • رنگ
  • تایپوگرافی
  • خط
  • شکل
  • اندازه
  • فضا
  • بافت
  • سلسله مراتب

طراحی گرافیک چیست؟

همچنین تعدادی اصول وجود دارند که طراحان گرافیک باید از آنها پیروی کنند تا طرح هایشان موثر باشد و توجه ها را به خود جلب کند. این اصول به اصول طراحی گشتالت معروف هستند. برخی از مهم ترین این اصول عبارتند از:

  • سادگی
  • نزدیکی
  • تداوم
  • تقارن

کنار هم قرار دادن همه عناصر و اصول مختلف می تواند یک طرح را به یک گرافیک حرفه ای تبدیل کند. در حالی که طراحان گرافیک حرفه ای اغلب بر اساس این اصول آموزش دیده اند، داشتن یک درک اولیه از طراحی گرافیک می تواند به هر کسی که مهارت های طراحی کمی دارد یا اصلاً مهارت ندارد، کمک کند تا یک طراحی بصری چشم نواز ایجاد کند. با کمک آموزش های فرادرس می توانید به یک گرافیست خوب و حرفه ای سطح بالا کنیم. برای آموزش فتوشاپ می توانید به این لینک مراجعه کنید.

چرا طراحی گرافیک مهم است؟

بعد از این که فهمیدیم طراحی گرافیک چیست، باید دلایل اهمیت آن را بررسی کنیم. طراحی گرافیک به دلایل زیادی مهم است که برخی از آنها عبارتند از:

  • این حوزه اساس هر طراحی لوگویی است که تا به حال دیده اید.
  • تمام محتواهای شبکه های اجتماعی و محتواهای تبلیغاتی که هر روز می بینید، طراحی گرافیک هستند..
  • علاوه بر اینها، طراحی گرافیک در واقع بخشی از طراحی جلد کتاب ها، صفحه آرایی مجله، طراحی محصول، طراحی پوشاک و موارد دیگر است.

طراح گرافیک کیست؟

طراحان گرافیک یا گرافیست ها با هدف جلب علاقه مشتریان، مفاهیم بصری را از طریق طرح های دیجیتال و فیزیکی ایجاد می کنند. در این طرح ها نیز معمولاً از گرافیک، تصاویر، هنر و سایر عناصر بصری استفاده می کنند. اگرچه طراحان گرافیک ممکن است از ابزارهای مختلفی برای ایجاد طرح‌های خود استفاده کنند، اما همه طراحان گرافیک باید بتوانند که حداقل گاهی اوقات از دستان خود برای ایجاد طرح‌ها استفاده کنند، حتی اگر ترجیح می‌دهند که به مهارت‌های طراحی دیجیتالی و نرم‌افزاری خود تکیه کنند. طراحان گرافیک دارای تجربیات آموزشی و حرفه ای متفاوتی هستند؛ برخی از آنها مدرک لیسانس چهار ساله در طراحی گرافیک یا طراحی ارتباطات دارند و برخی دیگر علیرغم نداشتن آموزش رسمی در زمینه طراحی گرافیک، در حرفه خود موفق شده اند.

طراح گرافیک کیست؟

خصوصیات یک طراح گرافیک

شما برای تبدیل شدن به یک طراح گرافیک حرفه ای باید خصوصیات زیر را داشته باشید:

1. برخورداری از انواع مهارت های نرم و سخت

هر شخص برای آن که از پس کاری به خوبی برآید نیاز داشته که استعداد و مهارت لازم برای آن کار را دارا باشد. به عنوان مثال، یک طراح گرافیک ایده آل بایستی از دو مهارت سخت و نرم برخوردار بوده و کار فرما در زمان استخدام باید به این دو مهارت توجه ویژه ای کرده و این مسئله را حتما به درستی بررسی نماید. منظور از مهارت های سخت مهارت هایی بوده که امکان قیاس آن ها وجود داشته و در رابطه با تمرین ها و آموزش های شغلی و مهارت های لازمه برای انجام امور است. مهارت های نرم نیز در واقع ویژگی های شخصیتی و ذاتی فرد نظیر امکان انجام کار در شرایط فشار روحی و جسمی، خصوصیات رفتاری و امکان انجام کار به صورت گروهی هستند.

2. داشتن مهارت کافی برای انجام طراحی با کامپیوتر

در واقع یک گرافیست حرفه ای باید کار با نرم افزار های طراحی مختلفی را بلد باشد. در کنار این قابلیت ها، باید در حیطه نرم افزاری و سخت افزاری سیستم نیز وارد باشد، چرا که قوه خلاقیت و مهارت طراحی از این راه میسر می شود. مهم ترین نرم افزارهای گرافیکی مورد نیاز یک گرافیست عبارتند از :

  • Adobe Photoshop
  • Flash
  • Freehand
  • Corel Draw
  • Premiere
  • Illustrator
  • Fireworks
  • InDesign
  • Visio
  • D Studio MAX3

برای یادگیری نرم افزار معروف کورل دراو می توانید از مجموعه آموزش زیر از سطح مقدماتی تا پیشرفته استفاده کنید:

3. برخورداری از مهارت کافی در طراحی محصولات چاپی

تقریبا اکثر محصولاتی که با هدف ایجاد ارتباط با مخاطب و تبلیغ طراحی شده، به چاپ خواهند رسید. از این رو نیاز است تا یک طراح گرافیک به خوبی در زمینه چاپ دیجیتال و افست، آگاهی های لازم را داشته باشد. کارفرما باید به دنبال طراح گرافیکی باشد که از دانش کافی در رابطه با پروسه چاپ و نیز نرم افزار های صفحه آرایی برخوردار باشد.

4. داشتن فکری باز و خلاق

یک طراح حرفه ای باید به اطراف خود دید وسیع تری داشته و در واقع باید بتواند از هر چیزی در اطراف به یک ایده جذاب برسد. یک گرافیست حرفه ای باید این قابلیت را داشته باشد که آن چه در ذهن افراد بوده و قصد توضیح آن را به کمک عبارات و آمال ها داشته است، به خوبی درک و پیدا کرده و به تصویر سازی آن ها بپردازد. همواره کارفرمایان به دنبال طراح گرافیکی هستند که نوآوری داشته و به عبارتی در هر لحظه یک ایده جدید در ذهن او جرقه بزند.

5. قابلیت برقراری ارتباط

در پاسخ به سوال طراحی گرافیک چیست، نیاز است بدانید که یک طراح گرافیک حرفه ای باید به خوبی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند. همچنین در زمینه طراحی باید دانش کافی داشته باشد و در طراحی های خود از کلمات و عباراتی موثر جهت جذب مخاطب استفاده کند.

خصوصیات یک طراح گرافیک

6. آشنایی کامل با نحوه طراحی وب

در صورتی که یک طراح گرافیک به مهارت های طراحی وب نیز تسلط داشته باشد، شانس بیشتری برای یافتن یک شغل مناسب خواهد داشت؛ چرا که شرکت های دارای وب سایت قطعا ترجیح مى دهند گرافیستی استخدام کنند که طراحی وب نیز بلد باشد.

7. رزومه ای درخشان و پربار

داشتن یک رزومه حرفه ای و پربار شامل سابقه کاری طولانی و نمونه کارهای متعدد برای یک گرافیست می تواند تاثیر مثبت زیادی روی کارفرما بگذارد.

8. مهارت در طراحی، عکاسی و تصویر سازی

به طور معمول، یک طراح گرافیک باید در زمینه هنر های تجسمی مثل نقاشی، طراحی و تصویر سازی نیز تجربه هایى داشته باشد، ولی بیشترین تمرکز خود را بر روی طراحی گرافیک تجاری بگذارد. بالا رفتن مهارت شما در طراحی، به ایجاد طراحی های خلاق و نوآورانه کمک زیادی می کند.

انوع طراحی گرافیک

برای پاسخ به سوال طراحی گرافیک چیست، شما باید نسبت به انواع طرح های گرافیکی و اینکه هر طرح از کجا آمده است، درک خوبی داشته باشید. حالا کمی در مورد انواع طراحی هاس گرافیکی که امروزه می شناسید، صحبت می کنیم. شاید برخی از این طراحی ها را تا به حال در جاهای مختلف دیده باشید اما متوجه این موضوع که طراحی گرافیک هستند، نشده باشید. برخی از این طراحی ها به شرح زیرند:

1. طراحی هویت برند

اولین و مهم ترین نوع طراحی گرافیک، طراحی هویت برند است. هر کسب و کاری احتمالاً از انواع مختلفی از این نوع طراحی گرافیک استفاده خواهد کرد، اما مسئله مهم این است که هیچ کسب و کاری نمی تواند بدون هویت برند موفق شود. هویت برند شامل موارد زیر است:

  • لوگو
  • پالت رنگ
  • فونت یا تایپوگرافی
  • سبک تصویرسازی
  • الگوها یا شکل ها
  • دستورالعمل های برند

2. طراحی بازاریابی و تبلیغات

این تخصص بر روی طراحی های گرافیکی که در شبکه های اجتماعی، وبسایت ها و تبلیغات، چه به صورت آنلاین و چه آفلاین می بینیم، تمرکز دارد. همه بیلبوردها، بروشورهای و طرح های گرافیکی شبکه های اجتماعی که در موقعیت های مختلف می بینید، بخشی از طراحی گرافیک مربوط به بازاریابی و تبلیغات هستند.

3. طراحی رابط کاربری (UI)

طراحی رابط کاربری (UI) بیشتر بر طراحی وبسایت ها، اپلیکیشن ها، نرم افزارها و سایر برنامه های آنلاین واقعی تمرکز دارد. این تخصص به طراح گرافیکی نیاز دارد که نحوه طراحی یک برنامه جذاب بصری را درک کند و در عین حال مطمئن شود که پیمایش و درک نحوه استفاده از آن برای کاربر آسان است.

طراحی رابط کاربری (UI)

4. طراحی محصول

طراحی محصول به معنی ایجاد طرح کلی محصولات و نحوه ارائه آنها به مخاطب است. این طرح می تواند هر چیزی باشد؛ از چاپ تی شرت و بطری گرفته تا طراحی واقعی قوطی آبیاری یا لیوان قهوه. طراحان محصول باید نسبت به کارکرد صحیح محصولاتی که ایجاد می کنند، مطمئن شوند.

5. طراحی نشریه

طراحی نشریه به معنی طراحی چیزهایی مانند مجلات، کتاب های الکترونیکی، مقالات سفید، گزارش ها، کتاب ها، خبرنامه ها، بروشورها و موارد دیگر است. طراحان نشریه باید بتوانند طرحی جذاب از نظر بصری ایجاد کنند که اطلاعات موجود در آن نیز به خوبی قابل خواندن باشد. از این نظر، در طراحی نشریه، همه چیز به طراحی گرافیک مربوط نمی شود؛ بلکه کلمات و محتوای واقعی باید در درجه اول قرار گیرند و با طراحی گرافیکی برجسته و جذاب تر شوند.

طراحی نشریه

6. طراحی بسته بندی

وقتی می خواهید چیزی را بفروشید که شرکت‌های دیگر نیز می‌فروشند، باید راهی پیدا کنید که نسبت به آنها متمایز شوید. اغلب اوقات طراحی متفاوت بسته‌بندی محصول می‌تواند به شما در انجام این کار کمک کند. طراحان بسته بندی همواره در حال پیدا کردن راه های منحصر به فردی برای ارائه محصولات خود هستند تا مصرف کنندگان، آنها را به جای رقبایشان انتخاب کنند.

7. طراحی تایپ فیس (Typeface)

در ابتدا برای درک مفهوم تایپ فیس باشید بدانید که فونت چیزی است که شما از آن استفاده می کنید، اما تایپ فیس چیزی است که می بینید. تک تک فونت‌ها، حتی ابتدایی‌ترین فونت‌ها مانند Arial و Times New Roman، توسط یک طراح حروف نوشته ایجاد شده‌اند. بنابراین کار طراحان تایپ فیس، ساخت فونت های نوشتاری مختلف است.

8. طراحی موشن گرافیک

موشن گرافیک یا طراحی انیمیشن یکی از انواع طراحی های گرافیک با تصاویر متحرک است که اغلب در فیلم ها و گیف ها مشاهده می کنید. طراحی انیمیشن یا موشن گرافیک نیاز به ابزارهای ویژه و توانایی ایجاد چیزی دارد که حرکت کند.

9. طراحی تصویر (Illustration)

این نوع طراحی گرافیکی معمولاً در نرم افزارهای حرفه ای مانند Adobe انجام می شود. در این نوع طراحی گرافیک، برای بیرون کشیدن عناصر و تبدیل آنها به یک طرح دیجیتال، از قلم و صفحه نمایش لمسی  استفاده می شود. با این حال، هر طراح سبک و روند خاص خود را دارد.

بازار کار طراح گرافیک

گرافیست ها در برخی سازمان های خصوصی و دولتی از جمله صدا و سیما و وزارت ارشاد، شرکت های تبلیغاتی، چاپخانه ها، مراکز آموزشی و بسیاری از شرکت های بزرگ، که واحد بازاریابی و فروش دارند، کار می کنند. از آنجا که کسب تجربه برای موفق شدن در این شغل بسیار مهم است، گاهی نیاز است که گرافیست برای کسب تجربه های کاری متنوع، محل کار خود را عوض کند. امکان کار به صورت مستقل و پروژه ای برای گرافیست به میزان زیادی فراهم است.

بازار کار طراح گرافیک

بسیاری از گرافیست ها با گرفتن سفارش از مشتری، در زمان تعیین شده کار را آماده و به مشتری تحویل می دهند. با توجه به اهمیت روز افزون بازاریابی و تبلیغات و توجه ویژه همه سازمان ها و شرکت ها به آن و از طرف دیگر رشد حوزه تصویرسازی و طراحی روی جلد کتب، صفحه آرایی مجلات، روزنامه ها و…، پیش بینی می شود بازار کار مناسبی در سال های آینده پیش روی گرافیست های توانمند باشد. با توجه به زیاد بودن تعداد فارغ التجصیلان رشته گرافیک، بدیهی است رقابت در این بخش بسیار زیاد است و افراد توانمند و قوی پیروز این میدان خواهند بود.

برای ورود به شغل گرافیست علاقه مندان باید در کنار ویژگی های شخصی، دانش و تخصص لازم را کسب کنند. برخی از گرافیست ها به صورت تجربی وارد این کار شده اند. یعنی با دیدن دوره های آموزشی مرتبط در آموزشگاه های آزاد، طراحی گرافیکی را شروع کرده اند که برخی از آنها نیز به دلیل علاقه و پشتکار زیاد خود موفق هستند.

کلام آخر درباره طراحی گرافیک

حال که فهمیدید طراحی گرافیک چیست و با مفهوم گرافیست و  مهارت های مورد نیاز این شغل آشنا شدید، اگر تمایل دارید به بازار کار گرافیست ها وارد شوید و یا حتی اگر علاقه ای به طراحی های گرافیکی دارید و نمی دانید از کجا باید شروع کنید، ما به شما فرادرس را پیشنهاد می کنیم. با فرادرس می توانید بدون دغدغه و هر گونه مشکلاتی، آموزش های آنلاین مورد نظر خود را در هر کجا که هستید، مشاهده کنید. با استفاده از آموزش های کاربردی فرادرس در زمینه فتوشاپ می توانید به یک گرافیست خوب تبدیل شوید.

 

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 4 / 5. تعداد آرا : 1

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

اسم من محمد پورداداش هست و متولد سال 1367 در خدمت شما هستیم . تخصص من طراحی گرافیک و کدنویسی وب است و سعی خواهم کرد بهترین خدمات را به شما وبمستران و گرافیست های عزیز ارائه کنم. به ترس هات غلبه کن تا در زندگی همیشه پیروز باشی.

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت