آموزش جامع طراحی و راه اندازی سایت وردپرسی
- آموزش • آموزش وردپرس
- ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
- 2,021 بازدید
همانطور که اکثر شما ها میدانید ، برای ساختن وبسایت ها راه های زیادی وجود دارد . یکی از رایج ترین این راه ها استفاده از پلت فرم cms یا سیستم های مدیریت محتوا است . جالب است بدانید که cms های زیادی وجود دارند ، اما محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا ، وردپرس (wordpress) است . در این مقاله ، راه اندازی وبسایت رو به صورت قدم به قدم برای شما آموزش میدهیم. برای یادگیری بیشتر درباره روش های راه اندازی وبسایت تا انتهای این مقاله وبیت رو همراهی کنید . همچنین آموزش های بسیاری در مورد طراحی سایت های وردپرسی ارائه شده است که با کلیک بروی آن میتوانید از انها بهره ببرید .
برای راه اندازی وبسایت های وردپرسی ابتدا باید اقداماتی را انجام دهید . اگر کمی با عرصه وب آشنایی داشته باشید ، قطعا میدانید هاست (host) و دامین (domin) چی هستن و چه کاربری دارند . برای داشتن یک سایت وردپرسی باید ابتدا هاست و دامینی برای خود تهییه کنید . در ادامه به صورت ترتیبی این روش ها رو برای شما بیان کرده ایم .
آنچه در این پست میخوانید
آموزش 0 تا 100 راه اندازی وبسایت
1 – تهیه هاست و دامین
به زبان ساده ، هاست همان فضا و مکانی است که سایت شما در سرور اشغال میکند . دامین یا دامنه هم ، آدرس یا URL سایت است که به عنوان نشانی در وبسایت به کار میرود . برای تهیه این دو باید به سایت شرکت های هاستینگ مراجعه کنید . شرکت های هاستینگ معتبر زیادی در ایران داریم که هاست های با کیفیتی را ارائه میدهند . از همان سایت هاستنیگ میتوانید هم هاست تهیه کنید و هم دامنه . مثلا برای سایت وبیت ، دامنه عبارت است از vebeet.com .
2 – دانلود وردپرس
بعد از تهیه هاست و دامین ، وقت آن رسیده است که وردپرس یا همان سایت وردپرسی خود را به هاست منتقل کنید .اما یکی از پیش نیاز های این کار ، این است که شما باید ابتدا فایل وردپرس رو دانلود کنید . برای تهیه وردپرس (آخرین نسخه آن به صورت بروز ) به سایت wordpress.org مراجعه کنید . برای دانلود وردپرس فارسی شما میتوانید به راحتی با یک جستوجوی ساده در اینترنت آن را پیدا و دانلود کنید .
3 – انتقال وردپرس بروی هاست
مرحله بعدی انتقال فایل وردپرس بروی هاست است . بعد از دانلود فایل وردپرس باید محتویات این فایل را از به صورت zip دراورید تا بتوانید این فایل ها را به هاست منتقل کنید . پس از اینکه این فایل ها را فشرده کردید ، به سراغ هاست خود بروید . هاست شما قطعا دارای یک پنل می باشد . بعضی ها ممکن است دارای سی پنل یا دایرکت ادمین باشند (رایج ترین است ) . به پنل هاست خود وارد شوید . برای ورود به این پنل ها مشکلی نخواهید داشت مگر انکه نام کاربری و پسورد رو از قبل تعیین کرده باشید . بعد از وارد کردن اطلاعات موردنیاز میتوانید به پنل هاست خود وارد شوید. بعد از آن که به پنل وارد می شوید، با محیطی مانند تصویر زیر روبرو میشوید .
از گزینه هایی که در تصویر بالا مشاهده میکنید ، باید بروی File manager کلیک کنید . حال که به مدیریت فایل های خود در هاست آمده اید با تصویر زیر مواجه خواهید شد . از بین گزینه هایی که در نوار سمت چپ تصویر وجود دارد ، مهم ترین گزینه public_html است که باید ، فایل وردپرس را داخل آن آپلود کنیم .
بعد از کلیک بروی گزینه public_html به قسمتی وارد می شوید که هیچ محتوایی ندارد و اگر هم محتوایی در ان وجود داشت باید آن را حذف کنید و در عوض همه فایل های وردپرس خود را در آن آپلود کنید . درواقع برای درستی این انتقال (انتقال فایل ها و پوشه های وردپرس ) ابتدا پوشه وردپرس را به صورت فایل zip بروی هاست آپلود میکنیم و سپس آن را از حالت فشرده خارج میکنیم .
4 – ساختن دیتابیس
بعد از اینکه فایل های وردپرسی خود را به درستی به هاست انتقال دادید ، وقت آن رسیده است که دیتابیس خود را بسازید و آن را به سایت متصل کنید . برای ساخت دیتابیس ، ابتدا به بخش phpmyadmin خود که در cpanel وجود دارد وارد میشویم . بعد از کلیک بروی این گزینه به صفحه منتقل داده می شوید که ، همه دیتابیس ها و اطلاعات مربوط به سایت در ان قرار دارد . هرچیزی اعم از ستون ها ، دیتابیس ها ، دسته بندی ها ، حجم اطلاعات و …. در این قسمت مورد قرار دارند . در تصویر زیر میتوانید به وضوع با فضای phpmyadmin (پی اچ پی مای ادمین) آشنا شوید . در این قسمت اگر شما دانش برنامه نویسی داشته باشید ، میتوانید بدون نیاز به انجام این مرحله و فقط با چند خط کد نویسی ، دیتابیس خود را بسازید و به سایت متصل کنید . برای یادگیری برنامه نویسی میتوانید بروی آن کلیک کنید .
برای ساختن دیتابیس میتوانید بروی گزینه create database کلیک کنید . حال باید یک سری تنظیمات مانند نام و نوع دیتابیس را برای آن مشخص کنید . بعد از اینکه نام و نوع آن را مشخص کردید به صورت خودکار ایجاد میشود . همچنین میتوانید با استفاده از روشی ساده تر ، دیتابیس سایت وردپرسی خودتون رو بسازید . این روش همان استفاده از mysql database wizard است که در صفحه سی پنل وجود دارد . با کلیک بروی این گزینه به قسمتی انتقال داده می شوید. در این بخش شما با وارد کردن نام و نام کاربری و پسورد میتوانید یک دیتابیس برای سایت خود بسازید . بعد از ساختن دیتابیس وارد مرحله بعد میشویم .
5 – اتصال سایت وردپرسی به دیتابیس
بعد از انجام مراحل بالا وقت آن رسیده است که ، سایت وردپرسی خود را به یک دیتابیس وصل کنید . اگر مطابق مراحل بالا پیش رفته باشید ، الان شما هم فایل های خود را در هاست دارید و هم دیتابیسی برای خود ساخته اید . حال ، بروی دامنه سایت خود کلیک کنید و وارد وبسایت خود شوید . اولین چیزی که مشاهده خواهید کرد ، اطلاعاتی است که مربوط به دیتابیس است . مثلا شما باید نام و نام کاربری دیتابیس خود را در این بخش و صفحه وارد کنید . همانطور که در تصویر پایین مشاهده میکنید ، شما باید اطلاعاتی مانند فیلد های زیر را پر کنید تا به صفحه بعدی انتقال داده شوید .
6 – راه اندازی و ورود به وبسایت
بعد از اینکه بروی گزینه “فرستادن” در تصویر بالا کلیک کردید ، به صفحه دیگری مطابق تصویر پایین منتقل میشوید . حال باید اطلاعات سایت خود را وارد کنید . در نهایت باید گزینه “راه اندازی وبسایت” را بزنید . با کلیک بروی این گزینه شما به صفحه اصلی سایت خود منتقل میشوید . با کلیک بروی نوار خاکستری رنگ بالای صفحه میتوانید به پیشخوان سایت خود وارد شوید .
7 – نصب و فعال سازی قالب
بعد از اینکه سایت وردپرسی خود را راه اندازی کردید ، باید لزوماتی را برای سایت مهیا کنید . یکی از این لوازم ، قالب سایت هست . اگر سایت فروشگاهی یا هر نوع سایتی دارید باید قالبی متناسب با موضوع همان سایت تهیه کنید . از نبودن باگ در قالب و بهینه بودن سرعت و امینت آن اطمینان حاصل کنید . همچنین بهینه بودن کد های قالب ، در سئوی وبسایت ها تاثیر بسیاری دارد . پس این موارد را در هنگام تهیه قالب رعایت کنید . میتوانید قالب ها را از سایت های معتبری خریداری کنید . قالب های رایگانی هم در مخزن وردپرس وجود دارند که به صورت چپ چین هستند . اما برای حرفه ایی کار کردن ، قطعا به قالب های حرفه ایی و متناسب نیازمندیم .
8 – نصب و فعال سازی افزونه های ضروری
بعد از نصب قالب ، به افزونه های جانبی نیاز شدیدی پیدا میکنید . در این مواقع ، یا افزونه ایی را مینویسند به صورت اختصاصی و یا از افزونه های آماده در بازار استفاده میکنند . افزونه های ضروری برای وبسایت را سعی کنید از همان اول نصب کنید تا امنیت و سرعت و سئوی سایت خود را مورد بررسی قرار دهید . در این آموزش برای شما ، مهم ترین افزونه های ضروری رو معرفی کرده ایم .
جمع بندی :
همانطور که دیدید ، به لوازم و ابزارهایی برای راه اندازی وبسایت نیاز داریم . تا حد ممکن سعی کردیم به صورت خلاصه آن ها را بیان کنیم . به طور کلی از اینکه این مقاله فرادرس رو مورد مطالعه قرار دادید بسیار متشکریم . امیدواریم مانند همیشه مفید واقع شده باشد . در صورتی هم که سوالی داشتید میتوانید در قسمت کامنت ها با ما مطرحش کنید .