Similarweb چیست ؟ راهنمای آموزش کار با سیمیلار وب ( 7 مورد برای تحلیل )
- آموزش • آموزش وبمستر
- ۱۴ شهریور ۱۴۰۲
- 2,676 بازدید
نمیدونم که مقاله قبلی مارو درباره مقایسه و معرفی سیمیلار وب یا Similarweb با الکسا مطالعه کردید یا نه ! اما در اون مقاله بیشتر به مقایسه این دوتا پرداختیم و کمتر تونستم از قابلیت ها و امکانات سیمیلار وب بگیم و آن را معرفی کنیم . اگر علاقه مند به مطالعه مقاله قبلی ما هستید و هنوز اون رو نخوندید ، با کلیک بروی این لینک ، میتوانید آن را مطالعه کنید . علاوه بر آن ، پیشنهاد میکنم که وبیت رو تا انتهای این مقاله همراهی کنید تا اطلاعات خیلی بیشتر و جامع تری راجب Similarweb و خدماتی که ارائه میدهد کسب کنید .
آنچه در این پست میخوانید
سیمیلار وب (Similarweb) در نگاه اول چیست و چه کارایی دارد ؟
سیمیلار وب یا اصطلاحا SimilarWeb ابزاری برای تخمین کل میزان بازدیدکنندگان سایت هاست . یعنی شما با استفاده از این ابزار میتونید وبسایت تون رو تحلیل کنید و همچنین اون تعداد کل بازدیدکنندگان تون رو حدس بزنید . علاوه بر آن ، شما میتوانید شش تا از اصلی ترین منابع مهم برای تحلیل وبسایت رو مشاهده کنید . یعنی حتی اگر Similarweb به طور ۱۰۰٪ عملکرد دقیقی نداشته باشد، اما به شما امکان دیدن منابع ترافیکی رقبایتان را میدهد.
این ابزار هم مانند بقیه ابزارهای تحلیل سایت ، به دو صورت رایگان و پرمیوم وجود دارد ! به علاوه شما میتوانید از Similarweb برای دیدن جزئیات دقیقتری نیز استفاده کنید. اگر حساب خود را به SimilarWeb Pro ارتقا دهید، به ویژگیهای مهمی مانند نحوه توزیع دستگاههای مورد استفاده کاربران، ترافیکی که از سمت شبکههای اجتماعی مختلف میآید و اطلاعات مخاطبان دسترسی پیدا خواهید کرد.
موارد مهم در تحلیل وبسایت با سیمیلار وب :
تعداد کل بازدیدها (Total Visits) |
منابع ترافیک (Traffic Source) |
معیارهای درگیری (Engagement Metrics) |
سایتهای برتر مقصد (Top Destination Sites) |
Search یا جستجو |
ابر کلمه یا Word Cloud |
Categories (دسته بندیها) |
شروع کار با سیمیلار وب
برای شروع کار با این پلت فرم کافیه که با مراجعه به سایت similarweb.com و وارد کردن URL سایت مورد نظر خود در قسمت جستجو، کار خود را شروع کنید. البته باید ذکر کنم که شما میتوانید با نصب افزونه SimilarWeb Chrome، دیتاهای Similarweb را برای هر وب سایتی که بازدید میکنید، مشاهده کنید. موارد مهمی در اینجا به شما نمایش داده میشود که باید به آنها دقت کنید .
1 – تعداد کل بازدیدها (Total Visits)
اولین موردی که به شما در تحلیل وبسایت با استفاده از Similarweb کمک میکنه ، نمودار “Total Visits” است . این نمودار به شما این امکان را میدهد که میزان بازدید تقریبی یک سایت مشخص را در ماه گذشته و ترندلاین بازدید سایت در 6 ماه گذشته را ببینید. این به شما یک دید کلی از مقدار بازدیدهای وبسایت میده و میتونید بر اساس آن یک آمار کلی از بازدیدهای سایت داشته باشید .
2 – منابع ترافیک (Traffic Source)
نمودار “Traffic Sources” احتمالاً مهمترین بخش این قسمت است. این ویژگی نشان میدهد که چند درصد از بازدید سایت شما از طریق یکی از این کانالها حاصل میشود: به صورت مستقیم یا Direct، از طریق ارجاع دادن یا Referrals، از طریق جستجو یاSearch ، از طریق شبکه های اجتماعی یا Social، از طریق ایمیل و یا تبلیغات نمایشی (Display Advertising). اینها اطلاعات فوق العاده مفیدی است که میتوانید توسط آنها برروی بازاریابی محتوای خود متمرکز شوید.
3 – معیارهای درگیری (Engagement Metrics)
سومین بخشی که باید به آن دقت کنید ، معیارهای درگیری است ! معیارهایی مانند میانگین مدت زمان بازدید، تعداد بازدید از صفحات و نرخ پرش یا bounce rate که در هرجایی نمیتوانید آنها را ملاحضه کنید . اگر می بینید که یک سایت رقابتی دارای bounce rate بهتری از شما است، این میزان ممکن است نشانه این باشد که برای شما جای پیشرفت وجود دارد. اما سعی کنید که بیشتر بروی این داده ها کار کنید و اگر هم این مقادیر برای شما نا امید کننده بود ، به تکنیک هایی که در وبیت برای رشد سئو اشاره کرده ایم مراجعه کنید .
4 – سایتهای برتر مقصد (Top Destination Sites)
بخش “Top Referring Sites” نشان میدهد که بازدیدکنندگان سایت از کجا آمدهاند! همچنین در بخش “Top Destination Sites” میتوانید نحوه خروج افراد از سایت را تجزیه و تحلیل کرده . در واقع این ویژگی، سایتهای دیگری را به شما نشان میدهد که باید مثل آنها رشد کنید. برای مثال، میبینید که 4.33٪ از ترافیک سایت مورد بحث ما را را افرادی تشکیل دادهاند که سایت را برای رفتن به سایتی دیگر به نام Moz ترک کردهاند. پس اگر شما به عنوان متخصص سئو این سایت میخواهید استراتژی تعیین کنید، باید نیم نگاهی به این وب سایتهای رقیب هم داشته باشید.
5 – Search
گرفتن ورودی برای هر وبسایتی ، خیلی مهمه ! همچنین اینکه بتونید ورودی وبسایت خود را حفظ کنید هم کاملا حائز اهمیت است . مثلا در زمینه وردپرس ، اگر مدتی تولیدمحتوا نکنید و یا به ورودی گرفتن سایت اهمیتی ندهید ، باعث وارد شدن ضربه شدیدی به سئوی سایت تون می شوید . تکنیک هایی برای گرفتن ورودی وجود دارند . مانند گرفتن ورودی از طریق جستجو !
این قسمت ، بخش بزرگی از بازدید سایت را تشکیل میدهد. درواقع، طبق بررسیهای اخیر، Google چیزی حدود 60٪ ترافیک وب سایتها را تشکیل میدهد. و به همین دلیل بررسی کردن بخش Search، روش خوبی برای تجزیه و تحلیل سئوی سایت رقیبان شما در کمترین زمان ممکن است. پس سعی کنید که از باکس های سرچ در وبسایت تون استفاده کنید .
6 -ابر کلمه یا Word Cloud
اگر میخواهید پر استفاده ترین کلمات کلیدی در وبسایت تون رو داشته باشید ، باید بگم که سیمیلار وب این کار رو براتون انجام میده . در واقع بخش ابر کلمه در Similarweb لیستی از کلماتی را نشان میدهد که به نظر میرسد مخاطبین شما دنبالش هستند. همچنین این کلمات ، همان کلماتی هستند که باعث افزایش ورودی گرفتن سایت شما شده اند . پس به این بخش دقت بالایی بکنید و لیست کلمات مهم سایت رقبا یا سایت خودتون رو یادداشت کنید .
7 – Categories (دسته بندیها)
بزارید با مثالی این قسمت رو براتون توضیح بدهم ! مثلا گزارشی از یک وبسایت گرفتید و بهترین دستهبندی برای مخاطبان سایتی که فروشگاهی است، بازاریابی آنلاین است . و اگر فرض کنیم شما یک وب سایت سلامتی و تناسب اندام دارید، متوجه میشوید که علاقه آنها به چیزهایی مانند تغذیه و ورزش بستگی دارد. این ویژگی بسیار کاربردی و مفید به نظر میرسد. در نتیجه با استفاده از این قسمت ، میتونید به جمع بندی های مهمی در تولید محتوا کردن بگیرید .
جمع بندی :
در این مقاله سعی کردیم که ابتدا به شما ابزار حرفه ایی Similarweb رو معرفی کنیم و پس از آن شما رو با مواردی که میتوانند به تحلیل سایت شما و رقبایتان کمک کنند ، آشنا کردیم . مطمئنا اگر پس از خوندن این مقاله ، به وبسایت Similarweb مراجعه کنید و آدرس سایت خود یا دوستانتان رو وارد کنید ، میتونید همه این مواردی که ذکر کردیم رو مشاهده کنید و به بهترین شکل ممکن ، آن را تحلیل کنید . اگر این مقاله براتون مفید بود ، ممنون میشم که اون رو برای دوستان و همکاران خود ارسال کنید تا آنها هم با مقالات وبیت آشنا شوند و آنها را مطالعه نمایند.