سروو موتور دلتا و نکات مهم خرید آن
- اخبار • معرفی کسب و کار
- ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
- 1,170 بازدید
آنچه در این پست میخوانید
سروو موتور چیست؟
سروو موتورها، الکتروموتورهایی هستند که با کمک مدارات الکترونیکی مانند درایوها وظیفه گردش شافت درون الکتروموتور را بر عهده دارند. سرو موتور در واقع ماهیچه یک سیستم کنترلی است که نیروی لازم برای به حرکت در آوردن سایر تجهیزات را فراهم می کند. به عبارتی می توان گفت سروو موتورها به یک تکنولوژی کنترل خودکار در صنعت کنونی تبدیل شده اند. به عبارتی، مدارات الکترونیکی ذکر شده دقت لازم را برای الکتروموتور تأمین می کنند؛ این مدارهابا کنترل حرکت شافت موتور، سرعت خطی و دورانی را با دقت بسیار زیادی تحت کنترل دارند. به دلیل امکان کنترل دقیق سروو موتورها، از آن ها برای کنترل زاویه، کنترل سرعت، کنترل شتاب و … نیز استفاده می شود. در واقع، سروو موتورها به علت داشتن اینرسی کم، امکان تغییر سرعت سریع و دقیق دستگاه را فراهم می کنند؛ به همین علت سروو موتورها در صنایع بیش از سایر موتورهای الکتریکی کاربرد دارند.
سروو موتور دلتا و جایگاه آن در بین سایر برندها
یکی از پرکاربردتر ین تجهیزات اتوماسیون در ایران سروو موتور دلتا می باشد که هر روز بر شمار متقاضیان آن افزوده می شود. کمپانی دلتا از سال 2009 میلادی، به منظور برطرف نمودن نیازهای صنعت در حوزه اتوماسیون و کنترل حرکت و موقعیت، سروو موتورها و سروو درایوهای خود را تولید نمود. سروو سیستم شرکت دلتا یک سروو سیستم مجتمع است که با توجه به قدرت شرکت دلتا در حوزه تکنولوژی صنعتی و الکترونیکی، بسیار قدرتمند بوده و برای مشتری های مختلفی با نیازهای متفاوت توسعه یافته است. شعار شرکت دلتا در مورد سروو موتورهای تولیدی خود دقت بالا، پاسخ دهی سریع، و قیمت مناسب می باشد.
چگونگی عملکرد سروو موتور دلتا
سروو موتورها یک شافت خروجی دارند که این شافت یا محور متناسب با مجموعه ای از سیگنال های رمزی دریافتی می تواند در موقعیت زاویه ای مورد نظر قرار گیرد. به عبارت دیگر، وقتی پالس ورودی ارسالی به سروو موتور فعال باشد، سروو موتور می تواند در موقعیت زاویه ای مخصوص به خود قرار گیرد؛ با تغییر پالس ورودی، موقعیت زاویه ای سروو موتور هم تغییر می کند.
مدیریت انرژی با استفاده از سروو موتورها
تمام سروو موتورهای تولیدی شرکت دلتا به صورت سروو سیستم هایی مجتمع و یکپارچه تولید شده اند؛ سروو درایوها که تقویت کننده هایی الکترونیکی هستند، وظیفه مدیریت انرژی سروو موتورها را بر عهده دارند. تمامی سروو درایوهای دلتا که تحت عنوان سری ASDA شناخته می شوند، مجهز به یک پردازنده سیگنال دیجیتال برتر (DSP) می باشند، که این پردازنده تضمین کننده عملکرد سریع مدار کنترل است. پس به عبارتی می توان گفت، وظیفه مدیریت انرژی در سروو موتورها، بر عهده سروو درایوها می باشد. یعنی، سروو درایوها سیگنال دریافتی از یک سیستم کنترل را پس از تقویت کردن، به سروو موتورها ارسال کرده، و منجر به ایجاد حرکتی متناسب با این سیگنال دریافتی می شوند.
انواع سروو موتورهای شرکت دلتا و مشخصات کلی آن ها
شرکت دلتا انواع مختلفی از سروو موتورها و سروو درایوها را با مشخصات و کاربردهای خاص به منظور برطرف نمودن نیازهای صنعت و همچنین افزایش رقابت در بازار اتوماسیون صنعتی، تولید و به بازار عرضه کرده است؛ سروو موتورها و سروو درایوهای برند دلتا از پرطرفدارترین سرووموتورها در جهان، به منظور کنترل سرعت، موقعیت و شتاب هستند. یکی از بزرگ ترین زمینه های کاربرد انواع مختلف سروو موتورها، استفاده از آن ها در صنایع رباتیک و تجهیزات مربوط به CNC است.
انواع مختلفی از سروو موتورهای سری ASDA شامل سروو موتور A2، B2، A2R، B2R توسط شرکت دلتا تولید می شود؛ تمام سروو درایوهای سری ASDA دارای یک پردازشگر سیگنال دیجیتال (DSP) عالی هستند که منجر به عملکرد با سرعت بالای مدار در حلقه کنترلی می شود. از طرفی، از مشخصه های دیگر سری های ASDAی شرکت دلتا، عملکرد یکنواخت و نرم موتور و آنالیز و تجزیه و تحلیل نرم افزاری است، که سرعت بالا و کنترل حرکتی با دقت زیاد را برای محدوده وسیعی از کاربردهای مختلف اتوماسیون صنعتی مهیا می کند
انواع مختلف مدهای کنترلی سروو موتورهای دلتا
سروو موتورهای شرکت دلتا دارای مدهای کنترلی به شرح زیر هستند:
مد کنترلی S و SZ یا به عبارتی کنترل سرعت خارجی و کنترل سرعت داخلی
مد کنترلی T و TZ یا به عبارتی کنترل گشتاور داخلی و گشتاور خارجی
و مد کنترلی PT و PR یا به عبارتی کنترل ارسال پالس و کنترل پارامترهای داخلی
از بین مدهای کنترلی مذکور، می توان گفت مد کنترلی PT که مربوط به کنترل پوزیشن یا همان ارسال پالس است، مهم ترین مد کنترلی می باشد. به عبارتی باید گفت در این مد کنترلی، پی ال سی، پالس تولیدی را به ورودی CN1 ارسال می کند، و سروو موتور با توجه به تعداد پالس دریافتی n درجه می چرخد؛ این چرخش موجب تغییر موقعیت سروو موتور و کنترل آن می شود.
تقسیم بندی سروو موتورهای دلتا بر اساس ولتاژ
سروو موتورهای دلتا بر اساس ولتاژ به دو دسته 220 ولتی و 400 ولتی تقسیم می شوند، که هر یک از ولتاژها دارای سروو موتورهای مختلفی از نظر مقدار توان خروجی و تک فاز یا سه فاز بودن هستند.
سروو موتورهای سری ECMA سروو موتورهای AC هستند که قابلیت ترکیب شدن با سروو درایوهای AC سری ASDA-A2 با ولتاژ 220 ولت (از 200 تا 230 ولت) در محدوده توان 50 وات تا 15 کیلووات و سروو درایوهای AC سری ASDA-A2 با ولتاژ 400 ولت (از 380 تا 480 ولت) در محدوده توان 750 وات تا 5/7 کیلووات را دارند.
برای سری 220 ولتی، هشت نوع اندازه فریم (قاب) با ابعاد 40، 60، 80، 86، 100، 130، 180، و 200 میلی متری وجود دارد. سرعت موتور از 1000 تا 5000 دور بر دقیقه بوده و محدوده خروجی گشتاور از 477/0 نیوتن.متر تا 224 نیوتن متر متغیر است.
برای سری 400 ولتی، شش نوع اندازه فریم (قاب) با ابعاد 60، 80، 86، 100، 130 و 180 میلی متری وجود دارد. سرعت موتور از 1500 تا 5000 دور بر دقیقه تغییر کرده و خروجی گشتاور نیز از 82/3 تا 36/119 نیوتن متر در پیکربندی های آپشنال متغیر است. انتخاب نوع شافت نیز در سری ECMA به دو صورت شافت گرد و شافت کلیدمانند امکان پذیر است.
مقایسه برخی از مشخصات سروو موتورهای دلتا سری A2 و B2
سروو موتورهای سری A2 | سروو موتورهای سری B2 |
دقت موقعیتی بالا | کنترل موقعیت با دقت بالا |
سرعت پاسخگویی بالا | پاسخگویی به انواع مختلفی از نیازهای صنعتی |
عملکرد توقف لرزش عالی (عملگرهای مهارکننده عالی) | پشتیبانی از 8 نوع مد کاری مختلف |
عمکلرد کنترلی حلقه بسته کامل | دارا بودن پارامترهای جبران اصطکاک |
عملکرد CAMالکترونیکی ویژه (E-CAM) | فرمان پذیری در سرعت های بالا |
مد کنترلی PR متنوع و انعطاف پذیر | دارا بودن سه حالت کنترلی: کنترل موقعیت، کنترل سرعت و کنترل گشتاور |
نکات مهمی که در خرید سروو موتور دلتا باید به آن توجه نمود
- مهم ترین بخشی که باید به آن توجه کرد، انکودر سروو موتور، نوع انکودر و مشخصات آن است.
- قدرت تجزیه و تحلیل داده ها و به عبارتی قدرت پردازش سروو موتور نیز اهمیت زیادی در انتخاب سروو موتور مناسب دارد.
- گزینه بعدی که باید به آن دقت کرد، تعداد پورت های ورودی و خروجی سروو موتور می باشد.
- نحوه عملکرد سروو موتور به خصوص در سرعت های بالا نیز در انتخاب سروو موتور مناسب نقش مهمی دارد.
کیفیت بالای سروو موتورهای دلتا منجر شده تا تقاضا برای خرید محصولات این برند در ایران رو به افزایش باشد. به همین علت، نمایندگی های معتبر بسیاری برای فروش این محصولات در ایران ایجاد شده است که شما می توانید برای خرید سروو موتور دلتا به آنها مراجعه نمایید.
به هر حال یکی از مهمترین نکات برای خرید سروو موتور دلتا این است که حتما دقت کنید از مراکز معتبر یا نمایندگی های رسمی دلتا خرید کنید. از جمله مراکز مهمی که در ارائه مشاوره برای بهترین انتخاب مشتریان فعال است دامونتک است. البته می توانید برای پیداکردن نمایندگیهای معتبر و مراکز فروش این برند از پی ال سی ها از جستجو در اینترنت نیز کمک بگیرید.