سرماخوردگی چند روز طول میکشد؟
- اخبار • معرفی کسب و کار
- ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
- 2,337 بازدید
سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است که دستگاه تنفس فوقانی شما را تحت تاثیر قرار میدهد. این بیماری مسری است و میتواند از فردی به فرد دیگر سرایت کند.
ممکن است ویروس در بدن شما باشد و قبل از شروع علائم بدون اینکه از وجود بیماری مطلع باشید آن را به دیگران منتقل کنید.
دوره کمون یا نهفتگی بیماری چیزی در حدود 1 تا 3 روز است و این دوره از زمانی که شما در معرض آلوده شدن به ویروس قرار میگیرید تا هنگامی که علائم در بدن شما بهطور کامل بروز میکند، ادامه مییابد.
شاید بپرسید سرماخوردگی تا چند روز است؟ باید بدانید که معمولا مدت زمان این بیماری حدودا 2 هفته است.
آنچه در این پست میخوانید
ویروس سرماخوردگی چگونه منتقل میشود؟
ویروسهای مولد این بیماری میتوانند از طریق هوا منتشر شوند و از راه دهان، بینی یا چشم وارد بدن فرد شود. یکی از راههای انتقال آن از طریق تماس با فرد آلوده است.
در صورت تماس با اشیاء و سطوحی که به این ویروس آلوده شدهاند نیز امکان دارد بیمار شوید. در مواجهه با فرد بیمار بهترین کار این است که از دستدادن یا روبوسی با او خودداری کنید.
براساس تحقیقات مختلفی که انجام شده ویروس سرماخوردگی بین 2 تا 3 ساعت قادر است در بیرون از بدن زنده بماند.
سرماخوردگی چه علائمی دارد؟
شدت و میزان علائم بیماری در هر فرد متفاوت است. سرعت از بین رفتن هرکدام از این نشانهها نیز باهم فرق میکند مثلا سرفه ممکن است خیلی بیشتر از گلودرد طول بکشد. این بیماری میتواند انرژی شما را کاهش داده و شما را دچار ضعف و خستگی کند.
بهطور معمول این بیماری شامل 3 مرحله است که منجر به بروز علائم مختلفی میشود. براساس این مطلب سرماخوردگی و نشانههای بروز آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
علائم اولیه
از زمانی که ویروس وارد بدن شما میشود، 10 تا 12 ساعت طول میکشد تا کمکم بدن شما را تضعیف کرده و شما را دچار کلافگی و بیحالی کند. همچنین ممکن است کمی احساس سوزش، خارش و قلقلک در ناحیه گلو داشته باشید. این علائم تا چند روز طول میکشد.
علائم اوج بیماری
این بیماری بهتدریج بروز میکند و حدود 2 تا 3 روز بعد از مشاهده اولین علائم احتمالا شما در بدترین وضعیت خود قرار خواهید گرفت و بیماری شدت بیشتری پیدا میکند. شایعترین علائمی که بیماران نشان میدهند عبارتاند از:
- گلودرد
- بدندرد
- عطسه و سرفه
- گرفتگی و آبریزش بینی
- تب
- تورم لوزهها
- از دست دادن اشتها
علائم پایانی
همان طور که مراحل مختلف بیماری را پشت سر میگذارید و بدن شما درحال مبارزه با ویروسهاست، برخی از نشانهها مثل آبریزش بینی و سرفه امکان دارد که همچنان با شما همراه باشد. برخی افراد امکان دارد تا مدتی ضعیف شده و بهسرعت دچار خستگی شوند.
آیا میتوان از سرماخوردگی پیشگیری کرد؟
هیچ واکسن خاصی برای مصونیت شما در برابر این بیماری وجود ندارد؛ زیرا تعداد بسیار زیادی ویروس وجود دارد که باعث ابتلای افراد به این بیماری میشود، اما شما میتوانید با رعایت برخی نکات بهداشتی خطر ابتلا به این بیماری را برای خود و اطرافیانتان کاهش دهید.
از جمله نکاتی که باید رعایت آنها را جدی بگیرید، شامل موارد زیر است:
- به مدت 20 ثانیه دستهایتان را با آب و صابون بهطور مرتب بشویید.
- سطوحی مانند دستگیرهی در را که مرتبا لمس میکنید، ضدعفونی و تمیز نماید.
- در صورتی که یکی از دوستان یا اعضای خانواده شما به این بیماری مبتلا شده، سعی کنید تمام نکات بهداشتی را رعایت کرده و از تماس نزدیک با آنها خودداری کنید.
- اگر کوچکترین علائمی را احساس کردید بهتر است مدت کوتاهی در خانه استراحت کنید.
درمان سرماخوردگی در خانه
در هر صورت شما باید دوره بیماری را طی کنید تا خوب شوید در صورتی که علائم بیماری زیاد وخیم نیست میتوانید از درمانهای خانگی بهجای مراجعه به پزشک استفاده کنید.
البته روشهای خانگی حتی در کنار استفاده از داروهایی که پزشک برای درمان شما تجویز کرده باعث سرعت بخشیدن به بهبودی شما و برگشت به حالت طبیعی میشود. خوب است با تعدادی از راههای درمان خانگی بیماری آشنا شوید.
مصرف زیاد مایعات را جدی بگیرید
نوشیدن آب، مصرف آبمیوههای طبیعی و سالم به رفع کمآبی بدن شما کمک خواهد کرد. از مصرف نوشابهها و نوشیدنیهای الکلی که باعث کمبود آب بدن شما میشوند، خودداری کنید. همچنین استفاده از نوشیدنیهای گرم و دمنوشهای گیاهی نیز مفید است.
استفاده از محلول آب نمک
1 تا 2 قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و بهطور مرتب غرغره نمایید تا گلودرد شما تسکین یابد.
استراحت کافی داشته باشید
در مواقع بیماری ضعف ناشی از آن یک امر طبیعی است؛ پس خودتان را مجبور نکنید که با وجود این وضعیت به انجام کارهای روزمره بپردازید.
بهتر است در روزهای ابتدایی بیشتر وقت خود را درون تختخواب بگذرانید تا دوباره قوای جسمانی خود را بهدست آورید.
از سبزیجات و ادویهها استفاده کنید
از هر ماده غذایی و خوراکی که میتواند در برطرف کردن عفونت و کاهش التهاب ناشی از سرماخوردگی موثر باشد، استفاده کنید. کلم بروکلی و فلفل دلمهای جز موادی هستند که سیستم ایمنی را تقویت میکنند.
همچنین سیر و کاری از سری ادویهجاتی هستند که در کاهش التهاب به شما کمک خواهد کرد.
غذای مقوی بخورید
آیا تاکنون این جمله را شنیدهاید که غذای ما دوای ماست، دوای ما غذای ماست؟ شاید شما جزء افرادی باشید که در روزهای عادی اهمیتی به سبک رژیم غذایی خود نمیدهید اما در زمان بیماری سعی کنید غذاهای مفید و سالمی را مصرف کنید.
اینکار به بهبود شما کمک زیادی خواهد کرد. برخی از مواد غذایی که استفاده از آنها در مواقع ابتلا به این بیماری مفید است را به شما معرفی میکنیم:
- سوپ مرغ یا آبگوشت: این غذاها باعث تقویت بدن و افزایش انرژی شما خواهد شد.
- آب سبزیجات: علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، سبب بالا بردن آنتیاکسیدان در بدن فرد بیمار میگردد.
- عسل: این ماده غذایی بسیار مفید خاصیت ضد باکتریایی دارد و باعث کاهش سرفه میشود.
- ماست: این محصول لبنی حاوی پروبیوتیک است. برخی تحقیقات نشان میدهد که سویههای مفید باکتری میتوانند به افراد کمک کنند تا کمتر دچار این بیماری شوند.
- زنجبیل: خاصیت ضدتهوع دارد. در حالتی که دچار این وضعیت شدهاید زنجبیل برای برطرف کردن آن مناسب است.
- بلغور جو دوسر: کالری، ویتامینها و موادمعدنی موردنیاز شما را فراهم میکند.
مصرف غذاهای غنی از ویتامین D مثل ماهی سالمون، قارچ، زرده تخم مرغ و میگو برای درمان این بیماری موثر است.
استفاده از ویتامین C باعث کاهش طول دوره بیماری میشود بنابراین مصرف میوههایی همچون انبه، گریپفروت، پرتقال، نارنگی، توتفرنگی و غیره را از یاد نبرید. موز نیز از میوههای مناسب است که منبعی سرشار از پتاسیم و فیبر میباشد.
دستگاه بخور راهی برای تنفس راحتتر
در هنگام بیماری بهدلیل گرفتگی بینی و سوزشی که در گلو احساس میکنید بهتر است محیط را مرطوب نگه دارید. حتی اگر در هنگام خواب نیز مجبور شدید با دهان باز نفس بکشید وجود این دستگاه باعث راحتی شما میشود.
جمعبندی
سرماخوردگی را میتوان بهراحتی مهار کرد فقط کافی است توصیهها را جدی بگیرید. در صورت انجام یک سری مراقبتهای ساده میتوانید خیلی زود بهبود پیدا کنید. با تقویت سیستم ایمنی خود مقاومت بدن را در برابر این بیماری بالا ببرید.