رفع اختلال در افزونه ها و قالب سایت وردپرسی
- آموزش • آموزش وردپرس
- ۱۶ اسفند ۱۴۰۱
- 1,756 بازدید
یکی از وبمسترهای عزیز وردپرس 3 روز تمام درگیر مشکلات عجیب غریبی بود که بخاطر ناسازگاری برخی از افزونه ها با قالب به وجود اومده بود. حالا سوال پیش میاد که چطوری باید این مشکل رو رفع کنیم ؟ یا چطوری بفهمیم این مشکل از کجا نشات گرفته ؟
وبیت برای رفع این مشکل سرسام آور در وردپرس آموزشی رو تهیه کرده که مطابق تجربه چندین ساله کارمندان وبیت تولید شده است. در این مقاله آموزشی قراره که به 4 تا مشکل اساسی که به دلیل ناسازگاری افزونه ها ایجاد میشه بپردازیم و در نهایت هر مبحث روشی رو برای رفع این خطاها معرفی میکنیم .اگر وبمسترین و قبلا با این مشکلات دست و پنجه نرم کردید ، زیر همین مقاله ( در قسمت نظرات) از تجربیات خودتون برای رفع این مشکلات برای دوستان کم تجربه تر و تازه وارد تعریف کنید.
وردپرس و دلیل شهرت این سیستم چیست ؟
همینطور که همگی اطلاع داریم ، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای فوق العاده است . معلول درخشیدن وردپرس و تنها چیزی که وردپرس رو از بقیه cms ها متمایز کرده وجود بیشمار افزونه و قالب و امکانات مختلف وردپرسیه ، به گونه ایی که قادر به ساخت هرگونه سایتی خواهید بود . پس مطمئن باشید که برای هر کاری در وردپرس افزونه های از قبل ایجاد شده و رایگان در دسترس هستند که شما رو بی نیاز از هر چیزی میکند!
در گذشته که مسیر وردپرس شروع شده بود و به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا (توسط زبان برنامه نویسی php ) معرفی شد ، طبیعتا هم مشکلات زیادی داشت و هم افزونه های زیادی نداشت. ( شاید به تعداد انگشتان دست ) . خب مقدمه چینی راجب این مسئله کافیه ، بریم سراغ مسائل مهم تر که بحث اصلی ما هستند . وبیت قراره امروز 4 تا مشکل خفن که ممکنه هرکسی باهاش برخورد اولیه داشته باشه رو معرفی کنه ، در نهایت هم در دل توضیحات هر کدام روش هایی برای رفع این خطاها ارائه میکنیم.
4 مشکل اساسی مورد بحث امروز :
- اختلال و ناسازگاری افزونه با افزونه
- ناسازگاری افزونه با قالب
- خرابی (بدنویسی) قالب وردپرس
- مشکلات سمت سرور سایت
آنچه در این پست میخوانید
اختلال و ناسازگاری افزونه با افزونه
خیلی از شماها روزانه به مشکلات زیادی برخورد میکنین که یکی از اساسی ترین مشکلات ممکنه که اختلال در برخی افزونه ها و یا ناسازگاری افزونه ها با هم باشه . خب سوال پیش میاد که اصلا چطوری بفهمیم مشکل سایتم از اختلال و ناسازگاری افزونه است ؟ گاهی اوقات سایتمون میترکه (منظورم اینه که اصلا بالا نمیاد 🙂 ) و اینجاست که با مشکل تقریبا فنی برخورد میکنیم .
حالا شما باید یکی یکی افزونه هارو غیرفعال کنین و با فشردن دکمه ریفرش (refresh) نتیجه رو مشاهده کنین . اگر سایت دوباره بالا اومد که مشکل از اون افزونه بوده ، اما اگر سایت بالا نیامد باید این افزونه رو فعال کنین (میتونید هم این رو غیرفعال نگه دارید ) و افزونه بعدی رو غیر فعال کنید و دوباره نتیجه رو مشاهده کنین ! همینطور ادامه بدین تا از آخر مشکل رو پیدا کنید.
یکی از وبمسترهای عزیز وبیت پرسید که وقتی پیشخوان سایت وردپرسی مون هم بالا نمیاد چطوری باید افزونه ها رو غیرفعال کنیم ؟ خیلی ساده است . ابتدا وارد سی پنل سایت تون بشید و سپس به file manager مراجعه کنید . حالا به قسمت افزونه های سایت تون برید و یکی یکی حذف کنید (همچنین میتوانید اسم افزونه رو عوض کنید که به منزله حذف افزونه است ) .
ناسازگاری افزونه با قالب
اولین فاکتوری که هر وبمستر باهوشی در هنگام خریدن قالب بهش دقت میکنه سازگاری اون قالب با برخی افزونه های وردپرسیه . مثلا حسن (یکی از وبمسترهای ساختگی وبیت) امروز قصد خرید قالب از سایت های مختلف رو داره .
اولین چیزی که حسن به دنبالش هست اینه که یک قالب مناسب برای سایت فروشگاهی خودش بخره که با افزونه صفحه ساز المنتور سازگاری کامل داشته باشه . پس بر اساس این فاکتور یک قالب مناسب پیدا خواهد کرد .
حالا برای اون دسته از وبمسترهایی که به این فاکتور دقت نمیکنن و بعد از خرید قالب و افزونه دچار مشکلات زیادی میشن ، بهترین راه اینه که از مشکل سایتت خبردار بشی ! یعنی چی ؟ یعنی اینکه اول از همه وقتی که قالب و افزونه رو نصب کردی و دیدی سایت بالا نمیاد قالب رو غیرفعال کنی .
اگر سایت بالا اومد ینی مشکل از همون قالب بوده (یا ناسازگاری با یک افزونه ). برای اینکه بفهمی مشکل اصلی ناسازگاری قالب با افزونه است باید قالب رو فعال کنی و افزونه های سایتت رو یکی یکی غیرفعال کنی تا متوجه افزونه ناسازگار با قالب بشید. در نتیجه به سادگی تمام این مشکل رفع میشه!
خرابی (بدنویسی) قالب وردپرس
گاهی اوقات مشکلی که داریم از سمت ما نیست . یعنی ما کاری نکردیم که این مشکل و خطا ایجاد بشه . حالا این مشکلات چیا میتونه باشه ؟ مشکل میتونه از ضعف پشتیبانی افزونه ، قالب ، هاستینگ و … باشه که باید در هنگام خرید این سرویس ها شناخت کاملی از اون خدمات داشته باشیم .
حتی گاهی اوقات هم میشه با Inspect ( اینسپکت ) گرفتن از صفحه مرورگر متوجه این مشکلات از سمت قالب یا افزونه شد . مثلا وقتی سمت بک اند سایت به مشکل میخوریم ، ممکنه از قالب باشه و یا اسکریپت های فرانت اند قالب سایت وردپرسی کار نکنند ! حتی ممکنه خراب هم باشند . بهترین راه برای رفع این مشکلات تیکت زدن به پشتیبانی قالب است .
مشکلات سمت سرور سایت
همگی میدونیم که یک سایت وردپرسی مانند یک بزینس آفلاین و حضوری است ، یعنی برای این بزینس اول نیاز به یک مکان داریم و این مکان در دنیای مجازی و اینترنت هاست نام داره که اکثرا برای سایت هامون از شرکت ها هاستینگ مطرح استفاده میکنیم .خب بعضی مواقع به خطاها و ایرادات بسیار بدی در سایت برخورد میکنیم که نمیشه فهمید مشکل از کجاست ! مثلا خطای 500 سایت یا حتی دیگر خطاها
برای رفع اینگونه خطاها ساده ترین و بهترین راه تیکت زدن به پشتیبانی شرکت هاستینگ هست که بعد از گذشت زمان مشخصی مشکل هاستینگ سایت شما رو بررسی میکنن و اگر مشکلی وجود نداشته باشه بهتون تیکت میزنن که مشکل از هاستینگ نیست ! اینجاست که باید بریم سراغ دیگر روش های دیباگ کردن سایت .
نتیجه :
کلام آخر اینه که اگر به مشکلات زیادی در سایت برخورد کردین دچار اضطراب و استرس نشید ! چون برای هر دردی یک درمانی هست 🙂
فقط سعی کنین با روش های مناسب دیباگ کردن اول مشکل رو پیدا کنین و سپس به رفع خطا فکر کنین.