3 قدم اساسی برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی
- اخبار • معرفی کسب و کار
- ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
- 2,104 بازدید
این روزها راهاندازی کسب و کار اینترنتی تبدیل به موضوع پرطرفداری شده است و افراد زیادی را به سمت خود جلب کرده است. اما بخاطر مبهم بودن مسیر، ترس از شکست و نداشتن فعالیت مستمر اکثر افراد از شروع کردن میترسند، و باعث میشود که وارد این حیطه نشوند.
ما در این مقاله قصد داریم یک شِمای کلی از مراحل راهاندازی سایت را ارائه کنیم و به شما ثابت کنیم که راهاندازی کسب و کار اینترنتی اصلاً کار سختی نیست؛ اما به موفقیت رساندن آن سخت است. پیشنهاد میکنم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا قدم به قدم مراحل ساخت یک سایت را با هم بررسی کنیم.
آنچه در این پست میخوانید
مراحل اصلی راهاندازی سایت چیست؟
سایتها بر اساس نوع و حوزه فعالیتشان ملزومات مختلفی دارند؛ اما در حالت کلی سه عامل اساسی دامنه، هاست و سیستم مدیریت محتوا وجه اشتراک تمام وبسایتها هستند. در ادامه به ملزومات کلی راهاندازی سایت اشاره شده است:
- دامنه: آدرس اینترنتی سایت، برای مثال hicontent.net
- هاست: فضای مورد نیاز برای میزبانی اطلاعات سایت
- سیستم مدیریت محتوا: نرمافزار تحت وب برای مدیریت بهتر محتوا و ساختار سایت
- قالب سایت: از قالب برای طراحی ظاهر وبسایت بهره گرفته میشود
- تولید محتوا، سئو سایت و …
قدم اول: خرید دامنه
اولین قدم جهت راهاندازی سایت، انتخاب نام دامنه و ثبت آن است؛ اما دقیقا دامنه چیست؟ دامنه همان آدرسی هست که شما با وارد کردن آن در مرورگرتان وارد یک سایت میشوید مثلا: google.com
در انتخاب نام دامنه سعی کنید نامی با معنی و کوتاه انتخاب کنید تا به خاطر سپردن و نوشتن آن توسط کاربران راحت باشد. دامنه باید حداقل یک سال خریداری شود، پس فراموش نکنید که آن را به موقع تمدید کنید.
ما در سایت های کانتنت یک مقاله جامع تحت عنوان بهترین سایت خرید دامنه گردآوری کردهایم؛ مطالعه این مقاله به شما کمک میکند به صورت اصولی یک دامنه مناسب انتخاب کنید و معتبرترین مراکز ثبت دامنه را بشناسید و در نهایت از شرکت های معتبر دامنه خریداری نمایید.
نام دامنه وب سایت تان کت و شلوارتان نیست که هر وقت بخواهید عوضش کنید.
قدم دوم: تهیه هاست
توجه داشته باشید که داشتن یک دامنه به تنهایی کافی نیست. تهیه هاست به قدری مهم و حیاتی است که میتوانیم از آن با نام مرحله صفر هم یاد کنیم. دلیل آن هم بسیار ساده است؛ اگر نام دامنه، آدرس سایت شما است پس فضای میزبانی (هاست) خانهای است که سایت شما در آنجا زندگی میکند؛ در واقع هاست یک فضای ذخیرهسازی (مانند یک هارد، یا فلش) است که اطلاعات سایت در آن قرار میگیرد. وقتی فضای هاست نباشد عملا دامنه قابل استفاده نیست.
برای راحتی کار توصیه میکنیم هاست و دامنه خودتان را از یک هاستینگ خریداری کنید، آنها با استفاده از dnsها، دامنه و هاست تان را به هم وصل میکنند تا وقتی کاربران نام دامنه سایت شما را در مرورگر اینترنت خودشان تایپ کردند بتوانند سایت شما را پیدا کنند.
فضای میزبانی قلب هر وبسایت اینترنتی است، اگر کوچکترین مشکلی درون فضای میزبانی شما ایجاد شود ممکن است کسب و کار شما را بهطور کامل نابود کند.
برای دانستن معیارهای انتخاب هاست مناسب و در نتیجه خرید بهترین هاست حتما به مقاله “هاستینگ های برتر ایران” مراجعه نمایید. در مقاله مذکور ما به طور کامل هر آنچه را که برای انتخاب یک هاست خوب و حرفهای برای وبسایتتان نیاز دارید را شرح دادهایم.
قدم سوم: نصب سیستم مدیریت محتوا وردپرس
بعد از اینکه دامنه و هاست را تهیه کردید نوبت به طراحی سایت میرسد. ما میخواهیم شما را با وردپرس که بهترین و قدرتمندترین سایت ساز در جهان هست آشنا کنیم؛ وردپرس کاملاً رایگان بوده و شما میتوانید در کمتر از 10 دقیقه بدون هیچ کد نویسی سایت تان را راهاندازی کنید. این سایت ساز زبان فارسی را پشتیبانی میکند و کار با این CMS بسیار راحت است و این امکان را به شما میدهد که سایتتان را با هر شکل و شمایلی که دوست دارید، طراحی کنید.
شما باید وردپرس را از سایت وردپرس دانلود و روی هاست خود پیادهسازی کنید. اگر برای انجام این کار مشکلی داشتید میتوانید سری به مقاله “چگونه سایت بسازیم“ بزنید و پروسه نصب وردپرس را به کلی یاد بگیرید.
سخن آخر
فاکتورهای زیادی در موفقیت یک کسب و کار دخیل هستند؛ ما در این مقاله سعی کردیم 3 قدم اساسی که برای راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی لازم است بردارید را خیلی مختصر با شما در میان بگذاریم. پیشنهاد میکنیم خودتان به طور مفصل موضوعات را پیگیری نمایید. دامنه، هاست و سایت ساز از ضروریترین ملزومات ساختن هر وبسایتی به شمار میروند. گفتنی است که این ملزومات، پیوند و ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. اگر دامنه نداشته باشید، تلاش شما برای تهیه هاست و طراحی سایت بیفایده است. پس به خاطر داشته باشید که این سه عامل پیشنیاز هم هستند و برای رشد صعودی کسب و کارتان باید تولید محتوا و سئو سایت را جدی بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه کسب و کار اینترنتی میتوانید به سایت های کانتنت به آدرس https://hicontent.net مراجعه کنید.