learndl zhaket triboon webaidin هاستیدا

راهنمای کامل و کاربردی خرید سیم افشان

انواع سیم و کابل از مهم‌ترین تجهیزاتی هستند که به منظور انتقال جریان الکتریکی از نقطه‌ای به نقطه دیگر به کار گرفته می‌شوند و در انواع مختلفی در دسترس هستند. سیم افشان یکی از انواع سیم به حساب می‌آید که تک رشته‌ای بوده و از عایق PVC بهره می‌برد. از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع سیم ، قابلیت انعطاف بالای آن است که به همین دلیل برای استفاده در شرایطی که به خم شدن سیم یا کشیده شدن آن نیاز است مورد استفاده قرار می‌گیرند. رشته‌های هسته سیم افشان در حالت استاندارد از مس ساخته می‌شود اما نوع آلومینیومی آن نیز وجود دارد.

 

عوامل اثرگذار در قیمت سیم افشان

قیمت سیم افشان تحت تأثیر عوامل مختلف قرار دارد و می‌تواند متغیر باشد. با توجه به اینکه معمولا هسته سیم افشان از جنس مس است، قیمت این نوع سیم تا حد زیادی به قیمت فلز مس در بازار جهانی بستگی دارد و نوسان قیمت این فلز در سطح داخلی و بین‌المللی می‌تواند به صورت مستقیم قیمت آن را تحت تأثیر قرار دهد. در سیم‌های افشان معمولا از پلیمر به عنوان عایق استفاده می‌شود و تغییرات قیمت مواد اولیه پلیمری (PVC) نیز می‌تواند باعث بروز نوسان در قیمت این نوع سیم شود. از دیگر عوامل اثرگذار در قیمت سیم افشان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه‌های تولید و نیروی انسانی
  • هزینه‌های انرژی
  • هزینه حمل و نقل
  • جنس و کیفیت روکش بکار رفته در سیم
  • قطر یا سطح مقطع سیم
  • نوع و جنس رشته هادی بکار رفته در تولید سیم

خرید سیم افشان

انواع سیم افشان از نظر هسته

یکی از جنبه‌های دسته‌بندی انواع سیم افشان، تقسیم‌بندی آن بر اساس نوع هسته یا هادی مورد استفاده در سیم است. در زمان خرید سیم افشان باید به این نکته توجه داشت که این نوع سیم‌ها از نظر هسته یا هادی در دو دسته مسی و آلومینیومی تقسیم‌بندی می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فردی دارند.

1- سیم افشان مسی

همانطور که اشاره شد معمولا سیم افشان از هادی مسی بهره می‌برد که تعداد زیادی رشته‌های نازک از این فلز به عنوان هادی در آن‌ به کار رفته است. این سیم‌های مسی نرم شده، انعطاف‌‌پذیری بالایی دارند. با توجه به اینکه در این نوع سیم افشان، پیچش تارها در طول کل سیم بیشتر است، از مقاومت الکتریکی بیشتری در واحد طول برخوردار هستند.

این نوع سیم‌های افشان در رشته‌ها و قطرهای مختلف در بازار وجود دارند و به دلیل قابلیت انعطاف بالایی که دارند معمولا برای سیستم سیم برق ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع با نشان اختصاری NYAF در بازار شناخته می‌شود که عمده کاربرد آن برق‌رسانی به سیستم‌های روشنایی و پریزها در ساختمان‌های مختلف است.

خرید سیم افشان

2- سیم افشان آلومینیوم

بر اساس ملزومات استاندارد شماره 30840 ایران و استاندارد بین‌المللی IEC 60228 در سیم افشان جنس هادی باید از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار بوده و در دسته‌های پنجم و ششم باید از فلز مس استفاده شود. زمانی از فلز آلومینیوم می‌توان به عنوان هادی استفاده کرد که سطح مقطع سیم 10 میلیمتر و بالاتر باشد.

با توجه به افزایش بی سابقه قیمت مس، بسیاری از تولیدکنندگان سیم و کابل، از هادی آلومینیومی به جای مس در تولید سیم افشان استفاده می‌کنند. این سیم‌ها در سیستم‌های انتقال و توزیع نیروی برق عملکرد مناسب و کارآمدی دارند اما برای مصارف عمومی دارای یک سری اشکالات فنی هستند.

فلز آلومینیوم مقاومت الکتریکی بسیار قوی دارد؛ همچنین احتمال اکسیدن شدن یا خوردگی در این نوع هادی بالا بوده، احتمال خروج آن از محل اتصال در صورت تغییرات دمایی وجود داشته و امکان قطع شدن رشته‌های هادی آلومینیومی به دلیل فشار وجود دارد؛ به همین دلیل استفاده از این نوع هادی در تولید سیم افشان مناسب نیست.

سایزهای پرفروش سیم افشان

این سیم با توجه به نوع کاربرد در سایزهای مختلف تولید و به بازار عرضه می‌شود تا افراد بتوانند بر حسب نیاز سایز مورد نظر را خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهند. از سایزهای پرفروش سیم افشان در بازار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سایز 1.5
  • سایز 2.5
  • سایز 4
  • سایز 6
  • سایز 10

انواع سیم افشان از نظر ولتاژ

یکی از معیارهای دسته‌بندی انواع سیم افشان، ولتاژ نامی آن است که بر این اساس در دو گروه تقسیم‌بندی می‌شود:

  • ولتاژ 500/300 ولت: این نوع از سیم‌های افشان بهترین گزینه برای نصب در داخل لوله‌ها، زیر یا روی گچ و قرار گرفتن در لوله‌های پلاستیکی و خرطومی هستند.
  • ولتاژ 240/750 ولت: در خصوص این نوع سیم افشان باید گفت که بهترین گزینه برای استفاده در داخل وسایل الکتریکی و محافظت از سیستم‌های روشنایی در محیط‌های خشک و همچنین به کار رفتن در داخل لوله‌ها و زیر یا روی گچ به حساب می‌آیند.

کاربردهای سیم افشان

در خصوص کاربرد انواع سیم افشان می‌توان به این موضوع اشاره کرد که این نوع سیم‌ها کاربردهایی متنوعی دارند و می‌توان از آن‌ها در ساختمان‌سازی، صنعت، آلات موسیقی، ابزارآلات صوتی و تصویری و… استفاده کرد. این نوع از سیم‌ها بهترین گزینه برای استفاده در داخل تجهیزات برقی و حفاظت از سیستم‌های روشنایی در محیط‌های خشک، درون انواع لوله‌های پلاستیکی و خرطومی و همچنین زیر یا روی گچ هستند. در خصوص سیم افشان باید به این نکته توجه کرد که از این نوع سیم نمی‌توان به منظور نصب به صورت مستقیم بر روی سینی کابل، کانال کابل‌کشی و مخازن استفاده کرد.

از دیگر موارد کاربرد سیم افشان می‌توان به استفاده از آن به عنوان سیم رابط در داکت‌های زمینی و سیم‌کشی ماشین‌آلات و تابلوهای فرمان اشاره کرد که از مهم‌ترین کاربردهای آن به حساب می‌آید.

خرید سیم افشان

سیم افشان ارت چیست؟

سیم ارت که معمولا با عایق‌های سبز یا زرد تولید شده و در سیم‌کشی مورد استفاده قرار می‌گیرد، یکی از انواع سیم افشان است. سیم ارت یا همان سیم زمین در صنعت برق کاربرد زیادی داشته و از آن برای سیستم اتصال به زمین استفاده می‌شود.

در صورتی که بدنه تمام دستگاه‌ها که انرژی آن‌ها بوسیله برق تأمین می‌شود، اعم از دستگاه‌های صنعتی،‌ مخابراتی،‌ خانگی و غیره توسط یک رشته سیم به زمین متصل شود، توانسته‌ایم یک سیستم اتصال به زمین یا ارتینگ تشکیل دهیم. با توجه به اینکه اغلب دستگاه‌های الکتریکی دارای بدنه فلزی هستند، در صورتی که سیم نول یا فاز در این دستگاه‌ها با بدنه تماس پیدا کند، منجر به برق‌گرفتگی کاربر خواهد شد. در این شرایط سیستم ارتینگ با ایجاد نشست در مدار و تخلیه جریان می‌توان از برق‌گرفتگی جلوگیری کند.

تفاوت سیم افشان و مفتول چیست؟

در خصوص تفاوت سیم افشان و مفتول (سیم خشک) باید گفت که انعطاف‌پذیری سیم افشان بالاتر است. به همین دلیل در مواردی که نیاز به انعطاف‌پذیری بالایی وجود دارد مانند داکت‌های زیرزمینی،‌ ماشین‌آلات و تابلوی فرمان از سیم افشان استفاده می‌شود. انعطاف‌پذیری بالاتر سیم افشان باعث شده که بهترین گزینه برای استفاده در مکان‌هایی باشد که در آن تحرک وجود داشته یا پیچش مکرر دارند.

در خصوص مقاومت الکتریکی هادی نیز باید گفت که در سیم افشان میزان آن بیشتر از سیم مفتول است. به عنوان مثال در یک سیم افشان با سطح مقطع 1.5 میلیمتر مربع میزان مقاومت الکتریکی هادی 13.3 اهم بر کیلومتر و در سیم مفتول با همین سطح مقطع، میزان مقاومت الکتریکی هادی برابر با 12.1 اهم بر کیلومتر است. دلیل عدم یکسان بودن مقاومت هادی در این دو نوع سیم، وجود رشته‌های هادی با طول تاب مشخص در سیم‌های افشان است.

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 0 / 5. تعداد آرا : 0

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

اسم من محمد پورداداش هست و متولد سال 1367 در خدمت شما هستیم . تخصص من طراحی گرافیک و کدنویسی وب است و سعی خواهم کرد بهترین خدمات را به شما وبمستران و گرافیست های عزیز ارائه کنم. به ترس هات غلبه کن تا در زندگی همیشه پیروز باشی.

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت