جعفر فرجی برنامههای موسسه طلوع حق را تشریح کرد
- اخبار • معرفی کسب و کار
- ۱۶ اسفند ۱۴۰۱
- 2,032 بازدید
راه اندازی یک موسسه با شعار به سوی تمدن اسلامی با رویکرد آموزش چگونه از کجا شروع شد؟
بهتر است ابتدا در مورد انتخاب این شعار توضیح بدهم که از سال ۹۲ چه هدفی پشت انتخاب این شعار بوده است.همیشه در کل تاریخ بشریت مردم ایران مردمی بودند که شخصیت شان دارای هویت و فرهنگ غنی بوده و اضافه بر اینها نگاههای ناب اسلام و عقلانیت دینی و موقعیت ژئوپلتیک ایران ظرفیت تمدنسازی رو در ملت ایران نهادینه کرده است و همیشه در تمدنسازی الهی و معنوی بشریت بار اصلی بر دوش ملت ایران بوده است.
انقلاب اسلامی ایران بعد از وقفه ای که در تاریخ کشور ایران بوجود آمده بود دوباره مردم ایران را به مسیر اصلی تمدنسازی الهی بازگرداند.
اندیشه نظام ساز و انسان تمدنی عناصر اصلی تمدنسازی برای هدایت بشریت
جعفر فرجی مدیر عامل موسسه طلوع حق در ادامه افزود : دوره بلند گو دست گرفتن و دعوت مردم به اسلام گذشته و برای هدایت انسانها باید یک تمدن الهام بخش ایجاد کرد. اما برای ایجاد تمدن فکر و اندیشه تمدنی و نظام ساز که در الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت تحقق میابد و کادرسازی نیروی انسانی تمدنی مومن به پیادهسازی این افکار و الگوها و کافر به الگوی توسعه رایج غربی نیاز دارد.
نخ تسبیح تمام فعالیتهای ما واژههای تمدن و پیشرفت است که یک بردار قدرتمند برای ساخت دوره ای جدید بوجود میآورد.
کلمات پیشرفت و تمدنسازی تمام فعالیتهای مختلف اقشار مردم را معنا میدهد و نقشه راه یک تیم بزرگ و متحد با هدف الهی را نشان میدهد.
همه باید جایگاه شان را مرکز دنیا و خود را مخاطب پیشرفت و تمدنسازی بدانند
باور ما از همان روز اول راه اندازی موسسه طلوع بر این بود که همه آحاد مردم باید نسبت شان را با تمدنسازی مشخص کنند و دلیل انتخاب شعار به سوی تمدن اسلام توسط موسسان موسسه همین بود.
آنچه در این پست میخوانید
جناب آقای مهندس جعفر فرجی لطفا در مورد علل شروع کار و ورود به حوزه آموزش توضیحی بدید؟
برای توضیح در این مورد با توجه فرمایشات آقا که عرض کردم دو محور تفکر نظام ساز و کادرسازی بود که ما رو به سمت آموزش مساله محور برد
یکی از مهمترین مسائل، شکاف بین مبانی تئوری نگاههای انقلابی و دینی با میدان عمل بود. ماباید مبانی مستحکم و قوی که داریم را امتداد بدیم به جامعه و حوزه نظام سازی. اینجا بود که موسسه طلوع داعیه دار درگیر کردن نخبگان انقلابی در حوزه تخصصی خودشان با مسائل جامعه شد.
بحث دوم پرورش انسانهای تمدنی و تمدن ساز بود که ما نمونه موفق خلق ابرانسانهای تمدنی را در دفاع مقدس دیدیم.این انسانها به تعبیر آقا افسانه وار با مبانی محکم و اعتقادی خودشان در محیط عمل دشمنانی که برتری عددی و کمی نسبت به ما داشتند را شکست دادند.
انسانهای تمدنی این چنین هستند که صاحب تفکر و مبنا هستند و هم در میدان عمل صاحب قدرت عمل هستند و حرکت در مسیر پرورش چنین انسانهایی بسیار حائز اهمیت است
به صورت کلی ما در دو محور که یکی آموزش مساله محور و دیگری فعالیتهای آموزشی مهارتی که نیروهای انقلابی را در گفتمانسازی تقویت کند حرکت کردیم.
با توجه به شرایطی که ویروس کرونا برای مسئله آموزش بوجود آورده ما در موسسه طلوع تصمیم گرفتیم روی آموزش مجازی با کیفیت بصورت جدی کار کنیم که نتیجه آن تبدیل شد به مدرسه مجازی موسسه طلوع. پلتفرمی که مسئله یادگیری مخاطب براش اولویت اوله و هنرجو رو در روند صحیح آموزش قرار میده و ارتباط استاد و هنرجو در اون کامل حفظ میشه.
مهندس جعفر فرجی لطفا در مورد حلقه اصلی تشکیل دهنده موسسه توضیح بدهید؟
آقای وحید یامین پور و همچنین آقای معاف و جناب دکتر اسماعیلی به عنوان هیات مدیره حضور داشتند.آقای روزی طلب و آقای سرشار و آقای جعفری و آقای منصوری و آقای ساعی و آقای نادری در اوایل کار برای اینکه این فکر شکل بگیرد کمک کردند. این جوانان که نسل سومی هستند راهبردهای محتوایی را مشخص کردند.
مدیریت مجموعه و دست اندرکاران در ادامه دانشجویانی که محیط و میدان جدیدی را احساس میکردند اعتماد کردند که آقای ابدی، آقای خسروی و آقای قلی بیگ کمک شایانی به پیادهسازی این مباحث کردند.
و بعد از مدتی هم تصمیم و تاکید مجموعه بر این بود که از نسل سوم گذر کنیم و به نسل چهارم میدان بدهیم که تو این مسیر آقای رجبی و آقای داوری و در مقطعی هم آقای رزاقی و خیلی از دوستان نسل چهارمی حضور داشتند که الحمدلله باعث شد ایدهها و فکرهای خلاقانه را به کار ببندند و کار رو جلو ببرند.
جناب جعفر فرجی لطفا به عنوان مدیرعامل موسسه طلوع در مورد جامعه هدف موسسه توضیح بدهید؟
دو راهبرد اساسی ما در موسسه غنیسازی و اجتماعیسازی بود.
راهبرد اول که غنیسازی به معنای توانمندسازی نیروها از طریق آموزش و بحثهای گفتمانی و مهارتی بوده و تلاش بر این بوده که حتما تمرکز بر بچههای انقلابی و حزب اللهی باشد و در حقیقت تلاش بر این بوده که در مورد هسته اصلی موسسه جوانان انقلابی باشند چرا که بحث بر سر تمدنسازی و انسانهای تمدنی بوده.
با توجه به این که توانمندسازی و خودسازی از مسیر شخصی و فردی نیست، راهبرد دوم ما اجتماعیسازی جریان حزب اللهی است.از روز اول فردی که این مباحث رو دریافت میکند باید به فکر معظلات اجتماعی باشد که در این نقطه مخاطبین قشر خاکستری و عموم مردم هستند.اگر بخواهم نمونههایی از این فعالیتها رو نام ببرم سه شنبههای مهدوی و خیرینه و فعالیتهای مختلف فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و کمپینها و … رو میشه نام برد.
سه شنبههای مهدوی یکی از ایدههای خیلی خوب و جذاب در حوزه فعالیتهای اجتماعی بود . جناب مهندس جعفر فرجی لطفا در مورد این ایده و شکل گیری و هدف گذاری اش توضیحاتتون رو بفرمایید؟
دغدغه اصلی در سه شنبههای مهدوی کم کردن فاصله بین جریان نیروهای انقلابی با توده مردم بود به نوعی که مردم باید جوانان انقلابی رو در حال خدمت به خودشون ببینند و و بفهمن که دغدغه این نیروها از بین بردن معظلات مردم و درکنار آنها بودن در سختیها ست.
شهید شیرازی و شهید حسینی که از پایه گذاران این جریان بودند، ایده ساده و خلاقانه و جذابی رو پیشنهاد دادند که تخصص و توان و مالا خود را با عنوان نذر سلامتی امام زمان عج در راه خدمت به مردم و بدون مزد صرف کنند
یک نفر واکس بلد است بزند یا یک نفر آرایشگری بلد است تا حوزههای تخصصی تر همه و همه در راه خدمت به مردم تلاش کنند که به حرمت خون این شهدا از روز اول با استقبال بی نظیری روبرو شد.
دغدغه این شهدا از روز اول این بود که در ۳۰۰ نقطه شهر این کار انجام بشود اما بعد از دوازده هفته و زمانی که این شهدا در اردو جهادی به شهادت رسیدند، با خون این شهدا در کشور بیش از ۱۷۰۰ نقطه به صورت خودجوش و مردمی با این ایده شروع به فعالیت کردند.
مجموعه خیرینه هم در بحث محرومیت زدایی و گروههای جهادی مخصوصا در مناطق محروم کشور فعالیتهای بسیار مهمی را انجام داده است.
آقای جعفر فرجی لطفا در مورد شاخههای فعالیتهای اجتماعی مجموعه طلوع حق هم توضیح بدید؟
در شبکههای اجتماعی هم موسسه فعالیت بسیار مهم و گسترده ای را انجام داده که مخاطبان این مجموعه بیش از یک میلیون نفر هست که یکی از ثمرات این مجموعه پویش پیامی آورده اند برای شهدای غواص بود که توانست یک موج گسترده ای در بین اقشار مردم به راه بیاندازد.
چند سالی است که که در ایام اربعین دوستان موسسه طلوع بریبا خادمی زوار اربعین به آشپزخانه مرکزی مهران اعزام میشوند . علاوه بر سختی و حجمن بسیار بالای کار و اینکه زوار از جلو چشم اینها رد میشوند و میروند کربلا و این دوستان تمام وقت و در سه شیف آشپری میکنند و در نهایت کربقلا هم نمیروند را به این سختیها اضافه کنید.برای درک بهتر حجم کار در این ایام باید بگویم که روزی ۱۵۰هزار پرس غذا طبخ و پخش میشد.
آقای مهندس جعفر فرجی ایدههایی که در ابتدای سال ۹۰ در حوزه حکمرانی و تحول حمرانی و جوانگرایی داشتید این روزها بر سر زبانها افتاده در این مورد موسسه طلوع کاری هم انجام داده است؟
یکی از کارهای راهبردی که در موسسه طلوع شکل گرفت شبکه اعزام سخنران عمار بود که نزدیک به چهار سال پیش به این نتیجه رسیدیم که باید نسل جدید جوانان متخصص به جامعه معرفی بشوند.
باید در این مسیر شروع به کار میکردیم و باید از نخبگان موج آفرین و شور آفرین به سمت نخبگان و جوانان متخصص که برای مسائل مختلف جامعه برنامه و راهکار دارد حرکت میکردیم و این امر با ایده شبکه اعزام سخنران عمار بسیار خوب اجرا شد.
یکی از آرزوهایمان این بود که ۵۰۰ جوان متخصص در حوزههای مختلف به مردم معرفی شود و به دور از شعار زدگی راه حلهای جدید برای مسائل مختلف کشور و دنیا ارائه بدهند.
در اصل این ایده از بیانات رهبری که شکل گرفت که راه برون از انسداد شکل گرفته در مدیریت کشور و بازگشت به مسیر پیشرفت تحول نسلی و جوانسازی مدیریت کشور است.