9 روش کاربردی برای جستجوی صوتی و بهینه سازی آن
- آموزش وبمستر
- ۲۱ خرداد ۱۴۰۳
- 1,001 بازدید
بر اساس آمار، نسل جدید آلفا جستجو صوتی را بر هر نوع جستجو دیگری ترجیح میدهند. این نسل با سیری و دیگر دستیاران صوتی بزرگ شدهاند. پس طبیعی است که با این نوع جستجو راحتتر باشند. اگر میخواهید یک کسبوکار بهروز و موفق بسازید؛ باید جستجوی صوتی و بهینه سازی آن را جدی بگیرید. در متن زیر توضیح کوتاهی دربارهی این نوع جستجو و منظور از بهینهسازی آن را میبینید. در ادامه، به 9 روش برای بهینهسازی جستجو صوتی اشاره شده است. اجرای هر کدام از روشها شما را یک پله در بهینهسازی جستجو صوتی جلو میاندازد.
آنچه در این پست میخوانید
جستجوی صوتی و بهینهسازی آن چیست؟
زمانیکه قصد سرچ در گوگل دارید، در کنار بخش مخصوص برای نوشتن متن، یک میکروفون وجود دارد. با کلیک روی آن میکروفون میتوانید موضوع سرچ را بگویید و گوگل برایتان شروع به سرچ میکند. جستجوی صوتی از همین جا شروع میشود. این فناوری، از تشخیص گفتار استفاده میکند تا صحبت شما را به متن تبدیل کند.
به مجموعهی تکنیکهای سئو برای نمایش لینکها و محتوای شما در نتایج جستجوی صوتی، بهینهسازی صوتی میگویند. جالب است بدانید که در حال حاضر حدود یک چهارم از اشخاص از جستجوی صوتی برای سرچ در گوگل استفاده میکنند. پس اگر روشها و تکنیکهای بهینهسازی آن را یاد بگیرید؛ میتوانید به رشد سئو سایت خود کمک بزرگی کنید.
روشهای بهینهسازی جستجوی صوتی
در مشاوره سئو روشهای مختلفی برای این کار جلوی روی شما میگذارند. در زیر 9 مورد از این روشها را با جزئیات میبینید.
بهینهسازی سایت را برای نسخه موبایل جدی بگیرید
معمولاً بیشتر جستجوهای صوتی از طریق موبایل انجام میشود. پس باید در نسخه موبایل سایت، تجربهی کاربری خوبی بسازید. اولین قدم برای ساخت این تجربه، ریسپانسیوبودن سایت است. ریسپانسیو به این معناست که تمام قسمتهای سایت شما باید با نسخه موبایل همخوانی داشته باشند. برای مثال بخشهایی مثل فهرست یا قسمت وبلاگ باید در موبایل به خوبی دیده شوند. علاوهبر این موضوع، سرعت بالا هم در تجربه کاربری بسیار مؤثر است. مخاطب شما بیشتر از 3 الی 4 ثانیه منتظر آپلود سایت نمیماند. اگر سایت شما باز نشود؛ برای رسیدن به پاسخ سؤالش، به سایت دیگری مراجعه خواهد کرد. در آخر خوانایی و زیبایی سایت در نسخه موبایل را مورد بررسی قرار دهید. مخاطب باید بتواند متنهای شما را در گوشی موبایل به راحتی بخواند.
اطلاعاتتان را در گوگل ثبت کنید
معمولاً کاربران زیادی در هنگام سرچ صوتی بهدنبال پاسخ سؤالاتی مثل «رستوران ارکیده کجاست» میگردند! به همین دلیل ثبت اطلاعات و جزئیات محلی شما در سرچ صوتی تأثیر فراوانی دارد. این کار را میتوانید با ثبت اطلاعاتی مثل آدرس یا شماره تلفن در قسمت گوگل مپ شروع کنید.
سؤالات را به متن اضافه کنید
کاربران در هنگام جستجوی صوتی، بیشتر از هر زمان دیگری از عبارات و سؤالات بلند استفاده میکنند. به همین دلیل باید محتوا را طوری بنویسید که پاسخ سؤالات را در دل خود جا بدهد. بهعلاوه، استفاده از بخش سؤالات متداول در این محتوا ضروری است. این سؤالات، سبب بهبود سئو شما در جستجوی صوتی میشود.
به جای کلمات کلیدی، روی عبارت تمرکز کنید
این توصیه به معنای حذف کلمه کلیدی نیست. هنوز هم در یک مقاله با موضوع سئو، سئو چیست میتواند کلمه کلیدی باشد. اما معمولاً در زمان صحبتکردن افراد با کلمات و عبارات بلندتری منظور خود را میرسانند. به همین دلیل تأکید بیشتر روی این نوع عبارات، شما را یک قدم جلو میاندازد.
به زبان عامیانه بنویسید
شکستهنویسی و نوشتن به زبان عامیانه، در سئو جستجو صوتی و بهینهسازی آن نقش پررنگی را بازی میکند. به این دلیل که در حرفزدن هم همه از این نوع زبان استفاده میکنند.
اسنیپتهای ویژه را در نظر داشته باشید
زمانیکه یک عبارت را سرچ میکنید، خلاصهای از عبارت یا یک لیست برای شما در قسمت بالا یا به اصطلاح موقعیت صفر گوگل ظاهر میشود. به این محتوا ظاهرشده اسنیپتهای ویژه میگویند. برای اینکه سایت شما به این مرحله برسد، سعی کنید در محتوا به سؤالات و نیازهای مخاطب هدف پاسخ دهید.
جزئیات را بهخوبی شرح دهید
در جستجو صوتی مخاطب به دنبال یک اسکیت نمیگردد! او خرید اسکیت دخترانه صورتی ارزان قیمت را جستجو میکند. به همین دلیل سایتهایی که توضیحات جامع و بیشتری دارند، در این نوع جستجو شانس بیشتری را به خود اختصاص میدهند.
رفتار مخاطب خود را کشف کنید
در تمام جلسات مشاوره گوگل ادز یا تولید محتوا به شما دربارهی شناخت دقیق پرسونا میگویند. در این نقطه هم باید بتوانید متوجه نحوه برخورد مخاطب با جستجوی صوتی و سایت خود باشید. از گوگل آنالیتیکس برای این کار کمک بگیرید تا فرآیند درک مخاطب راحتتر شود.
با اسکیما سایت خود را نشانهگذاری کنید
اسکیماها به گوگل اطلاعات زیادی دربارهی زبان و محتوا شما میدهند. در ادامهی این نشانهگذاری، گوگل هم راحتتر شما را به مخاطب متصل خواهد کرد.
بهینهسازی جستجوی صوتی، تمایز شما با رقبا
اینکه بتوانید از ترندهای روز آگاه باشید و آنها را به اجرا دربیاورید؛ در بیشتر موارد به معنا پیشیگرفتن در بازار رقباست. آینده به سمت جستجوی صوتی و بهینهسازی آن میرود. پس اگر شما بتوانید با استفاده از 9 روش گفتهشده در متن مثل تغییر زبان یا شرح سؤالات و جزئیات، بهینهسازی را انجام دهید؛ دستهای از مخاطبان علاقهمند به جستجو صوتی را به سمت خود جذب کردهاید.
آژانس دیدهبان و مشاوره راژکس، با شناخت اتفاقات روز و بررسی مخاطب، سایت و اوضاع سئو شما، راهکارهای درستی برای بهینهسازی سئو صوتی به شما میدهد. در جلسات مشاوره راژکس، لیستی از اقدامات موردنیاز برای این کار در اختیار شما قرار خواهد گرفت. در صورت نیاز به همراهی در اجرا، سئوکاران حرفهای راژکس، در کنار شما هستند تا به بهترین شکل این مرحله از بهینهسازی را انجام دهید.