تفاوت قالب آماده با اختصاصی در طراحی وب سایت
- آموزش • آموزش برنامه نویسی • آموزش وبمستر
- ۲۶ اسفند ۱۴۰۱
- 1,823 بازدید
اگر در ابتدای راه به فکر راهاندازی وب سایت یا فروشگاه اینترنتی هستید دو راه در پیش روی شما وجود خواهد داشت.
- اولین راه استفاده از وب سایت با طراحی قالب اختصاصی
- دومین راه استفاده از قالب های آمادهی موجود در بازار
در این مقاله سعی داریم مزایا و معایب هر دو مورد را با توجه به تجربیاتی که به دستآوردهایم در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید تصمیم بگیرد که بهترین انتخاب برای ایجاد یک وبسایت یا فروشگاه اینترنتی کدام است.
قبل از شروع بد نیست نگاهی به سیستمهای مدیریت محتوا یا CMS بیندازیم. سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، دروپال، پرستاشاپ و… CMSهایی هستند که از قبل توسعه یافتهاند و شما میتوانید بر روی این CMSها قالبهای اختصاصی یا آماده را اضافه کنید.
اما انتخاب سومی هم وجود دارد که در این مقاله به آن نخواهیم پرداخت و تنها به آن اشارهای خواهیم داشت.
گزینهی سوم مربوط به توسعهی CMS به صورت اختصاصی است که هم سیستم مدیریت و هم سیستم سمت کاربر (ظاهر وب سایت) به صورت اختصاصی طراحی و توسعه داده میشود.
مزایا و معایب قالب آماده
به طور کلی قالبهای آماده به وبسایتهایی گفته میشود که از پیش ساخته شدهاند و میتوان در عرض چند ساعت یک سایت را بر روی هاست وبکارا محلی یا هاست اصلی نصب و اجرا کرد.
اما نکتهی قابل توجه در مورد قالبهای آمادهی وردپرس، تنوع زیاد و هزینهی کم آنها است و هر فردی میتواند بدون نیاز به تخصص خاصی این نوع قالبهای آماده را بر روی هاست نصب و اجرا کند.
مزایای قالب آماده در یک نگاه
- صرفه جویی در زمان
یکی از مزیتهای استفاده از قالبهای آماده صرفهجویی در وقت و زمان است، گرچه تولید این قالبها از ابتدا نیاز به زمان زیادی دارد اما شما میتوانید در عرض چند ساعت قالب مورد نظر خود را انتخاب، نصب و وب سایت خود را راهاندازی کنید.
- قیمت و هزینه پایین
یکی دیگر از مزایای قالبهای آماده قیمت پایین آن نسبت به طراحی قالب اختصاصی است و علت پایین بودن قیمتها را میتوان فروش گستردهی آنها به تعداد زیادی از افراد دانست.
- تنوع زیاد
اگر کمی در وب جستجو کنید، با انواع و اقسام مختلفی از قالبهای آماده برای وردپرس مواجه میشوید؛ از قالبهای شرکتی گرفته تا قالبهای فروشگاهی که هر کدام از آنها تنوع و ویژگیهای خاص خودشان را دارند.
ژاکت و راست چین را میتوان وب سایتهای موفق در حوزه فروش قالب آماده دانست.
معایب قالب آماده در یک نگاه
- کدهای زیاد و غیر اصولی در سئو
با توجه به ویژگیهای متنوعی مانند (تغییر رنگ و اضافه کردن اِلمانها بدون نیاز به کد نویسی) که در قالبهای آماده زیاد دیده میشود وجود کدهای زیاد در این نوع قالبها اجتناب ناپذیر است.
وجود این کدها مطمئنا در سرعت بارگذاری و سئو تاثیر منفی زیادی خواهند داشت.
- امنیت وب سایت
قالبهای آماده به طور کلی از امنیت پایینی برخوردار هستند و ممکن است که کدهایی در میان این نوع قالبها اضافه شده باشد که امنیت وب سایت شما را در آینده به خطر بیندازند.
البته شایان ذکر است این نوع خطرات در صورتی جدی خواهد بود که شما از قالبهای بدون لایسنس یا همان نال (Null) استفاده کرده باشید و در صورت استفاده از قالبهای اصلی یا اورجینال این امکان بسیار کم است (این نکته را هم متذکر میشویم که برخی وب سایتهای ایرانی قالبهای نال را راستچین کرده و برای زبان فارسی آماده میکنند و به نام قالب اورجینال اصلی میفروشند.)
- عدم ایجاد تغییرات و اضافه کردن برخی ویژگی ها در قالبهای آماده
عیب دیگری که قالبهای آماده دارند عدم ایجاد تغییرات است یعنی هر آنچه که میبینید همان است و در صورتی که بخواهید تغییرات اساسی یا امکانات جدیدی را به وب سایتتان اضافه کنید این امکان یا صرفه اقتصادی ندارد یا بسیار سخت و مشکل ساز خواهد بود.
- سرعت بارگذاری پایین
سرعت بارگذاری (لود) یکی از ضروریترین ویژگیها در سئو وب سایت است.
در قالبهای آماده با توجه به امکانات متعددی که وجود دارد و بعضا شما به آن نیاز ندارید سرعت لود سایت بسیار پایین میآید. علاوه بر این کیفیت کد نویسی در این قالبها با توجه به برنامه نویس متفارت است. (به عنوان مثال اگر فردی بیش از حد از کدهای Java Script در طراحی وب سایت استفاده کند سرعت لود بیش از پیش پایین خواهد آمد.)
- به وجود آمدن سایتهای مشابه زیاد
همانطور که اطلاع دارید قالبهای آماده به تعداد افراد زیادی فروخته میشود. این امر باعث میشود که کاربران با وبسایتهای مشابه زیادی روبرو شوند که ممکن است برای آنها چندان خوشایند نباشد و اعتماد کمتری به وب سایت شما کنند.