learndl triboon hostida

تفاوت صرافی ارز دیجیتال متمرکز و غیرمتمرکز چیست؟

در صورتی که قصد سرمایه‌گذاری در دنیای رمز ارزها را دارید، یکی از چالش‌های شما انتخاب صرافی ارز دیجیتال معتبر و مناسب است. صرافی ارز دیجیتال متمرکز قدیمی‌ترین نوع صرافی است. این صرافی امکان حجم بالایی از معاملات ارز دیجیتال در فضایی امن را برای شما فراهم می‌کند. بازار بزرگ و محبوب ارزهای دیجیتال قسمت‌های گوناگونی دارد که انجام معاملات شاید جذاب‌ترین آن‌هاست. معامله ارز دیجیتال به‌صورت آنلاین صورت می‌گیرد و همین موضوع نشان می‌دهد که صرافی‌های آنلاین نقشی حیاتی را در این بازار ایفا می‌کنند. به دلیل همین اهمیت، در این مقاله قصد داریم که صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز ارز دیجیتال را مقایسه کرده و تفاوت آن‌ها را بررسی کنیم، بنابراین در ابتدا به معرفی صرافی ارز دیجیتال و انواع آن‌ها می‌پردازیم و در قسمت بعد، تفاوت‌های میان صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز را عنوان می‌کنیم، پس اگر می‌خواهید اطلاعات خود در رابطه با صرافی‌های بازار رمزارزها را بالا ببرید و همچنین با انواع صرافی‌های ایرانی آشنا شوید، این نوشته را تا پایان بخوانید.

 صرافی ارز دیجیتال چیست؟

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

همان‌گونه که در رابطه با معاملات بازار رمزارزها عنوان شد، کاربران برای خرید و فروش ارز دیجیتال نیازمند بستری آنلاین هستند. این پلتفرم همان صرافی ارز دیجیتال است که برای مبادلۀ دو ارز با یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

صرافی‌ها قیمت‌های لحظه‌ای بازار ارزهای دیجیتال را انتقال می‌دهند و کاربران در این پلتفرم‌ها، ارزهای خود را می‌توانند به سایر ارزها یا دلار آمریکا تبدیل کنند.

به‌طورکلی صرافی‌ها این امکان را به کاربران می‌دهند تا با ثبت‌نام و افتتاح حساب، ارزهای فیات خود (ارزهای سنتی مانند دلار، یورو و…) را وارد بازار ارزهای دیجیتال کرده و معاملات خود را در این بستر انجام دهند.

انواع صرافی ارز دیجیتال

همان‌طور در معرفی آن اشاره شد، صرافی ارز دیجیتال یک بستر تحت وب است که امکان انجام معاملات را برای تریدرها فراهم می‌کند، اما باید بدانید که این صرافی‌ها انواع مختلفی دارند. در این نوشته انواع صرافی‌های ارز دیجیتال که به سه دسته تقسیم می‌شوند را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

1. صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال (CEX)

صرافی متمرکز ارز دیجیتال (Centralized Exchange) که مختصراً با نماد CEX نمایش داده می‌شود، یک پلتفرم معاملاتی آنلاین و رایج‌ترین نوع صرافی‌ها برای خرید و فروش ارز دیجیتال به‌شمار می‌رود. درواقع صرافی متمرکز به‌معنای حضور یک فرد یا واسطۀ معتبر است که به رسیدگی دارایی‌ها و معاملات کاربران کمک می‌کند.

به عبارت دیگر، صرافی‌های متمرکز مانند بانک عمل می‌کنند؛ قابل اعتماد بودن مهم‌ترین ویژگی این صرافی‌ها بوده و برای افراد تازه‌واردی که اخیراً کار خود در این بازار را آغاز کرده‌اند، گزینۀ مناسب‌تری است.

صرافی بیترکس (Bittrex)، صرافی بیتفینکس (Bitfinex) و صرافی پولینکس (Poloniex)، سه مورد از صرافی‌های متمرکزی هستند که برای خرید ارز دیجیتال می‌توان از خدمات آن‌ها بهره برد.

2. صرافی‌های غیرمتمرکز ارز دیجیتال (DEX)

صرافی غیرمتمرکز ارز دیجیتال (Decentralized Exchange) که آن را با نماد اختصاری DEX نمایش می‌دهند، بستری است که امکان انجام معامله ارز دیجیتال را بدون افتتاح حساب در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در حقیقت، شیوۀ کاری این صرافی‌ها به‌گونه‌ای است که خریداران و فروشندگان کنار هم جمع می‌شوند و به‌صورت مستقیم با یکدیگر معامله می‌کنند.

از طرف دیگر، در این صرافی‌ها تنها امکان معامله ارز دیجیتال با ارزی دیگر از همین بازار امکان‌پذیر است، بنابراین امکان تبادل یک ارز دیجیتال با یک ارز فیات را ندارید. پس در صورت اقدام برای معامله در این صرافی‌ها، ابتدا ارز فیات خود را در یک صرافی متمرکز تبدیل به رمزارز کنید و سپس سرمایه خود را به DEXها بیاورید.

صرافی بایننس (Binance)، صرافی Dex.top، صرافی Bisq، و صرافی تراست والت (Trust Wallet)، مواردی از این صرافی‌های غیرمتمرکز شناخته‌شده هستند.

3. صرافی‌های ترکیبی ارز دیجیتال (Hybrids)

صرافی ترکیبی ارز دیجیتال (Hybrids)، نسل جوانی از صرافی‌های این بازار است که از انواع معامله ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند. درواقع آن‌ها ترکیبی از صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز هستند که برای تسهیل در فعالیت‌های بازار شکل گرفته‌اند. صرافی‌های ترکیبی که برای اولین‌بار در سال 2018 به‌وسیلۀ صرافی Qurrex وارد این عرصه شدند، تلاش می‌کنند تا عملکرد و نقدینگی صرافی‌های CEX و امنیت صرافی‌های DEX را به‌صورت همزمان ارائه دهند.

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

 تفاوت‌های صرافی متمرکز و غیرمتمرکز

یکی از چالش‌هایی که عموماً با معامله‌گران این بازار همراه است، انتخاب نوع صرافی ارز دیجیتال برای انجام فعالیت‌های خود است، بنابراین در این بخش 5 مورد از تفاوت‌های صرافی متمرکز و غیرمتمرکز ارز دیجیتال را همراه با توضیحی مختصر بیان می‌کنیم.

  • حق مالکیت

مالکیت ارزها در صرافی‌های متمرکز در اختیار سایت و در صرافی‌های غیرمتمرکز متعلق به خود کاربران است. این مورد را می‌توان مهم‌ترین تفاوت آن‌ها دانست.

  • نقدینگی

میزان نقدینگی در صرافی‌های غیرمتمرکز بسیار پایین‌تر است. این موضوع باعث می‌شود تا امکان خرید و فروش ارز دیجیتال محدود شود.

  • امنیت

نظارت بر صرافی‌های متمرکز بیشتر است، اما با توجه به این‌که صرافی‌های غیرمتمرکز چیزی برای ثبت‌شدن ندارند، خطر حملۀ هکرها در آن‌ها بسیار کمتر است.

  • کارمزد

میزان کارمزد همواره یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های کاربران برای خرید ارز دیجیتال به‌شمار می‌رود؛ در صرافی‌های متمرکز، میزان کارمزد درصدی از مقدار تراکنش و در صرافی‌های غیرمتمرکز، این میزان ثابت و مقداری ناچیز است.

  • قانون‌گذاری

صرافی‌های متمرکز عموماً تحت نظارت قانون‌گذاران هستند، درحالی‌که صرافی‌های غیرمتمرکز این‌گونه عمل نمی‌کنند. البته لازم به ذکر است که دولت‌ها درحال تلاش برای پیاده‌سازی قوانینی مربوط به این پلتفرم‌ها هستند تا به نوع متمرکز نزدیک‌تر شوند.

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

 

انواع صرافی ارز دیجیتال در ایران

در این نوشته انواع صرافی‌های مربوط بازار ارز دیجیتال را مورد بررسی قرار دادیم و تقاوت آن‌ها را نیز عنوان کردیم، اما وضعیت این صرافی‌ها در ایران چگونه است؟

همزمان با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال در چند سال اخیر، صرافی‌های متعددی در ایران شروع به فعالیت کردند. این صرافی‌ها که هرکدام ویژگی‌های مربوط به خود را دارند، در این بازار جذاب درحال ارائه خدمات به کاربران هستند.

یکی از همین پلتفرم‌ها که برای خرید و فروش می‌تواند به شما کمک کند، صرافی آنلاین والکس است؛ صرافی ارز دیجیتال والکس به‌عنوان بهترین و محبو‌ب‌ترین صرافی ایرانی، از ارزهای متعددی پشتیبانی می‌کند و فضای کاربری بسیار ساده‌ای دارد. همین موضوع باعث شده‌است که این صرافی جهت انجام معاملات ارز دیجیتال، بستری بسیار ایده‌آل برای مشتریان باشد.

کلام آخر

صرافی ارز دیجیتال بستری آنلاین است که امکان انجام معاملات را برای تریدرها فراهم می‌کند. این صرافی‌ها به سه گونۀ متمرکز، غیرمتمرکز و ترکیبی تقسیم می‌شوند که هرکدام با ویژگی‌های خود، شرایط خرید و فروش ارز دیجیتال را فراهم می‌کنند. حق مالکیت، حجم نقدینگی، امنیت، میزان کارمزد و شرایط قانون‌گذاری، از سری مواردی هستند که تفاوت‌ها میان انواع صرافی‌های آنلاین را تعیین می‌کند.

منبع :

https://www.delgarm.com/centralized-digital-currency-exchange.a281993

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 0 / 5. تعداد آرا : 0

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

اسم من محمد پورداداش هست و متولد سال 1367 در خدمت شما هستیم . تخصص من طراحی گرافیک و کدنویسی وب است و سعی خواهم کرد بهترین خدمات را به شما وبمستران و گرافیست های عزیز ارائه کنم. به ترس هات غلبه کن تا در زندگی همیشه پیروز باشی.

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت