learndl triboon hostida

آموزش تغییر دامنه سایت در وبسایت وردپرسی

آموزش کامل تغییر دامنه وبسایت

یکی از موضوعات مهمی که در بین همه وبمستران وجود دارد ، اینه که اکثر آنها نیاز دارند که وبسایت خود را برای پیشرفت بهتر یا صرف هزینه های کمتر و یا … جابجا کنند . منظور از جابجا کردن ، همان انتقال سایت از یک هاستینگ به هاستینگ دیگر است . اما تعداد دیگری هم هستند که میخواهند دامین (دامنه) وبسایت خود را عوض کنند ! این ها باید چه کار کنند ؟ آیا بعد از اینکه دامنه سایت خود را تغییر دادند چه بلایی بر سر وبسایت آنها میاید ؟ با تغییر دامنه سئوی وبسایت آنها چه میشود ؟ و .. از جمله سوالاتی هست که وبمستران در این زمینه میپرسند . برای یادگیری بیشتر در این باره ، پیشنهاد میکنم وبیت را تا انتهای این مقاله همراهی کنید .

 

اولین اتفاق : کاهش بازدیدکنندگان سایت و از دست دادن سئو !

به طور کلی ، با تغییر آدرس دامنه سایت ، سئوی سایت دچار کمی افت میشوند . یعنی علاوه بر کاربرانتان که دیگر نمیتوانند شما را پیدا کنند ، ممکن است گوگل هم نتواند دیگر شما را به راحتی تشخیص دهد . اما جالب اینجاست که به طور معمول با گذشت مدتی از زمان انتقال این افت جایگاه برطرف شده و سایت به شرایط عادی خود بازمیگردد. یک نمونه از سایت هایی که تجربه کار کردن با آن را داشتم این بود که ، تا 6 ماه بعد از تغییر دامنه ، بلاخره سایتش به جایگاه اصلی خود رسید و اصطلاحا دوباره کام بک زد! اما در وبیت سعی کرده ایم آموزش مختصری را برای سریع تر کام بک زدن تهیه کنیم .

 

انواع روش های انتقال سایت و تغییر آدرس

 

آموزش تغییر دامنه سایت در وبسایت وردپرسی

 

در تصویر بالا ، مشاهده میکنید که همه url ها به این ترتیب ساخته شده اند . که در واقع قسمت های اصلی دامین وبسایت هم همین هاست ! روش هایی برای تغییر دامنه سایت وجود دارد . این روش ها شامل موارد زیر میشود :

  • تغییر protocol سایت به https
  • تغییر ( ساب دامین ) زیر دامنه یا آدرس اصلی سایت
  • انتقال سایت به دامنه جدید
  • تغییر TLD دامنه وبسایت
  • تغییر سیستم مدیریت محتوا و زبان برنامه نویسی که سایت توسط آنها طراحی شده است

 

آموزش تغییر دامنه اصلی سایت

برای تغییر دامنه اصلی سایت به طور کلی چندین مرحله وجود داره که باید آنها را قدم به قدم دنبال کنید . اگر همه مراحل را کامل انجام دهید و چیزی از قلم نیوفتد ، قطعا این کار را به درستی انجام خواهید داد و هیچ مشکلی پس از آن نخواهید داشت. این موارد عبارتند از :

 

1 – خرید دامنه جدید و تمدید دامنه فعلی

برای شروع کار شما باید دامنه جدید خود را تهیه نمایید . حتما دامنه خود را به ثبت و تایید نهایی برسانید تا مشکلی در آینده پیش نیاید. یک ابزار جالب که واقعا به کمک وبسایت ها میاد ، سایت whois.com است که شما میتوانید آدرس دامنه مورد نظر خود را وارد کرده و از تاریخ انقضای آن مطلع شوید. یادتونه که در بالاتر گفتم ، کاربران شما دیگر وبسایت تان را گم میکنند چون همه لینک ها از دامنه قبلی بوده است ! حالا چاره چیه ؟برای رفع این مشکل شما باید  دامنه قدیمی را به دامنه جدید خود ریدایرکت 301 بزنید.

 

2 –  راه اندازی سایت بر روی دامنه جدید

اکثر مواقع ، راه اندازی سایت بر روی دامنه جدید همراه با تصمیمات دیگری مانند تغییر هاست انجام میشود. پیشنهاد میکنیم که هر یک از این تصمیمات در بازه های زمانی مجزا و به صورت کاملا مستقل انجام شود. دقت کنید که راه اندازی دامنه جدید با یک DNS متفاوت (در شرایطی خاص) ممکن است ریسک از دست رفتن جایگاه را افزایش دهد.

 

3 – معرفی سایت جدید در گوگل وبمستر

بعد از انجام مراحل قبلی ، نوبت به معرفی سایت به گوگل میرسه ! یعنی ما باید فرآیند ثبت سایت در گوگل برای دامنه جدید را آغاز کنیم . حتما به یاد داشته باشید که قبل از شروع فرآیند انتقال لینک سازی های داخلی سایت و آدرس دهی تصاویر را به دقت بررسی کنید. کلیه لینک سازی های داخلی و دسترسی به تصاویر و فایل ها جانبی باید با آدرس دامنه جدید باشد.

 

4 – ریدایرکت کلیه آدرس های دامنه قبلی به دامنه جدید

مهم ترین مرحله در تغییر دامین سایت ، همین مرحله است . یعنی باید ریدایرکت بزنید ! چرا که اگر این کار را نکنید حتی خودتان هم ممکن است وبسایت تان را گم کنید ! در این مرحله باید هر آدرسی که در دامنه قبل داشته اید را به آدرس متناظر خود در دامنه جدید ریدایرکت کنید. به طور معمول زمانی که تغییر اساسی در ساختار آدرس دهی و یا کدنویسی سایت ایجاد نشده است ریدایرکت صفحات بسیار راحت و با یک خط کد انجام میشود. شما میتوانید با قرار دادن کد زیر در فایل htaccess در هاست خود ، همه آدرس ها را از قدیم به جدید ریدایرکت دهید.

ریدایرکت 301 از طریق htaccess

در کد بالا به جای olddomain.com دامنه قبلی سایت خود را قرار دهید و به جای newdomain.com آدرس دامنه جدید خود را قرار دهید. در نهایت این کد را در فایل htaccess دامنه قدیمی قرار دهید. دقت کنید که اگر دامنه جدید با آدرس https یا همراه با www باز میشود در خط آخر این موارد را لحاظ کنید و دقیقا آدرسی که سایت جدید با آن باز میشود را وارد نمایید .

 

5 –آخرین مرحله : اعلام تغییر دامنه به گوگل

برای اتمام این فرایند شما باید تغییر دامنه وبسایت خود را به گوگل گزارش دهید . برای ارسال گزارش به پنل گوگل سرچ کنسول، مربوط به دامنه قدیمی وارد شده و از منوی سمت چپ گزینه Settings را انتخاب کنید. برای ارسال درخواست تغییر دامنه بر روی گزینه Change of Address کلیک کنید. در قدم بعدی ابتدا دامنه جدید خود را از لیست انتخاب کرده و گزینه Validate & Update را انتخاب کنید. در این مرحله گوگل دسترسی شما به مالکیت سایت جدید و البته ریدایرکت 301 را بررسی کرده و در صورتیکه مشکلی در فرآیند انتقال وجود داشته باشد به شما اطلاع خواهد داد.

 

درخواست تغییر دامنه از طریق پنل گوگل سرچ کنسول

 

ارسال درخواست و تایید نهایی تغییر دامنه در گوگل سرچ کنسول

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 0 / 5. تعداد آرا : 0

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

معتقدم ، با اندگشتان آماده به تایپ و ذهن پر از ایده های ناب میتوانم دنیای خودم رو عوض کنم . محمدحسین هستم دانشجوی نرم افزار ، طراح وب سایت ، تولید کننده محتوای وبمستری و هر موضوعی در زمینه IT ، طراح رابط کاربری و تجربه کاربری و ...

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت