learndl zhaket triboon hostida

بهترین قیمت تتر در ایران

بهترین قیمت تتر

تتر چیست؟

تتر  با نماد «USDT»، استیبل کوینی برابر با یک دلار آمریکاست و به طور کامل توسط ذخایر دلاری پشتیبانی می‌شود. این رمزارز متعلق به شرکت هنگ کنگی آی‌فینکس (iFinex) است. کمپانی آی‌فینکس همچنین مالک صرافی رمزارز بیت‌فینکس (BitFinex) نیز می‌باشد. بنابراین شرکت مادر تتر و بیت‌فینکس محسوب می‌شود.

تتر در جولای 2014 با نام ریل‌کوین (RealCoin) راه‌اندازی شد و کمی بعد در نوامبر 2014 به Tether تغییر نام داد. رمزارز تتر که ابتدا روی پروتکل‌ امنی بیت کوین قابل انتقال بود، در ادامه از بلاک‌چین‌های اتریوم، ترون، ایاس، الگورند، سولانا و بلاک‌چین‌های (SLP) بیت کوین کش نیز پشتیبانی کرد.

از ژانویه 2023، تتر جایگاه سومین ارز دیجیتال بزرگ پس از بیت کوین و اتریوم، و بزرگترین استیبل کوین با ارزش بازار نزدیک به 68 میلیارد دلار را کسب کرده‌است. همچنین در سال 2022، USDT اغلب مبادلات خارج از بیت کوین را از نظر ارزش بازار، به خود اختصاص داد.

نکته مهم: برای خرید تتر میتوانید به سایت صرافی آنلاین پی ام ایکس چنج مراجعه کنید.

خرید تتر بدون احراز هویت

برای خرید تتر بدون احراز هویت به سایت پی ام ایکس چنج مراجعه کنید.

تاریخچه تتر

سال 2017: سرقت از تتر

در نوامبر 2017، تتر از سرقت الکترونیکی به میزان 31 میلیون دلار توکن USDT خبر داد که پس از آن، هارد فورک (Hard Fork) در شبکه صورت گرفت. در آن زمان، این شرکت در حال دست و پنجه نرم کردن با منتقدانی بود که کفایت ذخایر تتر را زیر سوال می‌بردند و همانطور که بررسی‌های بعدی نشان داد، کمپانی در دسترسی به خدمات بانکی نیز با مشکل مواجه بود.

سال 2019: پرونده قضایی

در آوریل 2019، لتیتیا جیمز (Letitia James)، دادستان کل نیویورک، پس از اینکه مشخص شد صرافی ارز دیجیتال بیت‌فینکس برای انجام فعالیت‌هایی غیرقانونی، دست کم 700 میلیون دلار از ذخایر تتر وام گرفته است، تتر و بیت‌فینکس و نیز شرکت مادر آن‌ها، یعنی آی‌فینکس را، به دلیل نقض قوانین نیویورک، با حکم قطعی دادگاه محکوم کرد. در ادامه، سرمایه مشتریان ‌آن‌ها بلوکه شده و با اثبات پولشویی این شرکت از طریق شریک بانکی پانامایی آن‌ها، کریپتو کپیتال کورپ، سرمایه مذکور به طور کامل کشف و ضبط شد. باید توجه داشت که تتر یکی از اعضای رسمی اتحادیه بلاک چین است. ائتلافی که برای ترویج توسعه بلاک چین و کاربردهای قانونی آن کار می‌کند.

سال 2021: پرداخت جریمه‌های مالی

در فوریه 2021، تتر و بیت‌فینکس با پرداخت جریمه 18.5 میلیون دلاری، توقف تجارت با ساکنان یا نهادهای نیویورک و ارائه اطلاعات مربوط به ذخایر خود به دفتر دادستان کل نیویورک برای دو سال، این پرونده را حل و فصل کردند.

اکتبر 2021، کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده (CFTC) اعلام کرد که تتر به دلیل ادعاهایی دور از واقعیت، مبنی بر اینکه استیبل کوین آن به طور کامل توسط دلار آمریکا حمایت می‌شود، با پرداخت 41 میلیون دلار جریمه موافقت کرده‌است. در واقع، طبق گزارش CFTC، تتر تنها برای 27.6 درصد از کل روزهای یک دوره 26 ماهه از سال 2016 تا 2018، ذخایر فیات کافی به منظور پشتیبانی از توکن‌های USDT داشته‌است. بیت‌فینکس نیز موافقت کرد که به عنوان بخشی از تسویه حساب، 1.5 میلیون دلار جریمه بپردازد تا اتهامات جداگانه CFTC را حل و فصل کند.

سال 2022: کاهش ارزش

در ماه می 2022، قیمت تتر پس از سقوط ارزش یک استیبل کوین دیگر به نام TerraUSD (UST) که متعلق به صادرکننده‌ای غیروابسته به تتر یا بیت‌فینکس بود، برای مدت کوتاهی به 0.96 دلار کاهش یافت.

قیمت توکن‌های USDT به سرعت به بیش از 0.99 دلار بازگشت و کمپانی تتر اعلام کرد که به درخواست‌های بازخرید با نسبت 1:1 به دلار آمریکا ادامه می‌دهد. تتر همچنین پس از توسعه استیبل کوین‌هایی در اروپا (EURT) و چین (CNHT)، MXNT را راه‌اندازی کرد. MXNT استیبل کوینی است که توسط پزو مکزیک پشتیبانی می‌شود.

 خرید ترون

برای خرید ترون به سایت پی ام ایکس چنج مراجعه کنید.

انواع بسترهای انتقال تتر و مقایسه آن‌ها

همانطور که پیش‌تر ذکر کردیم، تتر اولین بار روی پروتکل اُمنی بیت کوین قرار گرفت. اما بعد از آن، روی بلاک‌چین‌های دیگر نیز قابل انتقال شد تا بدین طریق کاربران بتوانند در اکوسیستم‌های مختلف، به راحتی از این استیبل کوین محبوب، استفاده کنند. تتر اکنون روی بسیاری از بلاک‌چین‌های مطرح قرار گرفته‌است. به غیر از امنی، تتر روی بستر اتریوم، ترون، ایاس، اسمارت چین بایننس، پالیگان، سولانا، کاوا، آوالانچ، آربیتروم، فانتوم و … نیز قابل انتقال است. در ادامه به معرفی و بررسی پراستفاده‌ترین بلاک‌چین‌ها میپردازیم و آنها را مقایسه می‌کنیم.

بستر اتریوم

شبکه اتریوم یکی از محبوب‌ترین بلاک‌چین‌های حوزۀ فناوری دیجیتال است و کاربران بسیاری از آن برای انجام تراکنش‌های خود بهره می‌برند. با توجه به آمار بالای کاربران اتریوم، می‌توان دریافت که حجم بالایی از معاملات روزانه تتر، به این بستر تعلق دارد. تتر در بستر اتریوم از استاندارد ERC-20 استفاده می‌کند. امنیت بلاک‌چین اتریوم به نسبت سایرین کمی بالاتر است اما با توجه به ازدحام بالای شبکه، انتقال توکن‌ها روی بستر اتریوم کارمزد بالایی را متوجه کاربران می‌کند. این هزینه در ابتدا بسیار بالا بود و به 35 دلار کارمزد به ازای هر تراکنش نیز می‌رسید. اما اتریوم با انجام تغییرات هزینه کارمزد تراکنش‌های خو را به میزان چشمگیری کاهش داد.

بلاک‌چین ترون

شاید بتوان ترون را یکی از جدی‌ترین رقبای اتریوم دانست. بسیاری از عملیات اجرایی اتریوم، با هزینه کمتر و سرعت بیشتر روی بلاک‌چین ترون قابل انجام است. این ویژگی باعث شده تا بسیاری از کاربران، ترون را برای انجام تراکنش‌های خود ترجیح دهند. کارمز انتقال تتر که در بلاک‌چین ترون از استاندارد TRC-20 استفاده می‌کند، بسیار کمتر از اتریوم و چیزی در حدود 1 دلار است. مدت‌هاست که این کارمزد ثابت بوده و افزایش نداشته‌است.

اسمارت چین بایننس

در سال 2019، مشهورترین صرافی ارز دیجیتال دنیا یعنی بایننس، اسمارت چین خود را جهان معرفی کرد. رقیبی سرسخت‌تر از ترون برای اتریوم! اسمارت چین بایننس (BSC)، شبکه‌ای سریع و ارزان است و سرعت انجام تراکنش‌های آن معمولاً 4 برابر بیشتر از اتریوم می‌باشد. همچنین کارمزد انتقال تتر که از استاندارد BEP-20 پیروی می‌کند، حتی کمتر از 1 دلار است. این موضوع باعث شده تا کاربران بسیار از نقل و انتقالات تتر خود را از طریق این شبکه انجام دهند.

تتر در پالیگان

پالیگان نیز بلاک‌چینی لایه دومی است که با مقیاس‌پذیری بالای خود، توانست به سرعت جایگاه مناسبی در بین کاربران کسب کند. سرعت تراکنش در پالیگان برابر با 7000 تراکنش بر ثانیه بوده و کارمزد انتقال در آن بسیار ارزان است. این ویژگی سبب شده تا بسیاری از اپلیکیشن‌های DeFi، پالیگان را به عنوان بستری برای فعالیت انتخاب کنند. تتر نیز در بلاک چین پالیگان با نام Matic-USDT روی این شبکۀ فوق‌العاده، قابل نقل و انتقال است.

مقایسه شبکه‌های انتقال تتر

وجود شبکه‌های مختلف برای استفاده از تتر، این سوال را در ذهن کاربر به وجود می‌آورد که واقعاً کدام شبکه بهتر است؟ در پاسخ به این سوال ابتدا باید ویژگی‌های هر شبکه را بشناسید. سپس بسته به نوع فعالیت خود، از آن‌ها بهره ببرید. در جدول زیر، ویژگی‌های 4 بستر محبوب نقل و انتقال تتر را مشاهده می‌کنید.

شبکه اتریوم ترون اسمارت چین بایننس پالیگان
استاندارد شبکه ERC-20 USDT TRC-20 USDT BEP-20 USDT Matic-USDT
سرعت انتقال چند دقیقه چند ثانیه تا چند دقیقه چند ثانیه چند ثانیه
کارمزد تراکنش 5/2 الی 3 دلار* 1 دلار کمتر از 1 دلار کمتر از 1 دلار
امنیت بالا متوسط متوسط متوسط

* زمانی که شبکه شلوغ باشد، میزان کارمزدها افزایش می‌یابد. تراکنش‌هایی با کارمزد 50 سنت نیز در شبکه اتریوم مشاهده شده‌اند. اما میانگین کارمزد انتقال با استاندارد ERC-20، چیز حدود 5/2 الی 3 دلار است.

خب همانطور که مشاهده کردید، طبق جدول بالا، شبکه‌های بلاک چین دارای ویژگی‌های منحصر به فرد خود بوده و با یکدیگر متفاوت هستند. نکته‌ای که باید به آن دقت داشته باشید، میزان کارمزد تراکنش به مقدار سرمایه بستگی ندارد. یعنی چه 100 دلار بخواهید انتقال دهید چه 1000 دلار، کارمزد یکسانی پرداخت می‌کنید. بنابراین منطقی است برای انجام تراکنش‌های خرد، از شبکه‌هایی که کارمزد پایین‌تری دارند استفاده کنید.

خلاصه مطلب

تتر یک ارز رمزنگاری شده است که تلاش می‌‌کند ارزش خود را با نسبت 1:1، برابر با یک ارز فیات مانند دلار یا یورو حفظ کند. شرکت تتر این کار را با نگه داشتن مقدار کافی ارز فیات واقعی در ذخایر خود انجام می‌دهد. بنابراین این ارز دیجیتال همان ارزش ارز فیات را دارا می‌باشد. رمزارز تتر در درجه اول برای تبدیل ارزهای دیجیتال به فیات، به منظور جلوگیری از کاهش ارزش، هنگام شروع و حین اجرای تراکنش استفاده می‌شود. با این حال، مواقعی وجود دارد که کاملاً نسبت 1:1 آن با ارز فیات مورد نظر، رعایت نمی‌شود. به عنوان مثال، زمانی که صرافی FTX در نوامبر 2022 ورشکست شد، قیمت تتر نیز به نزدیک به 0.995 دلار کاهش پیدا کرد. اما به سرعت توانست خود را بازیابی کند. همچنین در برخی مواقع مثلاً در ژانویه 2023 نیز، نسبت آن به دلار بسیار بیشتر از نسبت 1:1 شده‌است.

بسیاری از بلاک‌چین‌های محبوب نظیر اتریوم، ترون و اسمارت چین بایننس، از انتقال تتر در بستر خود پشتیبانی می‌کنند. تقریباً تمامی کیف پول‌های ارز دیجیتال از جمله تراست ولت، کوینومی، لجر و …، از تتر پشتیبانی می‌کنند و می‌توانید دارایی‌های خود را در آن‌ها نگهداری کنید.

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 0 / 5. تعداد آرا : 0

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

اسم من محمد پورداداش هست و متولد سال 1367 در خدمت شما هستیم . تخصص من طراحی گرافیک و کدنویسی وب است و سعی خواهم کرد بهترین خدمات را به شما وبمستران و گرافیست های عزیز ارائه کنم. به ترس هات غلبه کن تا در زندگی همیشه پیروز باشی.

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت