بروزترین تکنیک درمان بواسیر در سال 1401
- اخبار • معرفی کسب و کار
- ۱۹ آذر ۱۴۰۲
- 2,546 بازدید
بواسیر یا هموروئید ، یکی از عارضه های شایع در میان مردم است که در سال های اخیر ، آمار ابتلا به آن افزایش بیشتری پیدا کرده است که نداشتن تغذیه سالم و عدم تحرک و فعالیت ورزشی را می توان از علل اصلی ابتلا به این بیماری دانست. روش های قدیمی درمان بواسیر یعنی جراحی ، با درد و خونریزی زیادی همراه بوده و بیماران در دوره نقاهت و ریکاوری درد و ناراحتی زیادی را تحمل می کردند ، همچنین بی اختیاری در دفع مدفوع از عوارض جدی این روش درمانی به شمار می آمد. اما خوشبختانه در حال حاضر با پیشرفت علم پزشکی و ورود لیزر به این حوزه تکنیک های درمانی موثرتر و ساده تر شده است.
آنچه در این پست میخوانید
جراحی تنها راه درمان بواسیر نیست !
زمانی که افراد به بیماری های مقعدی مثل هموروئید و یا فیشر مبتلا می شوند ، به دلیل شرم و حیا از رفتن زود هنگام به پزشک خودداری می کنند. همین عامل موجب می شود تا بیماری پیشرفت زیادی کرده و درمان را با پیچیدگی بسیاری همراه کند. این در حالی است که اگر زمانی که متوجه علائم و نشانه های این عارضه می شوید ، به موقع به متخصص بیماری های مقعدی مراجعه نمایید ، به کمک روش های درمانی ساده مثل تنظیم دقیق برنامه غذایی و ایجاد برنامه منظم ورزشی می توان بواسیر را بهبود بخشید. در مرحله بعدی نیز پماد و داروهایی تجویز می شوند که در درمان هموروئید و فیشر بسیار موثر هستند. تنها در مواردی که بیماری به مرحله حاد و پیشرفته رسیده باشد ، به روش های جراحی نیاز پیدا می کنید. دقت داشته باشید که جراحی پایان بیماری نیست ! شما به هر حال لازم است بعد از درمان نیز به یک سری نکات در تغذیه خود توجه داشته باشید تا از عود مجدد بیماری پیشگیری نمایید. مصرف کافی فیبر در برنامه غذایی ، خودداری از مصرف کافئین و نوشیدنی های الکی از موارد موثری هستند که به رفع یبوست و بهبود این عارضه کمک زیادی می کنند. همچنین پیاده روی تا 30 دقیقه در روز و یا داشتن برنامه ورزشی منظم موجب می شود تا روده ها فعالیت بهتری داشته باشند که در نهایت از بروز یبوست و پس از آن بواسیر و یا شقاق پیشگیری می شود.
جدیدترین روش درمان بواسیر بدون درد و خونریزی و نیاز به استراحت !
در روش های قدیمی و جراحی سنتی ، برای درمان این عارضه لازم بود تا بیمار در بیمارستان برای مدتی بستری شود و سپس به کمک بیهوشی کامل ، عمل جراحی صورت بگیرد. در طی پروسه جراحی با تکنیک قدیمی ، لازم است پوست و بافت به صورت کامل برداشته شود ؛ بنابراین بیمار برای ریکاوری به 20 روز استراحت در منزل نیاز پیدا می کرد. از عمده ترین مشکلات افرادی که تحت عمل جراحی قرار می گرفتند ، بازگشت و عود مجدد هموروئید بعد از گذشت چند سال بود. در حالی که انجام درمان بیماری های نشیمنگاهی مثل زگیل تناسلی ، بواسیر و فیشر به کمک لیزر و با تکنیک های جدید ، نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد و نیازی به استفاده از داروی بیهوشی نیست و تنها به کمک بی حسی موضعی در ناحیه مقعد در بازه زمانی کوتاهی درمان امکان پذیر شده است. از نکات قابل توجه این روش درمانی این است که هیچگونه درد ، خونریزی و ناراحتی را در طی دوره درمان و پس از آن احساس نخواهید کرد. به علت کوتاه بودن پرتوهای لیزر ، امکان آسیب رساندن به ماهیچه های کنترل کننده روده وجود ندارد و همین عاملی است که از عوارضی مثل بی اختیاری در دفع گاز معده و مدفوع جلوگیری می کند. در حالی که هنوز روش های جراحی با چاقو با روش قدیمی همچنان کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرند ، درمان بواسیر با لیزر به سرعت در حال تبدیل شدن به بهترین و محبوب ترین تکنیک درمانی در میان متخصصین سراسر جهان است.
لیزر تا چه میزان در درمان بیماری های مقعدی موفق عمل کرده است ؟
در حال حاضر یکی از قطعی ترین و بهترین روش های موثر در بیماری های مقعدی و درمان بواسیر ، جراحی به کمک لیزر است. این روش درمانی با تهاجم بسیار کمی همراه بوده و همین موضوع موجب می شود تا درد و خونریزی تا حد زیادی در هنگام برداشتن هموروئید کاهش پیدا کند. به دلیل استفاده از داروی بی حسی و مسکن هایی که بعد از درمان تجویز می شوند ، از شدت درد کاسته می شود و بیشتر بیماران درد و ناراحتی زیادی را احساس نخواهند کرد. در طی این پروسه که به صورت سرپایی در کلینیک هایی همچون شفا کلینیک انجام می شود ، از پرتو نور لیزر برای تابیدن به بافت ها استفاده شده و این پرتو موجب بسته شدن جریان خون و افتادن عارضه می شود. بیمار بلافاصله بعد از درمان می تواند به منزل باز گردد و نیازی به استراحت و گذراندن دوره نقاهت طولانی مدت ندارد. در رابطه با هزینه این جراحی نیز لازم است بدانید که نوع دستگاه لیزر co2 و همچنین تجربه و تخصص پزشک در تعیین هزینه درمان تاثیر گذار است. هرچه دستگاه حرفه ای تر و قوی تر باشد و هرچه میزان تجربه و سابقه کاری پزشک در این زمینه بیشتر باشد ، هزینه درمان بالاتر خواهد بود. دقت داشته باشید که در مقایسه با راحتی و قطعی بودن روش درمان ، این هزینه بسیار مقرون به صرفه می باشد.
آیا درمان با لیزر ، نوعی جراحی محسوب می شود ؟
بله ، در واقع روش درمانی با لیزر ، نوعی عمل جراحی به شمار می آید که در طی انجام این پروسه به جای استفاده از ابزارهای جراحی و چاقو ، از پرتوهای لیزر استفاده می شود. لیزرها در سال 1960 برای اولین بار ساخته شدند و به سرعت توانستند در زمینه پزشکی و زیبایی به جایگاه خوبی دست پیدا کنند. از مهم ترین مزیت های استفاده از لیزر می توان به ایمن بودن ، کوتاه بودن دوره نقاهت و درمان ، کاهش انتقال بیماری و غیره اشاره نمود. این تکنیک درمانی تا حدی ایمن بوده که خانم ها در دوران بارداری و یا شیردهی می توانند به راحتی تحت درمان با این روش قرار بگیرند.