learndl خرید رپورتاژ آگهی - تریبون

برنامه نویسی ماژولار چیست ؟ + ( مزایای استفاده از آن )

آموزش برنامه نویسی

 

ممکن است با کلماتی مانند ماژولار یا برنامه نویسی ماژولار روبرو شده باشید و یا حتی یک بار هم به گوش تان خورده باشد . همگی با برنامه های کوچک برنامه نویسی ، این دنیای عظیم را شروع میکنیم . با 2 یا 3 خط کد نوشتن شروع میکنیم و ممکن است تا 200 الی 300 خط یادبگیریم . اما حقیقت پروژه های بزرگی مانند گوگل نیازمند برنامه نویسان حرفه ایی و مجرب میباشد ، چرا که از میلیون ها خط برنامه نویسی ایجاد شده است . قاعدتا یادگیری و به خاطر سپردن این خطوط برنامه نویسی و الگوریتم برنامه کار بسیار دشواری خواهد بود .

 

همچنین ، ممکن است پروژه های بزرگی که شما با آن مواجه میشوید توسط همکاری یک تیم انجام بشوند . برای به اتمام رساندن این پروژه های بزرگ ، کدهای برنامه نویسی باید خوانا و قابل دسترسی دوباره باشند . به گونه ایی که امکان خطایابی و رفع مشکل در آن وجود دارد . حال اگر یکی از اعضای تیم کد های نامنظم و به اصطلاح کثیفی را بنویسد ، ساختار کل پروژه سخت و پیجیده میشود . از این رو خیلی ها نگران میشوند . به همین دلیل تجربه کار تیمی در برنامه نویسی از اهمیت بالایی برخوردار است . تنها راه حل فرار از این مشکلات ظهور برنامه نویسی ماژولار است که در این مقاله ، بیشتر آن را معرفی میکنیم . پس برای اضافه کردن این دانش به اطلاعات عمومی خود و یا یادگیری آن تا انتهای این مقاله وبیت را همراهی کنید .

 

معرفی برنامه‌ نویسی ماژولار

برنامه نویسی ماژولار با برنامه‌ نویسی شی‌گرا ارتباط بسیار تنگاتنگی دارد . پس هدف مشترکی که در تمامی این تکنیک‌ها وجود دارد، آسان کردن پروژه های بزرگ با رعایت نکات کوچک است. در برنامه نویسی ماژولار کل کد برنامه از قسمت های مختلفی تشکیل شده است . هر کدام از این قسمت ها به طور جداگانه ایی تهیه می‌شوند. این امر به توسعه‌ دهندگان این امکان را می‌دهد تا قطعات مختلف سیستم را مانند قطعات پازل کنار هم بچینند .سپس آن‌ها را طراحی و پیاده‌سازی کنند. هدف برنامه نویسی ماژولار این است که بعد از ساخت ماژول‌های مستقل ، می‌توان آن‌ها را به یکدیگر متصل کرد . در نتیجه یک برنامه‌ی کامل را ایجاد می کنند. ( برنامه کامل و بزرگی ایجاد میشود حتی بدون این‌که هر توسعه‌ دهنده نیاز به درک همه‌ی کارهای انجام شده توسط سایر توسعه‌ دهندگان تیم، داشته باشد.)

 

علت ظهور برنامه نویسی ماژولار چیست؟

برنامه نویسی ماژولار به دلیل مشکلاتی که در بالاتر گفتیم ظهور پیدا کرد و فرایند بسیاری از پروژه های بزرگ را تسهیل کرد . این ساختار میتواند نقش مهمی در برنامه ها و تکنولوژی های مختلف داشته باشد . همچنین اگر شما به عنوان یک برنامه نویس این مهارت را فرا بگیرید ، ارزش بیشتری خواهید داشت و به سمت حرفه ایی بودن سوق پیدا میکنید.

 

مزایای استفاده از برنامه نویسی ماژولار

  1.  اشکال‌زدایی آسان‌تر
  2.  قابلیت اطمینان
  3.  قابلیت استفاده‌ی مجدد
  4.  خوانایی کد
  5.  کیفیت و تست نرم‌ افزار
  6.  قابلیت نگهداری
  7.  برنامه‌ نویسی گروهی

 

برتری‌های برنامه نویسی ماژولار

زمانی که درگیر یک پروژه برنامه نویسی می‌شوید؛ شرایط و لزومات با کدنویسی‌ تک نفره بسیار متفاوت است . چرا که در این شرایط با یک کد بسیار حجیم و با ابعاد مختلف درگیر خواهید بود که از عهده انجام یک فرد خارج است. چنین کدی توسط تیم های برنامه نویسی هدایت میشوند و باید قابلیت خطای یابی و رفع خطای آن از قبل پیش بینی و پیاده سازی شده باشد. هم چنین باید اعضای مختلف بتوانند کدهای خودشان را با هم ترکیب کرده و نرم افزار نهایی را تولید کنند. البته در آینده هم باید این نرم افزار حفظ و نگهداری شده و ارتقا داده شود. این‌ها تنها گوشه‌ای از مزیت‌های این سبک برنامه نویسی است. در ادامه چند مورد را عمیق‌تر ارزیابی خواهیم کرد.

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 0 / 5. تعداد آرا : 0

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

معتقدم ، با اندگشتان آماده به تایپ و ذهن پر از ایده های ناب میتوانم دنیای خودم رو عوض کنم . محمدحسین هستم دانشجوی نرم افزار ، طراح وب سایت ، تولید کننده محتوای وبمستری و هر موضوعی در زمینه IT ، طراح رابط کاربری و تجربه کاربری و ...

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت