بررسی مهمترین تفاوت های مودم و روتر
- اخبار فناوری
- ۱۹ دی ۱۴۰۲
- 953 بازدید
با پیشرفت فناوری و ارتباطات اینترنتی در سطح جهان، یکی از دغدغه مهم کاربران مقایسه روتر و مودم شده است. اغلب افراد هنگام خرید تجهیزات شبکه با این سوال به رو به میشوند که تفاوت مودم و روتر چیست؟ بعضی از افراد فکر میکنند مودم همان روتر است؛ ولی باید بدانید که مودم با روتر تفاوت دارد.
لازم به ذکر است که مودم و روتر جهت راه اندازی اینترنت خانگی مورد استفاده قرار میگیرند. مودم به ارائه دهنده خدمات اینترنتی متصل است؛ ولی روتر درواقع یک شبکه محلی ایجاد میکند. در حالت کلی این دو دستگاه عملکردهای مشابهی دارند؛ ولی برای درک عمیق تفاوت و مقایسه آنها جهت خرید مودم یا روتر در ادامه این مطلب از وبیت همراه ما باشید تا متوجه شوید که کدام یک برای شما مناسب است.
آنچه در این پست میخوانید
مودم چیست؟
مودم مخفف modulator-demodulator است که در خانهها و مراکزی که به اینترنت نیاز دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. کار مودم این است که دادههای آنالوگ ارسالی توسط ISP را به دادههای دیجیتال قابل درک توسط سیستم کامپیوتری، موبایل و… تبدیل میکند.
به زبان ساده باید گفت که مودم درواقع دادههای مورد نیاز را میگیرد و سپس آنها را به یک قالب قابل درک برای انسانها ترجمه میکند. مودمها دارای انواع مختلفی هستند که ما در این بخش انواع آن را نیز بررسی خواهیم کرد.
انواع مودم
جهت مقایسه روتر و مودم باید با انواع آن هم آشنا شوید. مودم انواع مختلفی مانند مودم روتر و مودم تی پی لینک و… دارد که کارکرد هرکدام نیز متفاوت است. در ادامه برخی از انواع مودمهای موجود در بازار را بررسی خواهیم کرد.
مودم Dial-up
مودم Dial-up یکی از انواع مودمها است که از خط تلفن آنالوگ جهت اتصال دو دستگاه مختلف مانند دو لپ تاپ شخصی مورد استفاده قرار میگیرد.
مودم DSL
این نوع از مودمها مسافت بیشتری را نسبت به مودمهای Dial-up، پوشش میدهند و درواقع در فرکانسهای بالاتر مورد استفاده قرار میگیرند. باید بدانید که مودم DSL از یک کابل جفت پیچ خورده جهت انتقال سیگنال استفاده میکند و سرعت آن میتواند تا ۲ مگابیت در ثانیه و حتی بیشتر از این افزایش پیدا کند.
مودم کابلی
این نوع از مودمها به طور معمول در خانهها یا مراکز و سازمانهای مختلف استفاده میشود و دارای انواع مختلفی مانند مودم تی پی لینک هستند. همچنین به گونهای طراحی شدهاند که امکان حمل سیگنالهای رادیویی و تلویزیونی را دارند.
مودم دو سیمه
مودم دو سیمه همانطور که از اسمش پیداست، از دو عدد سیم جهت حاملهای ورودی و خروجی استفاده میکند و نسبت به سایر نوع مودمها، کمتر استفاده میشود.
روتر (Router) چیست؟
پس از اینکه متوجه شدید مودم چیست برای مقایسه روتر و مودم به صورت کامل زمان آن است که با روتر هم آشنا شوید. روتر با نام مسیریاب نیز شناخته شده است و درواقع در شبکه، دادههای اینترنتی را مسیریابی میکند. این دستگاهها دارای چندین پورت هستند که بر روی هر کدام از پورتها یک شبکه محلی یا LAN وجود دارد. با استفاده از روتر میتوانید تمام تجهیزات موجود را توسط سوئیچ به یکدیگر متصل کنید و یک شبکه ایجاد نمایید.
بنابراین لازم به ذکر است که روترها جهت برقراری ارتباط و اتصال شبکههای محلی کوچک به همدیگر و مسیریابی دادههای اطلاعاتی استفاده میشوند و مانند مودمها دارای انواع مختلفی مانند: روتر ایسوس، روتر میکروتیک و روتر تی پی لینک و… هستند.
انواع روتر
همانطور که گفتیم روترها انواع مختلفی هستند و جهت مقایسه روتر و مودم باید با آنها آشنا شوید و سپس برای خرید روتر یا مودم اقدام کنید. برخی از انواع روترها شامل موارد زیر است:
روتر بیسیم
روترهای بیسیم توسط کابل اترنت به مودم وصل میشوند و میتوانند اکسس پوینتهای بیسیم را نیز ترکیب کنند. علاوه بر این، روتر بیسیم حتی جهت ترکیب برخی از سوئیچهای LAN به صورت سیمی مورد استفاده قرار میگیرد.
روترهای سیمی
روترهای سیمی از کابلهایی جهت اتصال دستگاههای شبکه به هم و اتصال آنها به اینترنت مورد استفاده قرار میگیرند. درواقع این نوع از روترها توسط اتصال اترنت به مودم متصل میشوند.
بهترین برندهای روتر کداماند؟
روتر ایسوس
روتر ایسوس دارای ویژگیهای زیادی مانند: سرویس دهی به چند دستگاه، آنتنهای پیشرفته، استفاده از موبایل برای کنترل روتر و… دارد که شما میتوانید با خرید روتر ایسوس از این ویژگیها بهرهمند شوید.
روتر میکروتیک
روتر میکروتیک دارای کاربرد و قابلیتهای بسیار زیادی مانند سرعت نصب و سرعت تنظیمات آن است و شما میتوانید از این روتر در محیطهای کوچک تا متوسط از آن استفاده کنید.
مودم روتر
دستگاههای ترکیبی مودم روتر برای اتصال چندین دستگاه به اینترنت مورد استفاده قرار میگیرند و این نوع از دستگاهها بین کاربران رایج هستند. لازم به ذکر است که این نوع دستگاههای ترکیبی درواقع هر دو نقش مودم و روتر را انجام میدهند. این دستگاهها به دلیل انجام دو عمل در آن واحد، محبوبیت زیادی دارند و فضای کمتری را هم نسبت به دو دستگاه جداگانه اشغال میکنند. همچنین نصب این دستگاه ترکیبی سادهتر از سایر دستگاهها است و هزینه کمتری هم دارد.
تفاوت مهم مودم و روتر چیست؟
اغلب کاربران تصور میکنند که مودم و روتر دارای عملکرد یکسانی هستند؛ ولی در حالت کلی عملکردهای این دو دستگاه مودم و روتر تی پی لینک و سایر برندها با یکدیگر متفاوت است.
در هنگام مقایسه روتر و مودم باید بدانید که مودم عامل اتصال کامپیوتر به اینترنت است روتر نیز با وصل شدن به مودم میتواند اینترنت مودم را در بین دستگاههای مختلف پخش کند. تا شما بتوانید با لپ تاپ، گوشی، کنسول بازی و سایر دستگاههای خود، به صورت همزمان به اینترنت متصل شوید.
برای خرید مودم یا خرید روتر باید به صورت کامل با آنها آشنا شوید و بدانید که چه کاربردی دارند. به زبان ساده نیز باید بگوییم که مودم یک پل ارتباطی میان کاربران و سیستم است که مسئولیت اصلی آن ترجمه سیگنالهای مخابراتی ارسالی از طرف ارائه دهنده خدمات اینترنت به سیگنالهای دیجیتالی قابل درک برای دستگاههای مختلفی مانند کامپیوتر است.
ولی روتر درون منازل یا مراکز مختلف یک شبکه محلی ایجاد میکند و به دستگاههای الکترونیکی این امکان را فراهم میکند که به مودم متصل شده و سپس به اینترنت متصل شوند. علاوه بر این، شما با خرید روتر میتوانید از امکان برقراری ارتباط امن و بهینه بین دستگاههای مختلف بهرهمند شوید.
مودم یا روتر؛ کدام را بخرم؟
با مقایسه روتر و مودم میتوانید به راحتی با توجه به سلیقه، شرایط و بودجه خود برای خرید مودم یا خرید روتر اقدام کنید. توجه کنید که کاملا به شرایط شما بستگی دارد که بخواهید کدام دستگاه را خریداری نمایید. اگر میخواهید فقط یک کامپیوتر را به اینترنت وصل نمایید و بودجه محدودی دارید، خرید مودم برای شما مناسبتر است.
ولی در صورتی که قصد دارید چندین دستگاه الکترونیکی از وای فای استفاده کنند یا چند دستگاه مختلف را به صورت همزمان به شبکه اینترنت خانگی وصل کنید، مودم روتر برای شما انتخاب بهتری خواهد بود.
سخن پایانی
در این مطلب به مقایسه روتر و مودم پرداختیم تا شما با اطلاعات کامل در این باره برای خرید مودم یا روتر اقدام نمایید. روترها و مودمها دارای انواع مختلفی هستند و شما میتوانید با توجه به بودجه، شرایط و موقعیت خود، هر یک از آنها را انتخاب کنید.