انواع تجهیزات آزمایشگاهی
- معرفی کسب و کار
- ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
- 578 بازدید
تمامی آزمایشگاه ها اعم از آزمایشگاه های شیمیایی، کنترل کیفی، نفت، صنایع غذایی، بهداشتی و دارویی، رنگ و رزین، آزمایشگاه تحقیقاتی، آزمایشگاه تشخیص طبی و … برای انجام هر چه بهتر خدمات خود نیاز به استفاده از دستگاه ها و ابزارهایی دارند که به آنها تجهیزات آزمایشگاهی گفته می شود. امروزه تولیدکنندگان، مدل های متنوعی از تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی را برای تامین نیاز مراکز مختلف طراحی و در بازار عرضه می کنند. در ادامه با چند مورد از مهم ترین پرکاربردترین ابزارها و تجهیزات آزمایشگاهی آشنا می شویم.
ترازوی آزمایشگاهی به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات آزمایشگاهی مورد استفاده در مراکز و آزمایشگاه ها شناخته می شود. به کمک این دستگاه ها می توان وزن اجسام و مواد را به دقت اندازه گیری کرد.
ترازوی دقیق آزمایشگاهی:
ترازوهای آزمایشگاهی بر حسب میزان دقت آنها نیز در دسته بندی های متنوعی قرار میگیرند. عموما ترازوهای آزمایشگاهی با دقت سه صفر و کمتر در دسته ترازوهای دقیق آزمایشگاهی قرار میگیرند.
ترازوی آنالیتیکال آزمایشگاهی:
نام دیگر این دستگاه ترازوی تحلیلی است. عموما در طراحی ترازوی تحلیلی از یک محفظه داخلی استفاده می شود. این قسمت وظیفه محافظت از دستگاه را برعهده داشته و آن را از تاثیر جریان هوا، گرد و غبار و الکتریسیته دور نگه می دارد. تنظیمات ترازوی آنالیتیکال به صورت خودکار انجام می شود. این دستگاه که با قیمت نسبتا زیادی عرضه می شود برای وزن کشی مواد، اندازه گیری چگالی و… به کار می رود. ترازوهای آنالیتیکال معمولا دارای دقت 4 صفر می باشند.
ترازوی حساس آزمایشگاهی:
این مدل جزو ترازوهایی است که بیشترین دقت و حساسیت را دارند. دقت بسیار زیاد ترازوی حساس (مایکرو) باعث بالا بودن قیمت آن می شود. از این دستگاه غالبا برای تحلیل فضای اطراف، بررسی و سنجش لغزش و… استفاده می شود. دقت ترازوهای حساس آزمایشگاهی بیش از 5 صفر می باشد.
ترازوی رطوبت سنج:
مقدار رطوبتی که در مواد مختلف وجود دارد به کمک ترازو قابل سنجش است. ترازوی آزمایشگاهی رطوبتی این کار را به خوبی انجام می دهد. در ساخت آن از لامپ هالوژن استفاده می شود. لامپ هالوژن وظیفه دارد رطوبت مواد را از بین ببرد تا بتوان آنها را در حالت خشک وزن کشی کرد. برای کار با ترازوی رطوبت سنج ابتدا باید وزن نمونه را در حالت مرطوب اندازه گیری نمود. در ادامه لامپ هالوژن با گرمای خود آن را خشک می کند. بعد از این که رطوبت نمونه از بین رفت مجددا به وسیله ترازو وزن کشی می شود. به این ترتیب میزان رطوبت مواد مشخص می گردد.
ترازوی مکانیکی:
ترازوهای مکانیکی بر خلاف ترازوهای دیجیتال آزمایشگاهی دارای مکانیزمی دستی بوده و به کمک وزنه های مخصوص وزن اجسام را اندازه گیری می کند. ترازوهای مکانیکی اوهاس از جمله با کیفیت ترین ترازوهای مکانیکی جهان می باشد.
شرکت دانش گستر با بیش از نیم قرن تجربه در زمینه تامین و تجهیز مراکز آزمایشگاهی و پزشکی کشور بهترین و با کیفیت ترین ترازوهای آزمایشگاهی و صنعتی را عرضه می کند. این شرکت نماینده انحصاری کمپانی اوهاس سوییس و بل ایتالیا می باشد.
الک آزمایشگاهی محصول دیگری است که در دسته بندی تجهیزات آزمایشگاهی قرار می گیرد. از این ابزار برای دانه بندی یا تفکیک مواد مختلف مثل شن و ماسه استفاده می کنند. استفاده از الک آزمایشگاهی راهکاری مقرون به صرفه برای دانه بندی مواد است. الک های آزمایشگاهی در انواع مدل ها تولید و برای رفع نیاز صنایع گوناگون روانه بازار می شوند. برای مثال صنایع غذایی، ساخت و ساز، کشاورزی، دارویی و… برای انجام فعالیت از این تجهیزات استفاده می کنند.
الک های آزمایشگاهی از جهات مختلف با هم تفاوت دارند. مثلا از نظر جنس فریم می توان آنها را به ۲ نوع دسته بندی کرد که عبارتند از فریم پلاستیکی و فریم استیل ضدزنگ. الک های آزمایشگاهی فریم استیل به لحاظ قطر در ۳ مدل تولید می شوند:
- فریم ۸ اینچ
- فریم ۱۲ اینچ
- فریم ۱۸ اینچ
شما می توانید بهترین و با کیفیت ترین الک های آزمایشگاهی خارجی و همچنین تولید ایران را از شرکت دانش گستر تهیه کنید.
ترمومتر
برای اندازه گیری دما و حرارت از ابزاری به نام ترمومتر یا دماسنج استفاده می شود. ترمومتر انواع گوناگونی دارد که هر یک از آنها کاربردهای بخصوصی را به خود اختصاص داده است. چند مورد از انواع ترمومتر عبارتند از:
ترمومتر جیوه ای
این وسیله غالبا در پزشکی و برای سنجش تب بیماران به کار می رود. برای اندازه گیری دما از جیوه استفاده می شود. زمانی که دما تغییر می کند حجم جیوه متناسب با آن دستخوش تغییر می شود.
ترمومتر دیجیتال
ترمومتر دیجیتال یک تجهیزات آزمایشگاهی پرکاربرد است. تقریبا همه صنایع از این ابزار استفاده می کنند.
ترمومتر لیزری
نام دیگر این دستگاه ترمومتر مادون قرمز است. دماسنج لیزری برای سنجش وزن جسم موجی از اشعه مادون قرمز می فرستد که به آن برخورد می کند. در این حالت می توان دمای جسم مورد نظر را با سنجش تغییراتی که در انرژی پرتوهای بازگشتی به وجود آمده مشخص کرد. ترمومتر لیزری این قابلیت را دارد که دمای اجسام را از راه دور اندازه گیری کند.
ترمومتر ASTM
اصطلاح ASTM به دماسنج هایی اشاره دارد که برای اندازه گیری دما در صنایعی مانند نفت، گاز و شیمی مورد استفاده قرار می گیرند. این دماسنج ها با استفاده از استانداردهای ASTM E1 و E77 ساخته شده اند و تحمل سختی بیشتری نسبت به دماسنج های عادی دارند. دماسنج ASTM به دلیل دقت و قابلیت اعتماد بالایشان در صنایعی مانند نفت و گاز مورد استفاده قرار می گیرند که نیاز به اندازه گیری دقیق دما دارند.
کاربرد ترمومتر ASTM
ترمومترهای ASTM برای اندازه گیری دقیق دما در محیط های صنعتی و آزمایشگاهی استفاده می شوند. این ترمومترها به عنوان یک ابزار دقیق و حساس در تحقیقات و بررسی های مختلفی مانند علوم مواد، شیمی، فیزیک، صنایع غذایی و دارویی، انرژی، محیط زیست و سایر صنایع مورد استفاده قرار می گیرند.
pH متر
دستگاه pH متر یا pH سنج نوعی تجهیزات آزمایشگاهی است که به کمک آن می توان فعالیت یون هیدروژن را در محلول ها اندازه گیری کرد. به عبارت دیگر این دستگاه برای تشخیص میزان اسیدی، قلیایی و خنثی بودن محلول ها استفاده می شود. pH متر به شکلی وسیع در صنایع غذایی و نوشیدنی، کشاورزی، نفت و گاز، دارویی و… به کار می رود.
pH متر قلمی: این دستگاه کوچک، سبک وزن و ارزان قیمت است. دقت آن در مقایسه با pH مترهای پرتابل کمتر است.
pH متر پرتابل: این دستگاه بزرگتر است و قیمت خرید بالاتری دارد. معمولا کارایی این مدل ها نسبت به pH مترهای قلمی بیشتر است.
pH متر رومیزی: pH مترهای رومیزی دستگاه های بسیار دقیق تری هستند. به کمک بعضی از مدل های pH متر رومیزی می توان پارامترهای دیگری را هم مورد سنجش قرار داد.
موارد گفته شده تنها بخشی از پرکاربردترین تجهیزات آزمایشگاهی بودند. تجهیزات آزمایشگاهی طیف بسیار گسترده ای دارند و انتخاب بهترین محصول کار دشواری است. شرکت دانش گستر با بیش از نیم قرن تجربه در زمینه تامین و تجهیز مراکز آزمایشگاهی و پزشکی کشور بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات آزمایشگاهی را عرضه می کند. همچنین ما آماده ارائه مشاوره در زمینه تهیه بهترین و مناسب ترین محصول بر اساس نیاز مجموعه شما می باشیم.