اسپکتروفتومتر بلورآزما
- اخبار • معرفی کسب و کار
- ۴ شهریور ۱۴۰۲
- 1,501 بازدید
آنچه در این پست میخوانید
از دستگاه اسپکتروفتومتر چه می دانید؟
اسپکتروفتومتر یک ابزار علمی آزمایشگاهی همه کاره است که برای اندازه گیری و تجزیه و تحلیل برهمکنش نور و ماده استفاده می شود. این دستگاه پیچیده، از مطالعه واکنش های شیمیایی گرفته تا شناسایی مواد ناشناخته، در بسیاری از حوزه های مختلف علمی و صنعتی، از جمله شیمی، زیست شناسی، فیزیک و علم مواد نقش اساسی دارد. با ما همراه باشید تا در این گزارش، به عملکرد داخلی دستگاه های اسپکتروفتومتر بپردازیم، کاربردهای آنها را بررسی کرده و تأثیر آنها بر تحقیقات علمی را بیان کنیم.
اصول اسپکتروفتومتر
یک اسپکتروفتومتر بر اساس اصول جذب، عبور و یا بازتاب نور عمل می کند، بدین صورت که یک پرتو نور به یک ماده تابیده می شود و اندازه گیری شدت نور قبل و بعد از برهمکنش با آن ماده توسط دستگاه مورد بررسی قرار می گیرد.
در حقیقت، با اندازه گیری شدت نور عبوری یا بازتابی از ماده، می توان به ویژگی های خاصی از آن ماده، مانند غلظت عناصر موجود در آن پی برد. این تجزیه و تحلیل مقایسه ای محققان را قادر می سازد تا میزان نور جذب اطلاعات قابل توجهی در مورد ویژگی های مواد و سیستم های تحت کنترل به دست آورند. در این مقاله، به طور خاص مورد جذب و اسپکتروفتومتر جذبی را مورد بررسی قرار می دهیم.
اجزای تشکیل دهنده یک اسپکتروفتومتر جذبی
اسپکتروفتومتر ها از چندین جزء ضروری تشکیل شده که از مهم ترین آنها می توان موارد زیر را نام برد:
- منبع نور
- تک رنگ ساز یا سیستم اسپکترومتر
- نگهدارنده نمونه
- آشکارساز
- نمایشگر یا دستگاه خروجی
منبع نور که اغلب یک لامپ هالوژن تنگستن یا یک منبع دوتریوم است، طیف وسیعی از امواج الکترومغناطیسی نور را ساطع می کند. این طیف پیوسته است و معمولاً از فرابنفش تا نواحی ابتدایی فروسرخ را شامل می شود. سپس نور توسط بخش تفکیک کننده نور در سیستم اسپکترومتر، به اجزای طیفی کوچکتر تفکیک می شود. از آنجایی که مواد مختلف، تنها طیف خاصی از امواج نور را جذب می کنند، بنابراین بسته به نوع ماده مورد آنالیز، یک مونوکروماتور (فیلتر) طول موج یا محدوده خاصی از طول موج ها را انتخاب کرده و امکان عبور و تابش به ماده نمونه را فراهم می کند.
نگهدارنده نمونه به طور ایمن کووت حاوی مواد مورد تجزیه و تحلیل را در خود جای می دهد و برخی از آنها امکان نگهداری چندین نمونه به طور همزمان را نیز دارند. معمولاً جنس کووت ها نیز از کوارتز مخصوص است تا امکان عبور نور به درستی فراهم باشد. نور عبوری از نمونه، به سمت آشکار ساز هدایت شده و آشکار ساز شدت نور را ثبت و اندازه گیری کرده، سیگنال نهایی را دیجیتالی کرده و یک سیستم کامیپوتری ارسال می کند. نمایشگر یا دستگاه خروجی داده های به دست آمده را در قالبی قابل خواندن به کاربر ارائه می دهد. اطلاعات خروجی می تواند کمی (مانند عدد جذب یا غلظت) و یا کیفی (مانند طیف جذب) باشد.
کاربرد های اسپکتروفتومتر
اسپکتروفتومتر ها در حوزه شیمی، به طور گسترده برای آنالیزهای کمی و کیفی استفاده می شوند، از جمله برای تعیین غلظت مواد مختلف، تعیین سطح آلاینده ها در نمونه های محیطی یا خلوص مواد دارویی و شناسایی ترکیبات ناشناخته.
اسپکتروفتومتر ی کاربرد های متعددی نیز در علوم زیستی و بیولوژی دارد. زیست شناسان از اسپکتروفتومتر ها برای مطالعه سینتیک آنزیم ها، آنالیز DNA، تعیین غلظت پروتئین و متابولیسم سلولی استفاده می کنند.
اسپکتروفتومتر ی با امکان شناسایی دقیق و خصوصیات مواد، انقلابی در زمینه علم مواد ایجاد کرده است. اسپکتروفتومتر ها از مطالعه خواص نوری مواد نیمه هادی و پلیمرها تا تجزیه و تحلیل رنگ رنگدانه ها در آثار هنری، اطلاعات ارزشمندی در مورد ترکیب و ساختار مواد ارائه می دهند.
از دستگاه های اسپکتروفتومتر می توان برای اندازه گیری غلظت آلاینده هایی مانند فلزات سنگین، آفت کش ها و ترکیبات آلی در نمونه های آب و پساب نیز استفاده کرد. این اطلاعات برای تعیین سطح آلودگی و اطمینان از ایمنی آب بسیار مهم است.
اسپکتروفتومتر ها برای تجزیه و تحلیل آلاینده های هوا مانند دی اکسید نیتروژن، ازن و ذرات معلق نیز بطور ویژه مورد استفاده قرار می گیرند. با اندازهگیری میزان جذب یا انتشار نور توسط این آلاینده ها، میتوان سطوح غلظت را تعیین نموده، کیفیت هوا را ارزیابی و منابع آلودگی را شناسایی کرد.
علاوه بر موارد بالا، این دستگاه ها به طور گسترده در آنالیز خاک برای تعیین غلظت عناصر غذایی مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم و همچنین آلاینده هایی مانند فلزات سنگین استفاده می شوند. این اطلاعات برای اقدامات کشاورزی و اصلاح خاک بسیار حیاتی است.
از اسپکتروفتومتر می توان برای نظارت بر تغییرات محیط در طول زمان نیز استفاده کرد. به عنوان مثال، آنها می توانند غلظت کلروفیل در گیاهان را برای ارزیابی سلامت اکوسیستم ها اندازه گیری کنند یا تغییر جذب اشعه ماوراء بنفش در اتمسفر را برای مطالعه تخریب لایه ازن بررسی کنند.
خرید اسپکتروفتومتر
خرید اسپکتروفتومتر متناسب با کاربری، امر بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود و از آنجایی که فروشندگان بسیاری در این حوزه فعالیت دارند، آگاهی از کیفیت های یک اسپکتروفتومتر کمک بسیاری به شما خواهد کرد.
توصیه می شود پیش از انتخاب و خرید اسپکتروفتومتر، مشخصات فنی دستگاه را چک کرده و قیمت ها را مقایسه کنید، نظرات مشتریان را بخوانید و عواملی مانند گارانتی، پشتیبانی مشتری و گزینه های حمل و نقل را نیز در نظر بگیرید.
در این مقاله، ما به شما یکی از بهترین و بزرگ ترین تولید کنندگان دستگاه های اسپکتروفتومتر ی کشور را معرفی می کنیم. شرکت دانش بنیان بلورآزما سنجش نور، یکی از سازندگان پیشرو در عرصه طیف سنجی و آنالایزرهای اپتیکی است که در سال های اخیر توانسته است انواع مختلفی از دستگاه های اسپکتروفتومتر را به بازارهای داخلی و خارجی عرضه نماید.
انواع اسپکتروفتومتر تک پرتو دو پرتو، با بازه های طول موجی مختلف (از فرابنفش تا فروسرخ)، طوری طراحی شده اند که بالاترین سرعت و عملکرد را دارا می باشند و با بسیاری از برند های مطرح خارجی از جمله HACH قابل رقابت هستند.
دستگاه های اسپکتروفتومتر بلورآزما، مجهز به یک نمایشگر LED تاچ اسکرین هستند که نیاز به یک سیستم کامپیوتری جانبی را حذف کرده و با توجه به نرم افزار کاربر پسندی که بر روی آن نصب است، امکان آنالیزهای کمی و کیفی برای کاربر فراهم شده است.
برای اطلاعات از محصولات شرکت بلور آزما و یا دریافت هرگونه مشاوره رایگان در مورد طیف سنجی و اپتیک، می توانید با مشاوران و کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.
منبع : https://bloorazma.com