چه سازمانها و کسب و کارهایی میتوانند از چت باتهای هوشمند استفاده کنند؟
- اخبار • اخبار وبمستر • مطالب فناوری • معرفی کسب و کار
- ۱۰ فروردین ۱۴۰۲
- 1,599 بازدید
چت بات های هوشمند گونهای از چتباتها هستند که به فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین مجهز شدهاند و میتوانند به عنوان دستیار و کارشناس پشتیبانی، پاسخگوی کاربران، مشتریان و ارباب رجوع شرکتها، سازمانها و کسب و کارهای مختلف باشند. چتباتهای هوشمند یا AI Chatbot میتوانند در گستره بزرگی از کسب و کارها و صنایع به کار گرفته شوند. به طور کلی هر صنعتی که نیازمند بخش پشتیبانی از کاربران و خدمات پس از فروش باشد، میتواند از چتباتهای هوشمند بهره ببرد. این چتباتها میتوانند بسیاری از فرایندهای پاسخگویی و پشتیبانی ساده و تکرارشونده را در دست گرفته و آنها را با کیفیت و سرعت چشمگیری انجام دهند.
در این نوشته نگاهی گذرا داریم به صنایع، سازمانها و کسب و کارهایی که میتوانند بیشترین استفاده و فایده را از به کارگیری چتباتهای هوشمند ببرند:
آنچه در این پست میخوانید
کسب و کارهای آنلاین و فروشگاههای اینترنتی
هر کسب و کاری که به صورت آنلاین به فروش کالا و خدمت میپردازد (چه به صورت B2B و چه به صورت B2C) میتواند از چتباتها برای پشتیبانی مشتریان، ارائه مشاوره خرید به مشتریان، رهگیری سفارشها و حل مشکلات مشتریان و کاربران استفاده کند. صرف نظر از مقیاس و حوزه کسب و کار، هر نوع فروش اینترنتی با خودش اشکالی از پشتیبانی را میطلبد که چتباتهای هوشمند میتوانند بخش بزرگی از مجموعه وظایف مرتبط با آن را حل و فصل کند.
آموزشگاهها، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی
مراکز علمی آموزشی گستره نسبتا وسیعی از مخاطبان را پوشش میدهند. هم از دید سنی (دبستان تا دانشگاه) و هم از دید زمینه کلی (آموزشگاههای خصوصی، مدرسهها و دانشگاهها). همه این مراکز آموزشی صرف نظر از اینکه با خود دانشجویان و دانشپذیران در ارتباط باشند و چه با اولیای دانشآموزان با سنین پایینتر، میتوانند از چتباتهای هوشمند برای ارائه اطلاعات دورههای آموزشی، پاسخ به پرسشهای پرتکرار و مشاوره و کمک برای نامنویسی در دورههای مختلف استفاده کنند.
وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای دولتی
نهادهای خدمات عمومی، وزارتخانهها و موسسات دولتی یکی از بزرگترین مقیاسهای مخاطبان را در بین سازمانهای مختلف دارند. زیرا بخش بزرگی از جمعیت یک کشور به اشکال گوناگون با این نهادها در ارتباط است. چتباتها میتوانند در مدیریت این حجم عظیم ارتباطات نقش مهمی ایفا کنند. برای نمونه نهادی مانند سازمان تامین اجتماعی، تنها درباره بحث امور بازنشستگی، حق بیمه و هر کدام از زیربخشهای عملیاتی خود با میلیونها نفر مخاطب روبرو است و چتباتهای هوشمند میتوانند حجم بزرگ مراجعات حضوری، تماسهای تلفنی، ایمیل و باقی اشکال ارتباط را به گونه موثر، سریع و کارامد مدیریت کنند.
بانکها، موسسات مالی و شرکتهای پرداخت
نهادهای مالی و اعتبار، بانکها و شرکتهای واسطهای پرداخت، به سبب حضور در چرخه پولی یک کشور، با طرفهای زیاد و پرشماری در مقیاس خرد (افراد) و کلان (سازمانها) در ارتباط هستند. این موسسات میتوانند در خدمترسانی به به مشتریانشان در زمینه خدمات و اطلاعات حسابها، جزئیات تراکنشها، توضیح و ارائه قوانین و مقررات و باقی امور رایج مرتبط با بانکداری از چتباتهای هوشمند استفاده کنند.
مراکز درمانی و بیمارستانها
مراکز درمانی مانند بیمارستانها، کلینیکها و مطبهای پزشکان میتوانند به کمک چتباتها، نوبتدهی به بیماران برای ویزیت و دیگر خدمات درمانی، دسترسی به پرونده و مستندات پزشکی و ارائه مشاورههای سرپایی پزشکی را سرعت بخشیده و بهبود دهند. تصور کنید به کمک یک چت بات و سامانه مکمل آن، چه قدر فرایند نوبتدهی پزشکان، شفاف، بدون دخالت عامل انسانی و آسان خواهد شد.
هتلها، مراکز اقامتی و آژانسهای مسافرتی
کسب و کارهای مختلف حوزه گردشگری و توریسم مانند هتلها و مراکز اقامتی، آژانسهای مسافرتی و مراکز فروش تور و بلیت سفر، میتوانند از چتباتهای مجهز به AI در ارائه خدمات رزرویشن، ارائه مشاوره خرید بستههای سفر، آشنایی با مقاصد گردشگری و پیگیری مشکلات خدمات گوناگون سفر استفاده کنند.
شرکتهای بیمه
صنعت بیمه به سبب تنوع خدمات بیمهای و مقررات متنوع و گسترده هر کدام از این خدمات، نیازمند حجم بالای تعامل با مشتریان خود است. چتباتها میتوانند بخشی از این تعامل شامل شفافسازی قوانین و مقررات هر محصول بیمهای، تمدید و خرید بیمهنامه، ادعا و دریافت خسارت و دیگر خدمات رایج بیمهای را خودکار و ماشینی کنند.
آیا کسب و کارهای ایرانی میتوانند از چتباتهای هوشمند خارجی استفاده کنند؟
یکی از فناوریهای کلیدی که در ساخت چتباتهای هوشمند به کار میرود و یکی از زیرشاخههای هوش مصنوعی تلقی میشود، فناوری «پردازش زبان طبیعی» یا به اختصار NLP است. این همان فناوری است که به چت بات امکان میدهد نوشته یا گفته مخاطب انسانی را پردازش کرده و متوجه بشود و در مقابل بتواند پاسخ گویا و شفاف به او بدهد.
در این فرایند عنصر زبان اهمیت زیادی دارد؛ هم از نظر دایره واژگان، هم دستور زبان و هم از دید پیچیدگیهای زبانی که افرادی که آن زبان را به عنوان زبان مادری استفاده میکنند. به همین دلیل چتباتهای هوشمندی که برای زبان انگلیسی ساخته میشوند، برای زبان فارسی کاربرد ندارند و نمیتوانند به پرسشهای کاربران فارسیزبان پاسخ دهند.
خبر خوب اینست که شرکت دانش بنیان هوش مصنوعی دلفین، «چت بات هوشمند چاتا» را ویژه زبان فارسی و کاربران فارسیزبان طراحی و به بازار عرضه کرده است. چاتا این قابلیت را دارد که غلطهای تایپی، املایی، تفاوتهای نگارشی و بقیه پیچیدگیهای زبانی و لحنی فارسیزبانان را متوجه شده و پاسخ مناسب را ارائه دهد. همچنین فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به کار رفته در چاتا به آن این توانایی را میدهد تا به تدریج از تعامل با کاربران یاد گرفته و به طور پیوسته ارتباط بهتر و موثرتری با مخاطبانش برقرار کند. برای امتحان عملکرد چاتا میتوانید دموی رایگان آن را دریافت و با نحوه عملکرد آن بیشتر آشنا شوید.