آینده دیزل ژنراتور ها به چه صورت خواهد بود؟
شاید بارها نام ژنراتور ، علی الخصوص دیزل ژنراتور به گوش شما خورده باشد. ژنراتور دیزلی به عنوان یکی از منابع محبوب تامین کننده برق اضطراری و دائم برای مجموعه های کاری و صنعتی، ساختمان های مسکونی و اداری و سایر مواردی که نیاز به منبع برق داریم شناخته می شود. قدمت دیزل ژنراتور ها بیش از یک قرن بوده و هم راستا با پیشرفت های تکنولوژی، ژنراتور های دیزلی نیز پیشرفته تر، پر قدرت تر و کاربردی تر شده اند.
اما با توجه به ماهیت ژنراتور های دیزلی و سوخت مورد استفاده آن که گازوئیل بوده است همچنان چالش ها و مشکلاتی وجود دارد. یکی از چالش های اساسی پیشرو در حوزه دیزل ژنراتور، آینده ژنراتور های دیزلی و چشم انداز این صنعت است. در این محتوا به آینده دیزل ژنراتور ها، نکات و پیشنهادها می پردازیم. با ما همراه باشید.
آنچه در این پست میخوانید
چالش ها و مشکلات دیزل ژنراتور ها
دیزل ژنراتور دستگاهی است متشکل از دو بخش موتور دیزل و ژنراتور که با استفاده از فرآیندهای پیچیده، انرژی شیمیایی موجود در گازوئیل را به انرژی حرکتی و پس از آن الکتریکی تبدیل می کند. دیزل ژنراتورها معمولا پرقدرت بوده و ماندگاری بالایی دارند اما مشکلات و چالش هایی نیز دارند. برخی از مشکلات و چالش های ژنراتور دیزلی عبارت اند از:
- مشکلات زیست محیطی : شاید یکی از چالش ها و مشکلات بزرگی که ژنراتور های دیزلی دارند تولید آلاینده های زیستی است. دود حاصل از احتراق موتور دیزل بسیار خطرناک بوده و به شدت آلوده کننده است. اگر چه شرکت های بزرگ این حوزه نظیر برندهای ولوو، کامینز و … از فناوری های پیشرفته ای برای کاهش تولید آلاینده های زیستی استفاده می کنند اما بازهم یکی از چالش هایی که آینده این صنعت را تهدید می کند تولید آلایندهاست.
- سوخت دیزل : هزینه سوخت دیزل نسبتا بالا بوده و با توجه به اینکه گازوئیل سوخت فسیلی است ممکن است در سال های آینده منابع سوخت های فسیلی دنیا به شدت کاهش یافته و قیمت آن افزایش یابد.
- ابعاد بزرگ : ژنراتور های دیزلی معمولا ابعاد و وزن زیادی دارند که مدیریت نصب، جا به جایی و حمل و نقل آن را سخت می کند.
آینده احتمالی دیزل ژنراتور ها
کارشناسان این حوزه پیش بینی کرده اند که با توجه به ویژگی های خاصی که ژنراتور های دیزلی در تولید و تامین برق دارد همچنان جزو یکی از منابع تامین برق باقی خواهد ماند اما با تغییرات و ویژگی های احتمالی زیر:
- تغییرات در موتور های دیزلی : احتمالا نسل جدید ژنراتور های دیزلی از موتورهای دیزلی پیشرفته استفاده خواهد کرد. از جمله تغییراتی که تا کنون ایجاد شده است سیستم توربو شارژ و سیستم بازیابی انرژی است.
- استفاده ترکیبی از دیزل ژنراتور ها : احتمالا در آینده دیزل ژنراتور ها به صورت ترکیبی یا هیبریدی مورد استفاده قرار گیرند.(در انتها متن به صورت خلاصه در خصوص فناوری هیبریدی در دیزل ژنراتور ها خواهیم پرداخت)
- هوشمند تر کردن سیستم های نظارتی : در آینده نزدیک سیستم های نظارتی یک دیزل ژنراتور پیشرفته تر خواهد شد و به صورت اتوماتیک می توان نقص دستگاه را تشخیص داده و راهکار مد نظر را ارائه دهد.
ژنراتور های دیزلی هیبریدی
دیزل ژنراتور های هیبریدی ژنراتور هایی هستند که سوخت تامین کننده آن انرژی است که از ترکیب چند انرژی حاصل می شود. انرژی که به صورت ترکیبی به یک دیزل ژنراتور اضافه می شود، می تواند شامل انرژی خورشیدی، توربین های بادی و سیستم های ذخیره انرژی (باتری) باشد.
ژنراتور های هیبریدی شامل چه اجزایی است؟
- موتور دیزل که برای تأمین توان دستگاه در مواقع کمبود بار استفاده می شود.
- منبع انرژی که معمولا از سوخت های پاک مانند پنل خورشیدی و توربین های بادی استفاده می شود.
- سیستم ذخیره ساز انرژی که معمولا همان باتری است.
- بخش مدیریت انرژی که در این بخش نحوه تقسیم و ذخیره سازی انرژی انجام خواهد شد.
- سایر دستگاه ها که شامل اینورتر ها و کنترلرها، سیم و سایر قطعات است.
با توجه به مزیت های ژنراتور های هیبریدی، این تکنولوژی خود نیز دارای چالش هایی است که از جمله آنها می توان به پیچیده و تازه بودن فناوری و هزینه نصب و طراحی بالای آن اشاره کرد.
خلاصه مطلب
با توجه به مطالب گفته شده دیزل ژنراتور ها با گذشت زمان محبوبیت و اقبال خود را از دست نخواهند داد بلکه ماهیت کاری آنها تغییر خواهد کرد.
منبع : https://bineshebtekar.com/