آموزش PHP و Laravel
- اخبار • معرفی کسب و کار
- ۱۲ اسفند ۱۴۰۱
- 2,035 بازدید
اگر از آن دسته افراد هستید که تکنولوژی برای شما جذاب است، اگر از آن دسته از افراد هستید که روبه رو شدن با چالشها برای شما جذاب است و از همه مهم تر، اگر از آن دسته از افراد هستید که مسائل منطقی و ریاضی برای شما جذاب است، احتمالا برنامه نویسی و طراحی وبسایت برای شما گزینهی مناسبی است.
طراحی وب سایت جزو مشاغل پردرآمد و کم هزینه به حساب میآید و این بزرگترین مزبت آن است. اینکه شما با یک رایانه شخصی به راحتی می توانید آموزش ببینید و مشغول به کار شوید. بازار کار طراحی و ساخت وب سایت هر سال پررونق تر و نیاز به متخصصین حرفه ای در آن بیشتر میشود. اما اگر بخواهید در این راه قدم بگذارید؛ باید از کجا شروع کرد؟
طراحی سایت دو بخش دارد:
- طراحی ظاهری یا UI
- طراحی سرویسها و بک اند.
ما در این مطلب بیشتر بر روی بکاند نویسی تمزکز خواهیم داشت. اگر علاقهمند به طراحی وبسرویس، وباپلیکشین و بکاند یک سایت هستید و طراحی مکانیزمهای هدایت کنندهی ظاهر سایت برای شما جذاب است، آموزش php بهترین گزینه است.
آموزش برنامه نویسی php، باید جزو اولین اقدامات شما برای تبدیل شدن به یک بکاند نویس قهار باشد. اگر بخواهید در دورهی آموزش php شرکت کنید، احتمالا با یک عنوان دیگر نیز آشنا خواهید شد: آموزش لاراول یا آموزش لاراول 8. اما لاراول چیست؟ در این مطلب ابتدا نگاهی به زبان برنامه نویسی php میاندازیم، سپس بیشتر با آموزش لاراول آشنا خواهیم شد، با ما همراه باشید.
آنچه در این پست میخوانید
آموزش زبان php؛ اولین قدم: آَشنایی با دنیای PHP
هر دوره php با پاسخ دادن به این سوال آغاز میشود: زبان برنامه نویسی PHP چیست و چه کاربردهایی دارد؟
PHP Hypertext Preprocessor یک زبان منبع باز برای اسکرپت نویسی است. این زبان برنامه نویسی بیشتر در طراحی سایت کاربرد دارد. درحقیقت سازنده این زبان برنامهنویسی، راسموس لردورف، اولین بار از اسکریپتهایی برای مدیریت وبسایت خانگی خود استفاده کرد. لردورف برای محاسبه تعداد بازدیدکنندگان و نمایش رزومهاش تعدادی اسکریپت نوشت که بعدها قابلیتهای دیگری مثل تعامل با پایگاه داده به آن اضافه شد و همین سرآغاز مسیر طولانی PHP بود.
بیشتر کدهای php برای سمت سرور نوشته میشود. یعنی شما با استفاده از این زبان برنامه نویسی پایگاههای داده را مدیریت و به رابطها متصل میشوید. در حقیقت آموزش php عاملی است که وبسایت شما از حالت استاتیک به حالت داینامیک تغییر وضعیت دهد. برای درک بهتر کارایی زبان پیاچپی با هم نگاهی به مفهوم پویا و ثابت در برنامه نویسی سایت میاندازیم.
Dynamic (پویا) و Static (ثابت) در طراحی سایت چیست؟
در طراحی وبسایت به صورت استاتیک، تنها ابزار شما زبان HTML است. در این طراحی، اگر بخواهید محتوایی را درون وبسایت خود نمایش دهید، باید کدهای سایت را از ابتدا تغییر دهید. در ضمن؛ در طراحی ثابت عملا تعامل با کاربر امکان پذیر نیست.
طراحی استاتیک با محبوبیت زبان پیاچپی جای خود را به داینامیک داد. در این مدل طراحی شما امکان بهره بردن از پایگاههای داده را داشته و برای اضافه یا حذف کردن محتوای آموزش سئو سایت، تنها نیاز است که مطالب جدید را به پایگاه داده خود افزوده، PHP باقی کار را انجام میدهد. ارزش PHP زمانی بیشتر میشود که بدانید این زبان باعث شده تعامل سایت با کاربر راحتتر به انجام رسد.
آموزش جامع PHP، توضیحات دقیقتر و بیشتری در مورد این زبان میطلبد و نیازمند مطلبی جداگانه و طولانی است. ما در این مقاله علاوه بر آشنایی شما با این زبان برنامه نویسی، نیت به آموزش Laravel php هم داریم. بخش بعدی، که جذابترین بخش این مقاله است، به همین مورد اختصاص داده شده.
Laravel چیست؟
در دوره آموزش لاراول، از یک کلمه بسیار استفاده میشود: فریم ورک! بهتر است ابتدا تعریف کوتاهی از فریم وریک ارائه بدهیم.
فریم ورک چیست و چه کاربردی دارد؟
فریم ورک ابزاری است برای زبان برنامه نویسی، این ابزار باعث خواهد شد کد زدن با آن زبان آسانتر شود. هنگامی که شما از یک فریمورک برای کدنویسی با یک زبان استفاده کنید، دیگر مجبور نخواهی بود که تمام کدهای مورد نیاز برنامه را خط خط بنویسید. فریم ورک با پکیچهای آمادهای که در اختیار شما قرار میدهد، باعث راحتی کار شما خواهد شد. هم چنین گاها براساس فریم ورکها محیط توسعه نرمافزار ساخته میشود که کار را برای شما آسان میکند.
با تمام توصیفات بالا، به لاراول بازگردیم. لاراول یک فریم ورک است. فریمورکی برای زبان برنامه نویسی پیاچ پی. این فریمورک که در بین برنامه نویسان محبوبیت بسیاری دارد، از ویژگیهایی برخوردار است که کار هر طراح سایتی را آسانتر میکند. این ویژگیها شامل:
- متن باز بودن
- معماری MVC در طراحی
- امنیت
- راحتی در بروزرسانی
- کدهای آماده کاربردی
- یادگیری
- افزایش سرعت کدنویسی
و چندین و چند قابلیت دیگر میشود.
در حال حاضر آخرین نسخه ی این فریم ورک، لاراول 8 است که بین برنامه نویسان بسیار محبوب است. لاراول 8 در 8 سپتامبر 2020 عرضه شد، که افزدون پکیچ و قابلیتهای جدید برنامهنویسی، مثل Jetstream، باعث شد تا رضایت حداکثری برنامه نویسان را جلب نماید.
در توصیف اهمیت یادگیری لاراول هرچه گفته باشیم، کم است. اکثر کارفرماها و شرکتهای برنامه نویسی که نیاز به کدنویس php دارند، تخصص در لاراول را به عنوان پیش شرط استخدام در نظر میگیرند. برای یادگیری این فریم ورک، اگر با زبان برنامه نویسی PHP آشنایی دارید، بهترین راهِ شروع، آموزش لاراول پروژه محور است.
کلام آخر؛ یادگیری پیاچ پی و لاراول امری حیاتی برای یک طراح سایت
اگر میخواهید یک طراح سایت موفق باشید، آموزش PHP و Laravel اجتناب ناپذیر است. همان طور که در این مطلب خواندید، اکثر کارفرماها در دنیای طراح سایت، بدنبال طراحی داینامیک و در نتیجه یک پیاچ پی کار حرفهای هستند. مهمتر از این نکته، اینکه اکثر متخصصین PHP با لاراول کار میکنند و شرکتهای برنامه نویسی هم بدنیال چنین افرادی میگردند.
در قسمت قبل به چگونگی شروع یادگیری لاراول اشاره شد، بهتر است در آخر این مطلب به شروع یادگیری PHP هم اشاره کنیم. اگر با هیچ زبان برنامه نویسی آشنا نیستید بهتر است از پکیج آموزش php استفاده کنید، اما اگر با پیاچپی و دنیای زبانهای برنامه نویسی آشنا هستید، آموزش php پروژه محور گزینهی مناسبی برای شما است.
در این مطلب تلاش شد تا شما آشنایی کلی با زبان برنامه نویسی پیاچپی و لاراول پیدا کنید. امید است با خواندن این مطلب، راه حرفهای شدن در دنیای طراحی سایت بر شما نمایان می شود!