آموزش Data Types ( انواع داده ) در php
- آموزش • آموزش وبمستر
- ۱۸ اسفند ۱۴۰۱
- 1,760 بازدید
همانطور که میدانید ، همه کسانی که وارد حوزه برنامه نویسی میشوند ، با بحث داغی به نام انواع داده روبرو میشوند . در واقع برای یادگیری برنامه نویسی ، (هر زبانی که علاقه مندید) باید یک سری یافته ها و درس های مشترک را بگذرانید . به عنوان مثال بحث انواع داده یا Data Type در همه زبان های برنامه نویسی وجود دارد . همچنین بحث هایی مانند آرایه ها ، رشته ها ، شی گرایی ، وراثت و … در اکثر زبان های برنامه نویسی پایه و base یکسانی دارند . در نتیجه یادگیری یک زبان برنامه نویسی مانند جاوا یا سی پلاس پلاس ، میتواند پایه این علوم رو در ذهن برنامه نویسان قوی کند تا به برنامه نویسان بهتری تبدیل شوند .
حرفه ایی شدن در رشته برنامه نویسی ، نیازمند تلاش بسیار زیادی است . این تلاش باید استمرار داشته باشد . همچنین اگر در ابتدای رشته برنامه نویسی هستید و میخواهید زودتر به کسب درامد برسید ، پس باید صبر بیشتری داشته باشید . در این مقاله ، قراره یکی از این علوم پایه در زبان های برنامه نویسی را آموزش دهیم . موضوع امروز Data Type یا انواع داده است که در زبان برنامه نویسی php آن را بررسی میکنیم . نکته قابل توجه این است که محتویات این آموزش برای هرکسی که قصد یادگیری برنامه نویسی را دارد مفید است . چرا که در بیشتر زبان های برنامه نویسی Data Type ها بحث مشابهی هستند . به طور کلی اگر نیاز به یادگیری بیشتر این بحث دارید ، وبیت را تا انتهای این مقاله همراهی کنید .
آنچه در این پست میخوانید
انواع داده در php
متغیر ها در زبان برنامه نویسی ، مسئولیت بسیار مهمی را در بردارند . داده ها یا همان متغیر ها در زبان برنامه نویسی php انواع متفاوتی دارند که به صورت زیر دسته بندی کرده ایم . برنامه نویسی بدون استفاده از متغیر ها غیر ممکن است . پس با موضوع به شدت مهمی روبرو هستید . انواع داده در php عبارتند از :
- integer – نوعی داده برای ذخیره سازی اعداد و کار با اعداد و ارقام میباشد . (این نوع داده فقط برای اعداد صحیح کاربرد دارند )
- string – نوعی داده برای ذخیره سازی و کار با رشته ها ، حروف ، متن ها و … به کار میرود . (این نوع داده فقط برای رشته ها کاربرد دارند )
- boolean – نوعی داده به معنای درست یا غلط که در زبان برنامه نویسی php کاربرد بسیاری دارد . (این نوع داده فقط برای سنجش است ، همچنین خروجی آن یا True است و یا False )
- float – نوعی داده برای کار با اعداد اعشاری و صحیح (این نوع داده هم فقط برای کار با اعداد کاربرد دارد )
- object – نوعی داده برای ذخیره سازی مجموعه ایی از داده هاست . (این نوع داده میتواند انواع مختلفی از داده ها را در بر بگیرد )
- array – این نوع داده شامل مقادیر بیشتری میتواند باشد و انواعی از داده ها را در خود ذخیره میکند .
- null – این نوع داده در زبان های برنامه نویسی ، داده خاص و مورد اهمیتی است . معنای آن عبارت است از ( هیچی )
مثال هایی از انواع داده (کد های زبان برنامه نویسی پی اچ پی)
1 – اعداد صحیح (integer)
خروجی کد پایین برابر با عدد اینتیجر میشود . به معنای یک عدد صحیح . همانطور که مشاهده میکنید در متغیر x عددی صحیحی ریخته ایم ، پس در نتیجه نوع آن اینتیجر است .
<?php $x = 5985; var_dump($x); ?>
2 – رشته ها (string)
در کد پایین دو متغیر به نام های x , y داریم که با مقادیری رشته ایی مقداردهی شده اند . هر دو شامل دو کلمه Hello world هستند . در زبان پی اچ پی از رشته ها به همین سادگی میتوانیم استفاده کنیم .
<?php $x = "Hello world!"; $y = 'Hello world!'; echo $x; echo "<br>"; echo $y; ?>
3 – تشخیصی (boolean)
این نوع داده فقط به صورت درست یا غلط برگردانده میشود . یعنی فقط یک خروجی دارد که یا درست است یا غلط . در کد پایین متغیر های x , y به ترتیب مقدار های غلط و درست را در خود ذخیره کرده اند .
$x = true; $y = false;
4 – اعداد اعشاری (float)
فرق این نوع متغیر با متغیر integer در مقداردهی کد پایین است . در کد پایین مقدار متغیر x ، مقداری اعشاری است ، پس در نتیجه با اعداد صحیح متمایز هستند .
<?php $x = 10.365; var_dump($x); ?>
5 – آبجکت ها (object)
همانطور که در کد پایین مشاهده میکنید ، یک کلاس به نام car داریم که در بردارنده ی متغیر های بسیاری است . میتوانیم به ایجاد شی به همه این متغیر ها دسترسی پیدا کنیم .
<?php class Car { public $color; public $model; public function __construct($color, $model) { $this->color = $color; $this->model = $model; } public function message() { return "My car is a " . $this->color . " " . $this->model . "!"; } } $myCar = new Car("black", "Volvo"); echo $myCar -> message(); echo "<br>"; $myCar = new Car("red", "Toyota"); echo $myCar -> message(); ?>
6 – آرایه ها (array)
همانطور که در مثال پایین هم مشاهده میکنید ، یک آرایه به نام cars داریم که ، مقادیری رشته ایی را در خود ذخیره کرده است . خروجی کد پایین با مقدار array برابر است ، که نوع تک تک مقادیر ذخیره شده در آرایه را هم به خروجی میبرد .
<?php $cars = array("Volvo","BMW","Toyota"); var_dump($cars); ?>
7 – نول یا هیچی (null)
در بالاتر گفتیم که نول به معنای هیچی است . مثلا در کد پایین ما متغیری به نام x داریم که مقداردهی اولیه شده است . در خط پایین تر آن ما مقدار نول را در آن ذخیره کرده ایم . در نتیجه مقدار نهایی این متغیر برار با هیچی میشود . خروجی کد پایین برابر با Null است .
<?php $x = "Hello world!"; $x = null; var_dump($x); ?>