learndl zhaket triboon webaidin هاستیدا

آموزش و معرفی CDN برای طراحی سایت

  • اخبار
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • 1,413 بازدید

یادگیری کار با سی دی ان ها

میدونید برای انجام هر کاری بروی سرور ، نیاز دارید که یک هاست و دامین مربوط به آن را تهیه کنید . در هنگامی که میخواهید هاست مناسب برای سایت خود پیدا کنید ، حتما به نکاتی دقت داشته باشید تا در نهایت بهترین هاست رو هم پیدا کنید . اگر هیچ ایده ایی برای پیدا کردن هاست مناسب ندارید ، پیشنهاد میکنم که مقاله (هاست مناسب برای سایت وردپرسی رو حتما مطالعه کنید ) . در هنگام تهیه هاست و دامین ، احتمالا به گوشمون خورده که  درباره سی دی ان یا CDN صحبت میکنند . ممکنه دقیقا ندونید که سی دی ان ها چی هستند و چه کاربردی در دنیای سرور دارند !

 

آموزش معرفی CDN ها

همانطور که گفتیم ممکنه براتون درباره چیستی سی دی ان ها سوال پیش بیاد . اگر شما هم هیچ اطلاعاتی درباره CDN ها ندارید ، پیشنهاد میکنم که وبیت رو تا انتهای آن این مقاله همراهی کنید . سی دی ان یا همان شبکه انتقال محتوا سرویسی است که با آن می توانید سرعت سایت خود را مثل یک موشک افزایش دهید. واقعا میتونه کاربردی و حرفه ایی باشه ! در واقع با CDN محتوای سایت شما از نزدیک‌ترین سرور موجود در اطراف منطقه جغرافیایی کاربر شما لود خواهد شد و اینکار باعث افزایش سرعت و کارایی سایت شما و در نتیجه بهبود سئوی سایت در گوگل خواهد شد.

 

CDN چیست؟ چرا از CDN استفاده کنیم؟

تابحال فکر  کردید که شرکت های بسیار بزرگ مانند فیسبوک و … ، چطوری این حجم از اطلاعات رو با سرورهای خود ران میکنند ؟ میدونید که فیسبوک معروف ترین شبکه اجتماعی جهانه که از لحاظر تعداد کاربران ، بیشتر بازدهی رو داره . خب این فیسبوک برای افزایش سرعت پردازش و … از چه سروری استفاده می‌کند؟ در واقع این وب‌سایت‌ها از سرور قوی استفاده نمی‌کنند. بلکه از یک تکنولوژی به نام CDN یا Content Delivery Network استفاده می‌کنند. جالبه بدونید کاری که هکرها در حملات DOS و DDOS برای از دسترس خارج شدن وب‌سایت انجام می‌دهند دقیقا همین است. یعنی ابتدا تعداد درخواست‌هارو با استفاده از مکانیزم هایی افزایش می‌دهند. در نتیجه سرور دیگر قادر به پاسخگویی این حجم از درخواست‌ها را ندارد . درنهایت هم میتوانند نفوذ پیدا کنند .

 

سوال اصلی تر ! CDN چگونه کار می‌کند ؟

هر سیستم و سرویس  یک چهارچوب برای کار کردن داره ! سرویس CDN یک‌سری سرور را به‌عنوان سرورهای لبه (Edge Server) در میان کاربر و سرور اصلی سایت ما قرار می‌دهد. یعنی به‌جای اینکه درخواست کاربر مستقیما به سمت سرور اصلی سایت برسد. ابتدا درخواست به سرور لبه می‌رسد و سپس همان درخواست از سرور لبه به سرور اصلی سایت انتقال داده می‌شود. حالا در این میان سرور لبه یک نسخه از پاسخ سرور اصلی به درخواست کاربر در خودش ذخیره می‌کند. این کار باعث می‌شود که اگر یک کاربر دیگر، همان درخواست را بخواهد ارسال کند. پس از رسیدن درخواستش به سرور لبه پاسخ ذخیره شده را دریافت خواهد کرد. یعنی با این کار دیگری نیازی نیست که درخواست کاربر به سمت سرور اصلی سایت ارسال شود و منابع سرور بابت پاسخگویی به درخواست اشغال شود. توی کاتالوگ زیر ، خلاصه ایی را راجب نحوه کارکرد سی دی ان ها آورده ایم .

مسیر استفاده از و کارکرد سی دی ان ها

 

تعداد این سرورهای لبه ، واقعا به اندازه نیاز هست ! یعنی خدایی نکرده فکر نکنید که ممکنه تعداد این سرورها کم باشه یا نخواد منطقه اصطلاحی شما رو پوشش بده ! تقریبا می‌توان گفت در تمام مرکز استان‌های کشور، یک یا چند سرور لبه وجود دارد. در نتیجه با افزایش تعداد درخواست‌های کاربران، سرور سایت شما Down نخواهد شد. دلیل آن هم اینه که درخواست های کاربران روی سرورهای لبه ران خواهد شد .

 

چرا باید از CDN استفاده کنیم

چند دلیل اصلی وجود داره که مارو متقاعد میکنه تا از سی دی ان ها استفاده کنیم . اولین و اصلی ترین دلیل آن ، سرعت پردازش سرور شما افزایش می یابد .همچنین امنیت سایت را افزایش می‌دهد و باعث جلوگیری از حملات DDOS می‌شود. این هم بدونید که سی دی ان ها در سئو سایت خیلی جایگاه حساسی دارند . دقیقا مانند این می ماند که شما لب یک پرتگاه بیایستید ! هم میتوانید پرواز کنید و هم میتوانید سقوط کنید . پس به سی دی ان ها در سئو سایت اهمیت بدهید .

 

چرا میگیم CDN برای سئو مثل پرتگاهه ؟

سرورهای لبه در کشورهای دیگری هم قرار دارند. حالا فرض کنید ربات‌های جستجوگر گوگل بخواهند از کشور آمریکا به وب‌سایت شما دسترسی پیدا کنند. خب طبیعتا به دلیل ضعیف بودن شبکه اینترنتی ایران، ربات‌ها نمی‌توانند به صفحات سایت دسترسی پیدا کنند. اما چون سرورهای لبه در کشورهای دیگری هم قرار دارد و روی آن‌ها یک کپی از اطلاعات سایت قرار دارد. نیازی نیست تا ربات‌ها به سرور اصلی سایت ما در تهران دسترسی پیدا کنند. چرا که درخواست ربات‌ها توسط سرورهای لبه یا همان Edge Server پاسخ داده خواهد شد.

 

معرفی و کارکردهای هر سی دی ان سرور

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 0 / 5. تعداد آرا : 0

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

معتقدم ، با اندگشتان آماده به تایپ و ذهن پر از ایده های ناب میتوانم دنیای خودم رو عوض کنم . محمدحسین هستم دانشجوی نرم افزار ، طراح وب سایت ، تولید کننده محتوای وبمستری و هر موضوعی در زمینه IT ، طراح رابط کاربری و تجربه کاربری و ...

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت