آموزش نکات طلایی برای طراحی صفحه اصلی سایت
- آموزش • آموزش وبمستر
- ۹ فروردین ۱۴۰۲
- 1,629 بازدید
هر وبسایت ، یک خانه دارد ! همانطور که انسانی یک آدرس و یک صفحه اصلی دارد . چیز عجیبی به نظر نمیرسه ! فقط میخوام بگم که احساس و فکرتون رو نسبت به وبسایت ها عوض کنید . شاید اینطور نتیجه بهتری بگیرید . اگر وبسایت رو مثل انسانها در نظر بگیریم ، میبینیم که نقاط مشترک زیادی باهم دارند . مثلا انسان خانه دارد ، وبسایت هم دارد ! انسان ظاهر دارد ، وبسایت هم دارد (UI) . انسان باطن دارد ، وبسایت هم باطن دارد (UX) خیلی جالب میشه اگر که این دوتا رو با هم مقایسه کنید . امروز راجب شباهت های وبسایت و انسان قرار نیست بحث کنیم . بلکه قراره راجب خانه اصلی هر وبسایت صحبت کنیم . همچنین میخواهیم بگیم که چطوری ظاهر خونه وبسایت تون رو جذاب تر کنید .
توی این مقاله ، راجب صفحه اصلی هر وبسایت یا همون لندینگ پیج صحبت میکنیم . نکاتی رو میگیم که در هیچ جای دیگه نمیتونید اونهارو پیدا کنید . بیشتر بحث مون رو از پاراگراف بعدی شروع میکنیم . بزارید قبل صحبت کردن راجب صفحه اصلی ، همینجا یک توضیح مختصر درباره اهمیت صفحه اصلی بدم . صفحه اصلی ، از اون جایی که ، اولین چیزیه که کاربر از وبسایت ما میبینه ، پس حائز اهمیته ! همچنین برخی ها میگن که صفحه اصلی هویت بصری وبسایت رو تشکیل میده . امیدوارم که این مقاله براتون کاربردی باشه و اگر سوال یا ابهامی دارید ، از قسمت نظرات کاربران با وبیت به اشتراک بگذارید تا بیشتر راهنمایی تون کنیم .
آنچه در این پست میخوانید
محتوای صفحه اصلی سایت
اینکه صفحه اصلی سایتتون رو چه شکلی طراحی کنید و یا چه محتوایی توی اون قرار بدید ، دست خودتونه . ما میخوایم بگیم که برای صفحه اصلی ، استراتژی در نظر بگیرید که کاربران با دیدن آن ، خلاصه ایی از کل مباحث وبسایت رو بدونند و یک دید کلی نسبت به بیزینس شما داشته باشند . همچنین باید به گونه ایی طراحی کنید که به کاربران احساس آرامش و رضایت بدهد . مثلا وقتی وارد صفحه اصلی سایتی میشوند ، خلاصهای از محصولات و برخی از جدیدترین مقالات را مشاهده خواهند کرد.
7 نکته طلایی و مهم در طراحی صفحه اصلی سایت (لندینگ پیج)
1 – یک منوی ساده و مختصر بسازید
منو باید ساده ، مختصر ، کوتاه و کامل باشد ! اینطوری کاربران وبسایت پس از دیدن صفحه اصلی و منوی سایت شما ، خسته نمی شوند . داشتن یک منو عجیب غریب، باعث بی حوصلگی و خستگی کاربر میشود . همچنین کاربران رو گیج میکنه ! که این اصلا از بابت تجربه کاربری مناسب وبسایت نیست ! منو باید بگونه ایی طراحی بشه که کاربران به راحتی ، بتوانند گزینه دلخواه خودشون رو پیدا کنند .
2 – پایداری منو در تمام صفحات
گفتیم که صفحه اصلی ، هویت بصری سایت تونه ! منو هم یکی از بخش های اصلیه که باید توی اکثر صفحات یکسان باقی بمونه ! یعنی منوی صفحه فروشگاه با صفحه اصلی و تماس با ما ، متفاوت نباشد . پس باید منوی سایت در همه صفحات به یک شکل باشد و در یک مکان ثابت قرار بگیرد. متحرک بودن یا تغییر ظاهر منو سبب سردرگمی کاربر میشوند.
3 – لوگوی خود را حتما نمایش دهید
از نظر روانشناسی ، جالبه که بدونید ، لوگو اولین بخشی است که به چشم کاربر میآید. انتخاب لوگو موضوع مهمی است که باید به آن دقت کنید. لوگوی وبسایت باید ساده و هدفمند باشد و شما را به بهترین شکل ممکن معرفی کند. میتوانید هر وقت خواستید، لوگوی خود را تغییر دهید، اما این کار اصلا پیشنهاد نمیشود و بهتر است آن را طوری انتخاب کند که بعدا نیازی به تغییر نداشته باشد.
4 – نمایش نمونهکارها و محصولات در صفحه اصلی
اگر سایت فروشگاهی یا شرکتی دارید ، بهتره که محصولات ، خدمات و یا نمونه کارهاتون رو به صورت خلاصه در صفحه اصلی نمایش دهید و برای هر کدام هم یک CTA یا Call To Actions بگذارید . با نشان دادن نمونه کار خود در صفحه اصلی، کاربر در اولین برخورد با کالای شما آشنا میشود و احتمالا کنجکاو میشود تا دیگر محصولات را نیز ببیند و گاها همین امر تعداد زیادی از بازدیدکنندگان را به خریدار تبدیل میکند.
5 – عنوان صفحه بسیار مهم است
شاید بشه گفت که عنوان و تایتل ، مهم ترین رکن اساسی هر وبسایته ! عنوان جزء اولین بخشهایی است که کاربر به آن توجه میکند و باید در عرض چند ثانیه حوزه فعالیت و اهداف وبسایت ما را به کاربر توضیح دهد. توصیه میکنیم عنوان خود را مرتبط با موضوع وبسایت انتخاب کنید و همچنین سعی کنید از روش های بهینه دیجیتال مارکتینگ ، برای نامگذاری و عنوان سایت خود استفاده کنید .
6 – قابلیت جستجو در سایت شما
بهتر نیست که قابلیت های متعدد و بیهنه ایی رو به سایت خود اضافه کنید ! مثلا به نظورتون اگر یک باکس جستجو در صفحه اصلی سایت تون قرار دهید ، چه اتفاقیه میوفته ! بزارید من بگم که چه اتفاقی میوفته ! کاربر با همون نگاه اولش به باکس جستجو ، میاد و هر آنچه که از وبسایت شما میخواهد را جستجو میکند . در نتیجه میتواند به سادگی به هرچیزی که میخواهد برسد و این از نظر تجربه کاربری یا UX خیلی عالی است .اگر سایت شما دارای عناوین و بخشهای زیادی است، بهتر است بخشی از صفحه اصلی خود را به فیلدی برای جستجو اختصاص دهید تا کاربر بتواند به راحتی محصول یا صفحه مورد نظرش را پیدا کند.
7 – عکس زمینه مناسب
به کاربردن سلیقه در محتوای بصری و اهمیت دادن به زیبایی ظاهری، به جذابیت و کاربرپسند بودن سایت شما خیلی کمک خواهد کرد. باید برای سایت خود یک عکس زیبا، باکیفیت، جذاب و مرتبط انتخاب کنید.