وب مین و آموزش قدم به قدم نصب کردن سایت وردپرسی بروی webmin-virtualmin
- آموزش • آموزش وردپرس
- ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
- 1,923 بازدید
در این مقاله قصد داریم بهتون آموزش بدیم که چطوری وبسایت وردپرسی تون رو ، بجای نصب مستقیم بروی وبسایت ، بروی وب مین نصب کنید . وبمین هم مانند دیگر کنترل پنل هاست که برای مدیریت سرورهای لینوکسی مورد استفاده قرار میگیره . در واقع اگر وبسایت وردپرسی دارید و میخواهید بروی سرور لینوکسی کار کنید ، چرا نخواهید سایت تون بر بستر وب مین نصب نباشه !؟ بعد از درخواست های زیاد وبمستران برای آموزش نصب سایت وردپرسی بر بستر وب مین ، تصمیم گرفتیم که این آموزش رو برای شما و تمام وبمستران عزیز نگارش کنیم . اگر راجب وب مین و سرورها اطلاعات زیادی ندارید میتوانید از ولاگ وبیت برای یادگیری بیشتر استفاده کنید . پس برای کسب اطلاعات بیشتر ، وبیت رو تا انتهای این مقاله همراهی کنید . چنانچه سوالی داشتید از قسمت نظرات کاربران ، با ما به اشتراک بگذارید .
آنچه در این پست میخوانید
Webmin چیست ؟
همانطور که قبل تر گفتیم ، پلت فرم Webmin یک کنترل کننده کاملا متن باز (در دسترس) و رایگان برای مدیریت سرورهای لینوکسی است. قطعا میدانید که از WebSitePanel برای مدیریت سرورهای ویندوزی استفاده میکنیم. حال برای مدیریت هرچه بهتر سرورهای لینوکسی از وب مین استفاده میشود. مثلا اگر Webmin را روی CentOS نصب کنیم، به جای وارد کردن دستور dnf -y update برای آپدیت کردن سیستم، میتوانید خیلی راحت وارد کنترل پنل Webmin شده و با یک دکمه سیستم را آپدیت کنید. در واقع کنترل پنل ها ، میخوان کار وبمستر رو راحت تر کنند . (برای مدیریت سرورها البته ) اما مهم اینه که وردپرس رو روی کنترل پنل دلخواه خود نصب کنیم.
وب مین توسط یک افزونه بسیار قدرتمند و محبوب به نام Virtualmin ساپورت میشود . پس با Virtualmin میتوانیم سایتهای جدید را به سرور خود اضافه و مدیریت کنیم. حالا برای اینکه مدیر هر وبسایت بهصورت جداگانه دسترسی به سایت خودش داشته باشد، باید از پنل Usermin استفاده کند. پس Webmin پنل اصلی سرور، Virtualmin پنل مدیریت و ساخت سایتها و Usermin پنلی است که به مدیر هر وبسایت بهصورت جداگانه ارائه میشود.
آموزش نصب وردپرس روی Webmin
درواقع برای شروع نصب سایت وردپرسی خود بروی وب مین ، باید اکانتی بسازید و آدرسی برای ورود به Usermin را دریافت کنید. با دسترسی به این آدرس و داشتن یوزر نیم و پسورد هاست خود میتوانید وارد شوید. پس از وارد شدن با چنین صفحهای که در تصویر زیر مشاهده میکنید مواجه خواهید شد.
از بالای صفحه روی Usermin کلیک کنید.
پس از گذراند مراحل قبل از قسمت Others روی گزینه FileManager کلیک کنید.
شما وارد بخش مدیریت فایلهای سایت خود شدهاید. پس کافیست مثل هر کنترل پنل دیگری روی public_html کلیک کنید تا وارد پوشه روت سایت خود شوید.
در این مرحله باید دقت داشته باشید که حتما فایل پیشفرض Webmin را حذف کنید. برای انجام این کار روی تیک کنار تمام فایلهای موجود در پوشه اصلی کلیک کنید تا فعال شوند. سپس از بالای صفحه گزینه Delete را کلیک کنید تا تمام فایلها حذف شوند. در نهایت Remove Selected را کلیک کنید.
آپلود وردپرس در Usermin
خب بعد از نصب سایت وردپرسی بروی وب مین که البته هنوز به پایان نرسیده ، وقت آن رسیده است که فایل های سایت وردپرسی خودتون رو در فایل منیجر هاستینگ وردپرسی تون نصب کنید . از منوی File روی گزینه Upload to current directory کلیک کنید. فایل وردپرس که از صفحه دانلود وردپرس دریافت کردید را اینجا آپلود کنید.
روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Extract را کلیک کنید. فایل مورد نظر شما Extract خواهد شد.
وارد پوشه wordpress شوید. سپس تمام فایلها را انتخاب کنید. از منوی فایل روی گزینه cut کلیک کنید.
از منوی سمت چپ گزینه public_html را انتخاب کنید تا مجدد وارد پوشه اصلی شوید.
و از منوی edit گزینه paste را برای انتقال فایلها به پوشه اصلی انتخاب کنید.
تمام فایلها منتقل شده و شما میتوانید فایل wp.zip و پوشه wordpress را از روی هاست خود حذف کنید.
شروع نصب وردپرس در Usermin
اگر همهچیز درست پیش رفته باشد، با وارد کردن آدرس سایتتان با صفحه نصب وردپرس مواجه خواهید شد. در این مرحله باید وردپرس را نصب کنیم. ابتدا در صورت نیاز زبان مورد نظرمان را انتخاب میکنیم. قصد داریم وردپرس را روی سایت فارسی زبان نصب کنیم. پس زبان فارسی را انتخاب میکنیم.
در مرحله بعد روی بزن بریم کلیک میکنیم.
اتصال وردپرس به دیتابیس
به صفحه نصب وردپرس برمیگردیم. در این صفحه اطلاعات دیتابیس از ما خواسته شده و باید اطلاعات را وارد کنیم. در Webmin فرایند ساخت دیتابیس با کنترل پنلهای دیگر متفاوت است. شما باید از مدیر سرور بخواهید دیتابیس را برای شما ایجاد کند. اما به صورت پیشفرض موقع ساخت هاست شما روی سرور، یک دیتابیس با نام کاربری شما ایجاد شده. پس مقادیر را به این شکل وارد میکنیم:
- نام پایگاه داده: نام کاربری هاست شما.
- نام کاربری: نام کاربری هاست
- رمز عبور: رمز عبور ورود به پنل هاست شما
- اگر اطلاعات بالا کار نکرد. باید از مدیر سرور خود بخواهید یک دیتابیس از طریق Virtualmin برای شما ایجاد کنند.
پس از پر کردن اطلاعات بالا ، روی فرستادن کلیک میکنیم.
در مرحله آخر باید روی اجرای نصب کلیک کنید.
اتمام نصب وردپرس روی Webmin
و در این مرحله اطلاعات سایت و اطلاعات مدیریت وردپرس را وارد میکنیم تا در دل دیتابیس بنشینند و بتونیم سایت خود را به درستی بسازیم.
اگر شما هم مانند ما ، در نهایت به تصویر بالا برخوردید و آن را پر کردید ، باید بگم که کار تمام شده است و فقط کافیه که بروی گزینه راه اندازی وردپرس کلیک کنید . در عین حال باید بگویم که نصب وردپرس روی Webmin به پایان رسید و شما سایت وردپرسی خود را راهاندازی کردید.