learndl zhaket triboon webaidin هاستیدا

آموزش قراردادنویسی و آشنایی با نکات تنظیم قرارداد

همانطور که می دانید، قراردادها به عنوان یکی از مهمترین توافقات حقوقی در زندگی ما به کار می‌روند؛ به همین دلیل، آشنایی با مفاهیم و اصول قرارداد، برای هر فرد بسیار حیاتی است. این مقاله با هدف آموزش مبانی قرارداد به طور ساده و قابل فهم، به خوانندگان کمک می‌کند تا با شناخت بهتر از قراردادها، بتوانند به صورت مطمئن و با اطمینان بیشتری، از آن‌ها استفاده کنند.

در واقع، مقاله “آموزش قرارداد” که به آموزش نحوه تنظیم قرارداد می‌پردازد، به عنوان یک راهنمای ساده و کاربردی برای افرادی نوشته شده است که می‌خواهند با روش قرارداد نویسی آشنا شوند.

پس اگر شما هم به دنبال یادگیری مفاهیم پایه نوشتن قرارداد هستید، این مقاله از مجموع مقالات تیم حقوقی وکیل‌باشی، می‌تواند به عنوان یک راهنمای ساده و کاربردی برای شما عزیزان مفید واقع شود.

آموزش قراردادنویسی

قرارداد به چه معناست؟

قرارداد به معنای توافق نامه‌ای است که بین حداقل دو طرف و برای انجام کاری خاص، انجام می‌شود. در این توافق‌نامه، شرایط و مقررات مشخصی برای انجام کار تعیین شده و همچنین حقوق و تعهدات طرفین مشخص می‌شود تا از این طریق، حقوق و منافع طرفین تضمین گردد.

در واقع، تنظیم قرارداد یکی از مهمترین اقداماتی است که طرفین می‌بایست قبل از آغاز همکاری انجام دهند؛ اما از آنجا که فرایند نوشتن قرارداد کاری تخصصی است و نیازمند دانش و مهارت در این زمینه است، بسیاری از اشخاص ناچار به صرف هزینه گزاف برای تنظیم هر قرارداد نزد وکیل هستند؛ از این رو مجموعه وکیل‌باشی، آموزش تصویری قرارداد‌نویسی را برای راحتی شما عزیزان آماده نموده است تا بدین نحو بتوانید با 0 تا 100 نوشتن قرارداد آشنا شوید.

از ویژگی های این  آموزش، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

-آشنایی با اصول قرارداد نویسی به صورت گام به گام

-استفاده از جدیدترین متدهای آموزشی

-برخورداری از پشتیبانی کارشناسان و متخصصین

– آموزش تمام اصطلاحات تخصصی مورد نیاز در تنظیم قرارداد

در نهایت باید گفت، این دوره برای تمامی افرادی که به نوعی قصد نگارش قرارداد دارند، از جمله وکلاء، کارآموزان وکالت، صاحبین کسب‌وکار، مدیران ارشد شرکت‌ها و سازمان ها و تمام افراد علاقه‌مند به فعالیت در حوزه قرارداد نویسی مناسب است.

نحوه تنظیم قرارداد چگونه است؟

قرارداد به عنوان یک توافق‌نامه رسمی، از ارکانی تشکیل شده که باید به درستی تنظیم شود تا قرارداد از اعتبار لازم برخوردار شود. این ارکان عبارتند از:

عنوان قرارداد :

این بند که یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین قسمت های مفاد یک قرارداد است، به این امر اشاره دارد که قصد و تراضی طرفین بر منعقد نمودن چه قراردادی می‌باشد.

مشخصات طرفین:

چنانچه یکی از طرفین شخص حقیقی باشد، مشخصات را به شکل زیر تکمیل نمایید:

نام ………. نام­ خانوادگی ………. فرزند ………. تاریخ تولد ………. به شماره شناسنامه ………. صادره از ……… و کد ملی ………… متولد ………… ساکن …………….. با شماره تلفن ……..

ب) چنانچه یکی از طرفین شخص حقوقی باشد، مشخصات را به شکل زیر تکمیل نمایید:

شرکت……….. به شناسه ملی …………. و شماره ثبت ……….. به نشانی ……….. و شماره تلفن ……….

با نمایندگی خانم/آقای ………. فرزند ……… متولد ………… با کد ملی ……… و شماره شناسنامه ………. صادره از …………… به نشانی …………. و تلفن …………….

موضوع قرارداد:

موضوع قرارداد، کاری است که انجام آن مورد توافق طرفین قرار می‌گیرد. مثلاً در قرارداد رنگ‌کاری ساختمان، موضوع قرارداد شامل رنگ‌کاری ساختمان … با متراژ … و مشخصات …. است.

مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت آن:

در این بند از قرارداد، مبلغی که طرفین توافق کرده‌اند و همچنین نحوه پرداخت آن درج می‌شود. به طور مثال در قرارداد رنگ‌کاری ساختمان، مبلغ قرارداد به ازای هر متر … ریال می‌باشد که نحوه پرداخت آن به این صورت است:

… ریال در ازای …. متر مربع

… ریال در ازای تأمین مصالح و متریال مورد نظر به شرح …..

تعهدات طرفین:

این ماده از متن توافق، اختصاص به تعهدات و وظایفی دارد که طرفین با امضای قرارداد، انجام آن را بر عهده گرفته‌اند.

در هنگام تنظیم این بند از قرارداد، بسیار دقت کنید تا گسترده وظایف و تعهدات به خوبی روشن باشد؛ چرا که منشأ اغلب مشکلات پیش آمده در اثنای همکاری، همین اختلاف در حیطه تعهدات دو طرف قرارداد است.

آموزش قراردادنویسی

موارد فسخ قرارداد:

یکی از موارد انحلال هر قرارداد، فسخ آن است. از آنجا که اصل بر لزوم قراردادهاست، طرفین جزء در در شرایط قانونی نمی‌توانند توافق کتبی میان خود را به صورت یکطرفه فسخ نمایند.

از این رو، قانون‌گذار این اجازه را به دو طرف قرارداد داده است که مواردی را جهت داشتن حق فسخ، برای خود در نظر بگیرند تا دچار آسیب و خسارتی در آینده نشوند.

تعیین مرجع حل اختلاف:

در قرارداد، می‌توان مقرر کرد که در صورت وجود اختلاف میان دو طرف و ایجاد دعاوی ناشی از این قرارداد، حل‌وفصل منازعه را به یک داور مورد توافق از سوی دو طرف، محول نمود.

داوری در قرارداد، روشی برای حل‌وفصل اختلافات خارج از دادگاه است. داور، فردی متخصص و دارای تجربه در زمینه اختلافات طرفین است که توانایی کمک به رفع اختلافات آن‌ها را داشته و از اختیار صدور رأی نیز برخوردار است.

فورس ماژور:

یکی دیگر از ضروری ترین بندهای هر قرارداد، تعیین تکلیف تعهدات طرفین در صورت وقوع فورس ماژور است.

فورس ماژور یا به عبارت دیگر، قوه قاهره، به معنای رخدادهای ناگهانی و خارج از اراده است که ایفای تعهدات طرفین را با مشکل روبه رو می‌‍کند؛ این رویدادها می‌تواند طبیعی باشد نظیر سیل و زلزله و یا غیر طبیعی، مانند تحریم.

 نسخ قرارداد و امضاء:

پس از نوشتن همه موارد گفته شده، حالا نوبت به امضا، طرفین و شهود آن‌ها می‌رسد. فراموش نکنید که فرم قرارداد را باید به تعداد طرف قرارداد بنویسید تا هر یک از طرفین نمونه‌ای از آن را در دست داشته باشد.

و به عنوان آخرین نکته، این امر را یادآور می شویم که قرارداد شما زمانی اعتبار یک سند حقوقی در جهت اثبات ادعای شما دارد که با رعایت موازین و اصول قانونی تنظیم شده باشد. در این صورت است که با خلف وعده ظرف مقابل، شما این امکان را دارید که از طریق مراجع قضایی به دنبال احقاق حقوق خود باشید. برای آشنایی بیشتر با نحوه نوشتن قرارداد، می‌توانید عبارت آموزش تصویری قراردادنویسی وکیل‌باشی را در گوگل سرچ کنید.

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 4.5 / 5. تعداد آرا : 2

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

اسم من محمد پورداداش هست و متولد سال 1367 در خدمت شما هستیم . تخصص من طراحی گرافیک و کدنویسی وب است و سعی خواهم کرد بهترین خدمات را به شما وبمستران و گرافیست های عزیز ارائه کنم. به ترس هات غلبه کن تا در زندگی همیشه پیروز باشی.

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت