learndl zhaket triboon webaidin هاستیدا

آموزش ساز سنتور به ساده ترین روش ممکن

ساز سنتور از سازهای سنتی و کلاسیک ایرانی است که با یادگیری آن می‌توانید به نواختن موسیقی‌های بین‌المللی بپردازید. برای دست‌یابی به هر فن و مهارتی باید تمرین منظمی برای آن داشته باشید؛ ازاین‌رو برای یادگیری تخصصی ساز سنتور بهتر است برای آن وقت مشخصی را تعیین کرده و در آن زمان به انجام‌ تمرین‌های داده شده توسط استاد بپردازید. مراحل اصلی آموزش ساز سنتور به ترتیب شامل مراحلی چون آشنایی با نوع ساز، آموزش نت‌خوانی، تمرین ضربه زنی، آموزش ملودی و ریتم و در نهایت گوش دادن به نمونه اساتید می‌شود.

آموزش سنتور بانوان

 

آشنایی با ساز سنتور

قبل از شرکت در کلاس سنتور و کسب آموزش سنتور باید با این نوع ساز آشنا شوید. ساز سنتور از مجموع سازهای ضربه‌ای و زهی است که به وسیله یک جفت مضراب و ضربات محکم دستان نوازنده، نواهایی از آن انتشار می‌شوند. ساز سنتور بدنه چوبی با شکل ذوزنقه‌ای داشته و در کل دارای 18 خرک است. همچنین 72 سیم ساز از روی خرک عبور می‌کنند که در بسته‌های چهارتایی قرار دارند. متداول‌ترین نوع سنتور دارای دو ردیف خرک بوده که تعداد این خرک برابر با 9 تا است. این ویژگی‌های ساز سنتور سبب شده تا نوازندگان بتوانند با آن به نواختن انواع موسیقی‌های بین‌المللی بپردازند.

آموزش نت خوانی با ساز سنتور

در آموزش سنتور باید یک کاغذ حاوی نت‌هایی برای نواختن را در دست داشته باشید که این نت‌ها همانند علائمی مختص نواختن ساز سنتور هستند. نت‌ها روی پنج خط مساوی و موازی نوشته می‌شوند که به این خطوط، خط‌های حامل گفته می‌شود. جهت شمارش نت‌ها از سمت پایین به سمت بالا انجام‌ می‌شود. همچنین نت‌های موجود در هر خط را باید از سمت چپ به راست بخوانید. در الفبای موسیقی 7 نت قرار دارد که شما باید با تمامی این نت‌ها آشنا شوید. اسامی نت‌های موسیقی شامل موارد زیر است:

  • دو
  • رِ
  • می
  • فا
  • سُل
  • لا
  • سی

برای شروع نت‌خوانی و آموزش سنتور باید با کلید سل آشنا شوید. این کلید در ابتدای خطوط حامل قرار می‌گیرد. در کلاس موسیقی می‌توانید به صورت تخصصی با نت‌خوانی آشنا شوید.

کلاس سنتور

مراحل اصلی برای یادگیری ساز سنتور

مراحل اصلی برای آموزش سنتور به شرح زیر است:

  1. آشنایی با نوع ساز: قبل از شروع تمرین باید با بخش‌های مختلف سنتور و انواع قطعات آن آشنا شوید. همچنین در این‌ مرحله باید اطلاعات جامعی در مورد محل قرارگیری رشته‌های ساز، کلیدها و سوراخ‌های آن کسب کنید.
  2. آموزش نت‌ها: کسب آموزش نحوه گرفتن مضراب سنتور و نت‌های موسیقی برای اجرای هرکدام از نت‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. برای این آموزش در ابتدا از نت‌های پایه آغاز کنید و پس از پیشرفت تدریجی به انجام تمرین نت‌های پیچیده بپردازید.
  3. تمرین با ضربه زنی: این تمرین شامل انجام ضرباتی با دست راست و چپ و توسعه بین ضربان دست‌ها است.
  4. آموزش ملودی: این آموزش شامل یادگیری مباحثی چون ترکیب نت‌ها به شکل هارمونیک و اجرای نهایی ملودی مدنظر است.
  5. آموزش ریتم: در این‌ مرحله باید تکنیک‌های مختلف ریتمی را آموزش ببینید و با ضربات مختلف به انجام ریتم بپردازید.
  6. گوش دادن به نمونه: به صورت روزانه به نمونه‌های موسیقی سنتور گوش دهید و با گوش دادن به آن‌ها با ساز سنتور خود تمرین کنید.

نحوه مضراب زنی در ساز سنتوز

آشنایی با نحوه مضراب‌زنی از مراحل مهم برای یادگیری سنتور و آموزش موسیقی است. مضراب را باید از محل آرنج به پایین و بدون هیچ فشاری در مقابل ساز قرار دهید. توجه کنید که باید ساعد و مچ دستان شما در یک راستا قرار بگیرند. مهم‌ترین بخش یادگیری مضراب‌زنی، آشنایی با نحوه صحیح حرکت دادن‌ مچ است. هنگام مضراب‌زنی باید مچ دو دست را در فاصله کم از یکدیگر قرار دهید؛ به صورتی که شکل عدد هفت را در بین دستان خود مشاهده نمایید. همچنین قسمت سر مضراب باید دو الی سه سانتی‌متر از سیم سنتور فاصله داشته باشد. بهتر است هنگام مضراب‌زنی با فاصله چهار الی شش سانتی‌متر از خرک قرار بگیرید.

کلاس سنتور در شهرک غرب

اهمیت تقسیم وقت در یادگیری سنتور

تقسیم وقت و برنامه‌ریزی دقیق می‌تواند نقش موثری در کسب آموزش سنتور داشته باشد. در واقع شما باید برای یادگیری سنتور با آموزش آنلاین سنتور، یک وقت مناسب را تعیین کرده و به صورت منظم در آن زمان به انجام تمارین مربوطه بپردازید. یکی از روش‌های تقسیم وقت به شرح زیر است:

  • تعیین زمان تمرین: یک زمان مشخص را برای انجام‌ تمرین‌ها در نظر بگیرید. این‌ زمان را می‌توانید به صورت هفتگی، ماهانه و روزانه تعیین کنید.
  • تقسیم زمان تمرین: زمان خود را به چند زمان مشخص و کوچک‌تر تقسیم کنید. می‌توانید زمان تعیین‌شده خود را به دو بخش اصلی و بخش تنوع تقسیم نمایید.
  • بخش اصلی و تنوع: در بخش اصلی به تمرین نت‌خوانی و انجام تکنیک‌های پایه و تخصصی بپردازید و در بخش تنوع به انجام اجراهای خلاقانه، تمرینات اصلاحی و یادگیری قطعات موسیقی بپردازید.

آموزش سنتور در نوای شهر آشوب

برای کسب آموزش سنتور یا سایر سازهای کلاسیک و ایرانی، می‌توانید در کلاس‌های آنلاین و حضوری آموزشگاه موسیقی نوای شهر آشوب شرکت کنید. شهر آشوب، بهترین آموزشگاه موسیقی تهران است. از مزایای این آموزشگاه برای ثبت‌نام در دوره آموزش ساز آنلاین می‌توان به پرداخت هزینه کم، ارسال یا دریافت تمارین از طریق پرتال اختصاصی، صرفه‌جویی در وقت و هزینه و امکان تمدید ثبت‌نام به صورت‌کاملا آنلاین اشاره کرد.

سخن پایانی

علاقه‌مندان به آموزش ساز سنتور می‌توانند در کلاس سنتور آنلاین نوای شهر آشوب با نحوه نواختن این ساز به صورت تخصصی و کامل آشنا شوند و اطلاعات جامعی در مورد نحوه نت‌خوانی، اجرای ملودی و ایجاد ریتم کسب نمایند. در نوای شهر آشوب فرصتی مناسب برای علاقه‌مندان به موسیقی فراهم شده است تا بتوانند بدون محدودیت جغرافیایی و با هزینه مناسب در کلاس‌های آنلاین آموزش سنتور شرکت نمایند. با این فرصت ویژه می‌توانید با استفاده از تکنولوژی‌هایی چون موبایل و اینترنت در هرکجا که باشید، موسیقی را به صورت تخصصی آموزش ببینید.

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 5 / 5. تعداد آرا : 1

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

اسم من محمد پورداداش هست و متولد سال 1367 در خدمت شما هستیم . تخصص من طراحی گرافیک و کدنویسی وب است و سعی خواهم کرد بهترین خدمات را به شما وبمستران و گرافیست های عزیز ارائه کنم. به ترس هات غلبه کن تا در زندگی همیشه پیروز باشی.

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت