آموزش دسته بندی در سایت وردپرسی
- آموزش • آموزش وردپرس
- ۱۷ اسفند ۱۴۰۱
- 1,991 بازدید
امروزه سایت های بزرگ و محبوب برای ایجاد نظم و ترتیب از دسته بندی ها استفاده میکنند . این دسته بندی ها میتوانند برای نوشته ، محصولات ، اسلایدها ، نمونه کارها و …. به کار آیند . به گونه ایی که هر کاربری بر اساس نیازش سریع بتواند به چیزی که میخواهد دست پیدا کند . شاید بعضی از وبمسترهای تازه وارد این عمل رو پشت گوش بندازند ، در نتیجه زمانی که میخواهد به سایت خود category اضافه کنند با کار زمان بر و مشکلی روبرو خواهند شد .
ایجاد دسته بندی برای سایت یکی از ساده ترین کارها در وردپرس هست ، چرا که دیگر نیازی به سروکله زدن با کدها و زبان های برنامه نویسی ندارید . همچنین نیازی به استفاده از افزونه های وردپرسی پیدا نمیکنید .(با اینکه افزونه های زیادی برای category در وردپرس وجود دارند)
در این مقاله وبیت سعی کرده است به شما آموزش دهد که چطوری category ایجاد کنید و چطوری از دسته بندی در جاهای مختلف استفاده کنید ، همچنین یاد میگیرید که چطوری یک دسته از category سایت رو ویرایش یا حذف کنید . پس برای حرفه ایی شدن در زمینه وبمستری تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید . در صورتی که سوالی در ذهن داشتید اون رو با ما و دیگر دوستان خود در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید .
آنچه در این پست میخوانید
افزودن دستهبندی به نوشته
برای مدیریت و ایجاد دستهبندی در وردپرس از قسمت منوی پیشخوان سایت بروی «نوشتهها» کلیک کنید و سپس وارد بخش «دستهها» شوید. در صفحهای که برایتان باز میشود، بخشی به نام ایجاد دسته بندی تازه وجود دارد که با کلیک بروی این قسمت میتوانید دسته های جدید ایجاد کنید .
مدیریت دسته بندی در وردپرس
در قسمت مدیریت دسته بندی وردپرس چند بخش خیلی مهم وجود داره که به صورت زیر شرح داده ایم :
نام دستهبندی : در این فیلد باید اسم دسته ایی که میخواهید بسازید را بنویسید . بهتر است اسم های مناسبی بگذاریم ، چرا که کاربران میتوانند نام هر دسته را ببینند . (در صورت نیاز + اجازه مدیر سایت )
نامک دسته : خیلی ها میپرسند که نامک به چه دردی میخوره ؟ چرا اصلا باید این قسمت رو هم پر کنیم ؟ خب جواب اینه که با پر کردن نامک اتفاقات منظم تری در سمت بک اند سایت میافتد . مثلا شما یک سایت کتاب فروشی دارید و قصد دارید دسته بندی ایجاد کنید . در این گونه از سایت ها زیاد اتفاق میافتد که چند category هم نام باشند و اسم های مشابهی داشته باشند . خب وردپرس اجازه نمیدهد که سایت ما چند دسته به صورت هم نام داشته باشیم ، اما میتوانیم با زدن نامک های مختلف آنها را از هم متمایز کنیم . در نتیجه وردپرس هم به ما اجازه داشتن چند دسته بندی با نام های مشابه (با نامک های متفاوت) میدهد.
دسته مادر : این فیلد ضروری است و باید حتما مشخص کنید که دسته ایی را که مدنظر دارید جز کدام دسته بالاتر قرار داره . مثلا پوشاک مردانه باید جز دسته پوشاک قرار بگیره . (نه اینکه در دسته وسایل آشپزخانه قرار دهیم )
توضیح : ما به عنوان یک وبمستر و مدیر سایت مختاریم برای هر دسته جدیدی که جزیی از دسته بندی سایت ایجاد می کنیم توضیحاتی را شرح دهیم .
آموزش افزودن دستهبندی در نوشته
بعد از کامل کردن محتوای نوشته باید این نوشته رو جز دسته بندی های سایت قرار دهیم . ویرایشگر گوتنبرگ، در ستون سمت چپ، بخشی با عنوان «دسته ها» وجود دارد. در این بخش، همه دستهبندیهای وردپرس با رعایت سلسله مراتبی که دارند نمایش داده میشود. حال میتوانیم هر دسته ایی که به نوشته ما مرتبط میشود را علامت بزنیم .برای اینکه سایت ساختار بهتری داشته باشد، اکثراً پیشنهاد میشود هر مقاله را جز دستهبندی سایت قرار دهید.
تنظیمات دستههای وردپرس
دسته بندی های وردپرس تنظیمات سادهای دارد که هر کسی میتواند با چند کلیک کردن به سفارشی سازی که میخواهد برسد . در این قسمت به صورت کاملا مفید و مختصر امکانات ویرایشی که برای تغییر دستهبندی در وردپرس وجود دارد را بررسی میکنیم. وقتی وارد بخش مدیریت دسته بندی ها می شویم ، لیست دستههای موجود به ما نمایش داده میشود. با بردن نشانگر موس روی هر دسته، چهار گزینه ظاهر میشود.
ویرایش دستهبندی
با کلیک روی این گزینه، وارد صفحه دیگری میشوید که حاوی یک فرم مشابه فرم ایجاد category وردپرس است. در اینجا میتوانیم تمام داده های مربوط به دسته را تغییر دهیم.
ویرایش سریع
با کلیک کردن بروی ویرایش سریع، میتوانیم در همان صفحه ، نام و نامک دسته را تغییر دهیم . اگر دستهبندی شما نیاز به تغییرات جزئی دارد، از این نوع ویرایش استفاده کنید. در غیر این صورت باید از گزینه ویرایش دسته بندی استفاده کنید.
پاککردن دستهبندی
اگر روی این گزینه از دسته بندی کلیک کنید ، در صورت تایید شما این دسته از دسته بندی سایت شما حذف میشود . نوشتههایی که جز آن دسته قرار دارند به دسته مادر همان دسته منتقل میشوند.
مشاهده مقالات یک دسته
گاهی لازم داریم از داخل لیست دستهبندیهای سایت مقالات مرتبط به یک دسته خاص را مشاهده کنیم. برای این کار کافی است روی عددی که در سمت چپ یک دسته نوشته شده است کلیک کنید. همه نوشتههای آن دسته نمایش داده میشود و میتوانید آن را ویرایش کنید.