learndl triboon hostida

آموزش بهینه سازی سرعت سایت در 8 مرحله !

آموزش افزایش سرعت وبسایت

 

یکی از مهم ترین فاکتورهای اساسی در کنار سئوی سایت ، بهینه سازی سرعت آن میباشد . وبمستران نگرانی های شدیدی در این باره دارند و به دنبال راه حل بهینه سازی سرعت میگردند. اگر به یک وبسایت برای انجام نیاز روزانه خود بروید و با سرعت کند آن مواجه شوید چه میکنید؟ کاربران اینترنتی اکثر سایت ها ، ایرانی هستند . همه ما (وبمستران و کاربران ) در ایران زندگی میکنیم و به تازگی با کیفیت پایین اینترنت روبرو هستیم . در نتیجه سرعت وبسایت باید متناسب و حداقل بهبودیافتگی را دارا باشد . سرعت سایت همچنین به صورت غیرمستقیم تاثیر بسیار بدی بروی سئو میگذارد و باعث میشود رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو کاهش یابد .

 

در این مقاله وبیت سعی کرده است که از اهمیت سرعت وبسایت و 8 مرحله بهبود آن بگوید . اگر به تازگی صاحب وبسایتی شده اید و یا پا به عرصه وبمستری گذاشته اید نیاز دارید که سرعت وبسایت خود را بهینه کنید . بهینه کردن سرعت یا امینیت سایت کار چندان دشواری نیست . بهبود دادن سرعت سایت نیازمند دانش میباشد که این دانش همان گنج نهفته شده در وبیت است . برای بهبود دادن سرعت سایت در 8 مرحله وبیت را تا انتهای این مقاله همراهی کنید . چنانچه سوالی داشتید میتوانید در قسمت کامنت ها با ما و دیگر وبمستران به اشتراک بگذارید .

 

اهمیت بالا بودن سرعت سایت :

 

  • افزایش توقع کاربران از کیفیت خدمات ارائه شده در سطح اینترنت
  • کم حوصله‌تر شدن کاربران و علاقمندی به زودتر نتیجه گرفتن
  • افزایش سرعت دسترسی به اینترنت و فضای وب در جهان
  • افزایش رقابت بین کسب و کارها در فضای مجازی

 

بهترین زمان بارگذاری وبسایت چقدر است ؟

 

  • کمتر از 1 ثانیه: عالی
  • بین 1 تا 3 ثانیه: خوب
  • 3 تا 7 ثانیه: متوسط
  • بیشتر از 7 ثانیه: ضعیف

با توجه به سرعت اینترنت پایین در کشور ما وبمستران باید حداکثر تلاش خود را بکنند که سرعت سایت را به زیر 1 یا 2 ثانیه بیاورند . با توجه به تحقیقاتی که کارشناسان انجام داده اند ، کاربران برای بارگذاری یک سایت از 2 ثانیه بیشتر وقت نمیگذارند و در صورتی که از 2 ثانیه بیشتر شود کاربران از سایت بیرون می آیند و به سمت رقبای کسب و کارتان می روند.

 

8 مرحله بهینه سازی سرعت وب سایت :

 

1. کاهش تعداد درخواست‌های HTTP

 حدود 75% از زمان بارگذاری سایت ها ، صرف دانلود فایل‌های مختلف تشکیل دهنده سایت می‌شود؛ فایل‌هایی نظیر تصاویر، فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت، فونت‌ها و … . برای دانلود تک تک این فایل‌ها، نیاز دارید که درخواستی را به سرور ارسال کنید. مرورگری که کاربر از آن استفاده میکند ، منتظر دریافت فایل میماند . پس از دریافت فایل ، اقدام به ارسال درخواست برای دریافت فایل بعدی می‌کند. با توجه به این روند هر چه ارسال درخواست ها به سئر کمتر باشد سرعت سایت بهینه تر است .

 

2. کاهش تعداد پردازش‌ها

برای بارگذاری هر صفحه از یک وبسایت، پردازش های زیادی صورت میگیرد . پردازش هایی که در دنیای برنامه نویسی معنا و مفهوم خاصی دارند. پردازش هایی مانند فراخوانی یک تابع، بررسی یک شرط یا اعمال تغییرات روی آرایه‌ای از داده‌ها. برای بهبود سرعت وبسایت حتما باید تعداد این پردازش ها هم کاهش پیدا کنند .

 

3. بهینه کردن پردازش‌های سایت

سعی کنید کدهای برنامه نویسی سایت خود را بهینه کنید . منظور از بهینه اینه که خطاهای غیر منطقی ای منطقی را به شدت کاهش دهید و کد های خود را به اصطلاح تمیز بنویسید . این عمل در دنیای برنامه نویسی و مهندسی نرم افزار هم خیلی مهم و پرکاربرد است .

 

4. ترکیب فایل‌ها برای افزایش سرعت سایت

 فایل‌های ظاهری سایت مانند فایل های (CSS) و جاوا اسکریپت (JS) بیشترین تعداد را دارند که در یک سایت بارگذاری می‌شوند. شاید سوال پیش آید که برای بارگذاری کمتر فایل ها باید چه کاری انجام دهیم ؟ بهترین راه اینه که فایل های موجود را با هم ترکیب کنیم تا به جای چندین فایل یک فایل برای کاربران بارگذاری شود .

 

5. فشرده سازی فایل‌های سایت (CSS و JS)

بهترین و موثرترین روش افزایش سرعت سایت، فشرده سازی فایل‌های CSS و JS است. زمانی که این فایل ها را تشکیل دادیم نیازی به آراسته بودن و خوانا بودن کد ها نداریم ، در نتیجه میتوانیم این فایل ها را فشرده کنیم . با این روش سرعت سایت بهبود قابل توجه ایی پیدا خواهد کرد.

 

6. فشرده سازی کد HTML ارسالی به کاربر

احتمالاً تا به حال سورس کد صفحات سایت‌ها را دیده‌اید. معمولاً سورس صفحات سایت (همان کدهای HTML نهایی) بسیار مرتب و منظم هستند.. برای نمایش هر خط، به سطر بعدی رفته یا فضای خاصی بسیار زیادی بین کدهای آن وجود دارد. به طور کلی برای افزایش سرعت سایت حتی فایل های html را هم باید دستخوش تغییر کنید .

 

7. فعالسازی کش فایل در مرورگر (ذخیره‌سازی فایل)

کش مرورگر میتواند فایل ها و اطلاعات بسیاری از یک وبسایت را ذخیره کند . در نتیجه زمانی که اولین بار وارد یک وبسایت میشوید ، مرورگر شما سعی میکند تا حد امکان بسیاری از فایل ها و اطلاعات را در خود ذخیره کند . به عنوان مثال اولین باری که وارد وبیت شدید اطلاعات زیادی به همراه فایل های js و css در کش مرورگر ذخیره شده اند .  حال خودتان میتوانید افزایش سرعت سایت وبیت را به کمک مرورگرتان مشاهده کنید .

 

8. کاهش فراخوانی از دیتابیس

برای بارگذاری سایت و بازکردن یک صفحه به مقدار زیادی نیازمند اطلاعات نهفته شده درون دیتابیس سایت خود هستیم . در نتیجه درخواست ها و فراخوانی های بسیاری به سمت پایگاه داده ارسال می شود . با کاهش این درخواست ها میتوانیم سرعت بارگذاری وبسایت را افزایش دهیم .

 

 

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 4 / 5. تعداد آرا : 2

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

معتقدم ، با اندگشتان آماده به تایپ و ذهن پر از ایده های ناب میتوانم دنیای خودم رو عوض کنم . محمدحسین هستم دانشجوی نرم افزار ، طراح وب سایت ، تولید کننده محتوای وبمستری و هر موضوعی در زمینه IT ، طراح رابط کاربری و تجربه کاربری و ...

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت