آموزش برنامه نویسی پایتون و معرفی بهترین فریم ورک های آن
- نرم افزار • نرم افزار برنامه نویسی
- ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
- 1,759 بازدید
بعد از همه گیری ابتلای برنامه نویسان به زبان پایتون ، مهم ترین چیزی که آن را پر اهمیت نگه داشته است ، وجود فریم ورک های زیاد و قدرتمند آن میباشد . ممکن است شما در رابطه با فریم ورک های پایتون هیچ اطلاعی نداشته باشید . در این مقاله قراره از فریم ورک ها بیشتر حرف بزنیم و همچنین کاربرد های آن رو براتون شرح دهیم . پایتون یکی از زبان های برنامه نویسی چند منظوره است که در صنعت ، تجارت ، آموزش و. … کاربرد های متنوعی دارد . جالب است بدانید که وجود فریم ورک های زیاد و گوناگون همچین قابلیتی را به پایتون میدهد .
زبان برنامه نویسی پایتون Python در میان دیگر زبان های برنامه نویسی دنیا ، با عنوان ساده ترین و در عین حال قدرتمندترین زبان شناخته می شود. از پر رنگ ترین علت های سادگی پایتون میتوان ویژگی تطبیق پذیری (Versatility) و شی گرایی (Object-Orientation) آن را نام برد . برای آشنایی با فریم ورک های پایتون و کاربرد های آنها پیشنهاد میکنیم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید . مطمئنا محتوای جذابی رو در پیش رو خواهید داشت . همچنین اگر قصد یادگیری زبان پایتون یا فریم ورک های آن را دارید ، میتوانید از آموزش برنامه نویسی پایتون سایت فرادرس استفاده کنید .
آنچه در این پست میخوانید
ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون
سطح بالا بودن ، سینتکس ( استایل نوشتاری ) ساده زبان پایتون هر امکانی را اعم از تحلیل داده، اسکریپت نویسی و توسعه وب و …. را در اختیار برنامه نویسان پایتون قرار می دهد. مهم ترین دلیل استفاده از پایتون ایجاد امکان استفاده مجدد از کدها و برنامه نویسی ماژولار است . بدین ترتیب هزینه تعمیر و نگهداری نرم افزارهای تولید شده به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. پایتون در کنار قدرتمند بودن ممکن است نقاط ضعفی مانند ، عدم تعبیه کتابخانه های درونی را داشته باشد . در حقیقت توسعه دهندگان برای سرعت بخشیدن به روند کار به شدت به فریم ورک های این زبان (پکیج ها و ماژول ها) وابسته هستند. در ادامه این مقاله قراره بهترین فریم ورک های پایتون را در زمینه های مختلف شرح دهیم . پس برای یادگیری بیشتر تا انتهای این مقاله وبیت را همراهی کنید .
فریم ورک چیه و چه کار میکنه ؟
در برنامه نویسی فریم ورک ( Framework ) را پکیج یا بسته ایی میدانند که ساختارش برگرفته از فایل هایی با کد های استاندارد تشکیل شده از همان زبان برنامه نویسی میباشد . فریم ورک رو میشه به عنوان پایه ای برای ایجاد هرچیزی در نظر گرفت به طوری که زمینه های رشد و توسعه ی آن سریع تر انجام بپذیرن. به زبان ساده تر ، فریم ورک مجوعه کدهایی است که از قبل اماده شده است و شما برای میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید . فریم ورک ها به برنامه نویس این امکان رو میدهند تا بخش های زیادی از کار رو با استفاده ار کد های فریم ورک انجام بدهند . در نتیجه میتوانند در زمان انجام پروژه صرفه جویی کنند .
بهترین فریم ورک های زبان برنامه نویسی پایتون
Django
فریم ورک Django یکی از فریم ورک های مورد استفاده در Full-Stack می باشد . این فریم ورک به صورت رایگان و منبع باز در اختیار برنامه نویسان قرار میگیرد . از فریم ورک جنگو بیشتر برای بک اند (سمت سرور ) در پروژه های طراحی سایت و اپلیکیشن استفاده میکنند . کار بر روی هرگونه کد یا اپلیکیشن پیچیده از طریق این فریم ورک پرسرعت امکان پذیر است. از این فریم ورک در پروژه های بسیاری مانند اینستاگرام و پینترست و فیسبوک استفاده شده است.
ویژگی ها :
- استفاده از طرح های عملی (Pragmatic Design) برای ساده سازی فرآیند توسعه صفحات وب
- دارای کتابخانه ها و ویزگی های برجسته ای نظیر مکانیسم احراز هویت، مدیریت محتوا، موتور قالب ساز، مسیریابی URL و مهاجرت اسکیمای دیتابیس
- پشتیبانی از دیتابیس های PostgreSQL، Oracle، MySQL و SQLite
- امنیت بالا و امکان پاک کردن اشتباهاتی نظیر کلیک درجا (Clickjacking)، جعل و تزریق SQL
- تطبیق پذیری
همچنین شما میتوانید برای آشنایی بیشتر و بهتر با زبان برنامه نویسی پایتون ، از آموزش های فرادرس استفاده کنید . در این وبسایت شما میتوانید آموزش های رایگان بسیاری را همچون آموزش برنامه نویسی جنگو ، فلاسک ، کیوی و … پیدا کنید .
Flask
فریم ورک فلاسک را یک میکرو فریم ورک میدانند . چرا که Flask به صورت داخلی دارای یک سرور توسعه دهنده و اشکال زدا (Debugger) است. این به توسعه دهندگان کمک شایانی میکند . همچنین هر برنامه نویسی را جذب خود میکند . یکی از چیزهایی که در مورد این فریم ورک به چشم میاد اینه که فلاسک هیچ گونه ابزار داخلی برای برقراری ارتباط با دیتابیس ندارد اما از طریق پکیج SQLAlchemy و تنها با استفاده از URL دیتابیس به SQL وصل می شود.
ویژگی ها :
- مبتنی بر استاندارد Unicode
- دارای موتور قالب ساز Jinja 2
- پشتیبانی از پلاگین های ORM
- پشتیبانی از از کوکی های سمت کاربر (Client-Server)
- رسیدگی به HTTP Request
Pyramid
این فریم ورک Full-Stack در عین سادگی امکانات بسیاری را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. این فریم ورک با هدف ساخت سریع وب اپلیکیشن با استفاده از زبان برنامهنویسی پایتون به بازار عرضه شده است . همچنین این فریم ورک کلیهٔ نسخههای پایتون سازگاری داره و این امکان را برای دولوپرها فراهم میآورد تا بتوانند پروژههای بزرگ و کوچک خود را با آن پیادهسازی نمایند.
ویژگی ها :
- دارای Predicates و Renderers
- دارای ویژگی های مربوط به قالب سازی (Templating) و دارایی
- اپلیکیشن های تک فایل
- مجهز به فریم ورک Traversal برای تیدیل URL به Code Mapping
- انعطاف پذیری Authentication و Authorization
- حجم کم
- دارای توابع Decorators
Web2Py
این فریم ورک Full-Stack نیز به همراه یک IDE انحصاری در اختیار توسعه دهندگان پایتون قرار دارد. این ویژگی شامل یک ابزار One-Click Deployment، کد ادیتور و دیباگر (Debugger) است. کتابخانه web2py در وب کاربردهای فراوانی دارد و در همین حوزه مورد استفاده قرار میگیرد . همچنین این فریم ورک به صورت منبع باز برای توسعه Agile تعریف شده است که شامل برنامه های وب مبتنی بر پایگاه داده است. web2py شامل تمام اجزای ضروری است که یک توسعه دهنده نیاز به ساخت یک برنامه وب کاملا کاربردی دارد.
ویژگی ها :
- قابلیت سازگاری وارونه (Backward)
- معماری MVC
- نصب بسیار راحت بدون نیاز به کانفیگ
- پشتیبانی داخلی از کوکی، Session و درخواست های HTTP
- قابلیت Cross-Platform
- قابلیت استفاده اپلیکیشن در محیط های مختلف (Portability)
Falcon
میکروفریم ورک فالکون گزینه بسیار مناسبی برای توسعه API به شمار می رود. Falcon یک فریم ورک مینیمال WSGI گفته میشود که در آن تنها موارد ضروری قرار دارد و موارد حواس پرت کن اضافی حذف شده است. این فریم ورک بسیار قابل اطمینان و منعطف است و میتوان در هر دو سطح بالا و پایین از توسعه پروژه استفاده شود.
ویژگی ها :
- دارای پایگاه کد گسترده و بهینه سازی شده
- دسترسی به Header و Body از طریق کلاس های Request and Response
- قابلیت مدیریت خطای به صورت روبه جلو (Upfront)
- دارای کلاس های ریسورس REST-Style
- سازگاری با کتابخانه های Async نظیر gevent
جمع بندی مطالب در یک نگاه :
خب تا اینجای کار فهمیدیم که فریم ورک دقیقا چیه و چه کاربردهایی داره . همچنین بهتون آموزش دادیم که زبان برنامه نویسی پایتون به چه دلایلی به شهرت رسیده است و چرا این همه از آن استفاده میکنند . در نتیجه به سادگی و قدرتمندی پایتون رسیدیم . پایتون زبان بی نظیری است که شما میتوانید از آن برای هر کاری و همچنین آموزش هوش مصنوعی استفاده کنید . در این زبان فریم ورک های بسیاری وجود دارد که شما میتوانید با استفاده از آن در هر اموری مشارکت کنید . از هوش مصنوعی گرفته تا امنیت و سایبری ! برای یادگیری همچین زبانی مجموعه فرادرس را به شما پیشنهاد میدهیم ، چرا که آموزش های فراروانی در زمینه برنامه نویسی پایتون ، دیگر زبان های برنامه نویسی و آموزش های دانشگاهی ارائه می دهد، که شما میتوانید به صورت رایگان از آن استفاده کنید .