آموزش اتصال دیتابیس با php
- آموزش • آموزش وبمستر
- ۱۷ اسفند ۱۴۰۱
- 1,556 بازدید
امروزه اکثر کسانی که به داشتن سایت فکر میکنند ، به استفاده از وردپرس (سیستم مدیریت محتوا) روی میاورند . همین افراد برای ساختن سایتشون نیازمند یک مجمع برای ذخیره سازی اطلاعات هستند . به این مجمع که اطلاعات را میتوان ذخیره سازی کرد پایگاه داده یا دیتابیس میگویند . نکته قابل توجه اینه که چطوری از این دیتابیس ها استفاده کنیم ؟ حتی چطوری باید به سایتمون متصلش کنیم ؟ از چه زبان برنامه نویسی برای ذخیره سازی و پردازش اطلاعات استفاده میکنیم؟
بازم وبیت اینجاست که به همه این سوالات پاسخ کاملی بدهد بگونه ایی که برای این موضوع نیاز به گشتن جواب در اینترنت نیستید. برای یادگیری بیشتر اتصال دیتابیس به پی اچ پی و … تا انتهای این مقاله وبیت رو همراهی کنید ، در صورتی که سوالی در ذهن داشتید آن را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید .
وبمستران هوشمند وبیت میدانند که برای اتصال دیتابیس به سایت میشه حتی از افزونه های وردپرسی هم استفاده کرد ، اما این روش رو به شما پیشنهاد نمیکنیم . چرا که روش استانداردی نیست . در این مقاله بیشتر به اتصال پایگاه داده به سایت کدنویسی شده (عدم استفاده از وردپرس ) میپردازیم . اتصال دیتابیس به سایت وردپرسی رو قبلا آموزش دادیم و در صورت نیاز باز هم به صورت کامل تر این آموزش هارو ارائه میدهیم .
آنچه در این پست میخوانید
پایگاه داده چیست ؟ و رایج ترین پایگاه داده کدام است ؟
پایگاه داده در یک تعریف مختصر ، محلی برای ذخیره و نگهداری دادهها و اطلاعات است. رایج ترین پایگاه داده در زمینه وب دیتابیس MySQL است که به یک پایگاه داده جدولی و رابطهای معروف است . به طوری که دیتابیس از جدول ها ساخته شده و دادهها در این جدولها به شکل یک ردیف ذخیره میشوند.
ارتباط با پایگاه داده MySQL در پی اچ پی
همانطور که اطلاع دارید ، در پی اچ پی توابع زیادی برای انجام هرکاری وجود دارد . یکی از این توابع که عمل اتصال به پایگاه داده رو ساده کرده به شرح زیر است :
mysqli_connect( HOST, USERNAME, PASS, DBNAME);
این تابع چهار پارامتر دارد که هر یک از این پارامترهارو به شکل زیر توضیح داده ایم که چه هستند و چه کاربردی دارند .
- HOST آدرس پایگاه داده را مشخص میکند. معمولاً دیتابیس روی همان سروری قرار دارد که با آن کار میکنیم.
- USERNAME نام کاربری برای ورود به دیتابیس را مشخص میکند.
- PASSWORD رمز عبور حساب کاربری اتصال به پایگاه داده است.
- DBNAME نام دیتابیس را مشخص میکند.
خب تا اینجای کار فهمیدید که برای اتصال یک دیتابیس به پی اچ پی کافیه از تابع بالا استفاده کنیم . همچنین یاد گرفتید که این تابع چند پارامتر داره و این پارامتر ها چی هستند . حالا برای نهایی کردن کار و اتصال به پی اچ پی کافیه که کد زیر رو کپی و در محیط برنامه نویسی خود پیست کنید. بعضی چیز هارو باید تغییر بدین که پایین تر توضیح داده ایم .
$conn = mysqli_connect( "localhost", "mohammadfamo", "123456", "vebeetdb"); if( mysqli_connect_errno($conn) ){ echo "MySQL Connection Failed: " . mysqli_connect_error(); die(); }
تشریح کد اتصال به دیتابیس در php
در کد بالا اول ما یک متغیر به نام conn ایجاد کرده و سپس مقداری اولیه رو در آن قرار داده ایم . این مقدار همان تابع با پارامترهایی هست که بالاتر ذکر کردیم . خب همانطور که میبینید localhost آدرس هاست دیتابیس ماست و mohammadfamo هم نام کاربری ماست . همچنین اعداد 1 تا 6 پسوردی است که بروی دیتابیس خود داریم . به عنوان آخرین پارامتر هم میتوانیم اسم پایگاه داده رو بدهیم . vebeetdb نام دیتابیس ماست که در اینجا باید به عنوان پارامتر تابع از آن استفاده کنیم .
گاهی اوقات ممکن است به دلایل مختلف عملیات اتصال به درستی انجام نشود. به کمک تابع mysqli_connect_errno()
میتوانیم بفهمیم که اتصال به درستی یا نادرستی انجام شده است . کافی است متغیر $conn
را به عنوان ورودی به آن بدهیم.
گر خطایی برای اتصال به دیتابیس وجود داشته باشد و دیتابیس به درستی متصل نشود ، خروجی تابع صفر نمی شود . یعنی مقداری عددی را به عنوان شماره خطا میدهد (در اینگونه عملیات هر کدام از این خطاها شماره ایی را دارا میباشند که این فرایند به آسان دیباگ کردن کمک میکند). در این کد، از دستور mysqli_connect_error()
برای نمایش پایم خطا و از die()
برای متوقف کردن اجرای ادامه کد استفاده کردهام.