آشنایی با فناوری و ساختمان باتری لپ تاپ
- اخبار • معرفی کسب و کار
- ۱۴ فروردین ۱۴۰۲
- 1,345 بازدید
در عصر حاضر با پیشرفت تکنولوژی استفاده از وسایل الکترونیکی بسیار رواج پیدا کرده است و عملا زندگی بدون آنها قابل انجام نمی باشد. از وسایل الکترونیکی قابل حمل و بسیار کاربردی در زمینه های مختلف مهندسی، پزشکی، طراحی و … لپ تاپ می باشد. تمام وسایل الکترونیکی قابل حمل، دارای قطعه ای بسیار مهم به نام باتری هستند. باتری لپ تاپ به عنوان منبع و نگهدارنده انرژی و برق مورد نیاز برای این وسیله مهم می باشد. کارایی دیگر قطعات لپ تاپ به باتری وابسته است و موجب می گردد تا لپ تاپ بدون نیاز به سیم برق تا چندین ساعت به راحتی کار کند. لازم است بدانید که باتری لپ تاپ دارای چرخه استفاده محدودی است و بسته به نوع، طرز استفاده و نگهداری، عمر آن بعد از مدتی تمام می شود که در این صورت باید به فکر خرید بهترین باتری برای لپ تاپ خود باشید.
در بازار تکنولوژی انواع و اقسام باتری لپ تاپ بسته به نوع برند و مدل لپ تاپ وجود دارد. شما می توانید جهت خرید بهترین نوع باتری لپ تاپ ایسوس و دیگر قطعات سخت افزاری به وب سایت شرکت ساختار دیجیتال مراجعه نمایید. در مجموعه ما تمام قطعات لپ تاپ به صورت اصلی و اورجینال و با گارانتی ویژه به شما عزیزان به صورت حضوری و غیرحضوری و در سریع ترین زمان ممکن تحویل داده می شود.
آنچه در این پست میخوانید
در باتری لپ تاپ از چه فناوری هایی استفاده شده است؟
در طول زمان، فناوری های مورد استفاده در هر سری باتری لپ تاپ نسبت به سری قبل خود پیشرفت کرده که این امر موجب بالا رفتن کارایی این قطعه شده است که در زیر به به انواع این فناوری ها و باتری ها اشاره می کنیم:
لیتیوم-آیون (lithium Ion)
این نوع باتری که به اصطلاح به آن لی یون نیز گفته می شود نسبت به دیگر باتری ها از قیمت بالاتری برخوردار است و مشکلات حافظه ای ندارد. به دلیل استفاده لیتیوم در این باتری ها، پتانسیل آنها بالا است و می توانند انرژی بیشتری را در خود ذخیره کنند. ضریب خطر این باتری ها صفر است و نیاز به دشارژ شدن ندارند.
نیکل-کادمیوم (NICAD)
این باتری ها دارای عملکرد، طول عمر، ظرفیت مناسب و سرعت شارژ بیشتر نسبت به باتری های دیگر هستند. باتری نیکل کادمیوم دارای اثر حافظه می باشد و به دلیل اینکه کادمیوم استفاده شده در آن سمی است، از رده خارج می باشد.
لیتیوم-پلیمر (lithium-polymer)
این نوع باتری مقاومت کمتری نسبت به باتری لیتیوم آیون دارد ولی طول عمر آن بیشتر است. باتری لیتیوم پلیمر با USB نیز شارژ می شود ولی نیاز به فول شارژ شدن ندارد. یکی از مزیت های شارژ با USB این است که انسجام باتری حفظ می شود و طول عمر آن افزایش پیدا می کند.
نیکل-متال-هیدرید (NIMHD)
این نوع باتری دارای ظرفیت بالایی است و اثر حافظه ندارد. باتری نیکل متال هیدرید، نیاز به زمان بالایی برای شارژ شدن دارد و باتری در حین شارژ بیش از حد داغ می شود.
لازم به ذکر است که در نسل جدید باتری لپ تاپ اچ پی، ایسوس، و دیگر برندهای برتر از فناوری لیتیوم یونی استفاده می گردد.
ساختمان باتری لپ تاپ چگونه است؟
در همه باتری های لپ تاپ اعم از باتری لپ تاپ دل و … ساختمان اصلی آنها یکسان است. به طور کلی ساختمان باتری لپ تاپ از دو قسمت اصلی یعنی سلول و مدار الکترونیکی کنترل کننده تشکیل می شود که دارای وظایف زیر می باشد.
- سلول: سلول تحت مدار کنترل کننده عمل می کند و وظیفه آن نگهداری انرژی می باشد.
- مدار الکترونیکی کنترل کننده: از وظایف اصلی این قسمت از باتری می توان به تعیین ولتاژ دما، تشخیص فول شارژ شدن و خراب شدن باتری اشاره نمود.
چه مواردی بر روی طول عمر باتری لپ تاپ تاثیر دارد؟
لازم است بدانید که تعداد سلول های به کار رفته در باتری لپ تاپ تعیین کننده طول عمر و یا ظرفیت باتری می باشد. هر چه تعداد سلول ها بیشتر باشد نتیجتا باعث بالا رفتن طول عمر باتری لپ تاپ نیز می شود. همچنین از فاکتورهای مهم دیگر که بر روی طول عمر باتری لپ تاپ موثر است، موارد زیر می باشد:
- نوع سلول های به کار رفته
- مواد استفاده شده در مدار الکترونیکی کنترل کننده
- جنس بدنه و جنس پایه های متصل شونده به برد اصلی لپ تاپ
- کیفیت حمل و بسته بندی
در آخر این نکته را عنوان می کنیم که خرید باتری لپ تاپ نیاز به دقت کافی دارد. کارشناسان و مشاوران ما در شرکت ساختار دیجیتال به صورت آنلاین آماده هستند تا به شما در این زمینه کمک کنند و راهنمایی های لازم را ارائه دهند تا خریدی لذت بخش و حرفه ای را تجربه نمایید.