آشنایی با فاکتور جدید گوگل (تجربه کاربری) برای سئو سایت
مهم ترین پارامتر برای سئو که باید اون رو در نظر بگیرید ، پارامتر تجربه کاربریه ! دقت داشته باشید که سایت شما برای سئوی بهتر و رشد بیشتر نیاز به داشتن یک تجربه کاربری فوق العاده است . منظورم از فوق العاده این نیست که سایت شما باید تجربه کاربری مانند سایت های بزرگ و رنک یک گوگل داشته باشند ! بلکه منظور من اینه که بر اساس رفتار و هدف سایت تون ، تجربه کاربری جذابی برای سایت تون طراحی کنید .
سعی کنید یک سری نکات رو در حین طراحی تجربه کاربری رعایت کنید . برای کسب اطلاعات بیشتر راجب طراحی رابط کاربری مقاله قبلی مارو مطالعه کنید . همچنین اگر میخواهید راجب تاثیر تجربه کاربری بروی سئوی سایت تون بدونید ، پیشنهاد میکنم که مارو تا انتهای این مقاله همراهی کنید .
آنچه در این پست میخوانید
الگوریتم تجربه کاربری صفحه گوگل
میدانید که تجربه کاربری ، خیلی سالها پیش ، بین مردم و وبمسترها رواج پیدا کرد . پس از اینکه تجربه کاربری به عنوان یک حرفه و تخصص بین مردم جا افتاد ، گوگل الگوریتم هایی رو برای تاثیر در سئوی سایت ها معرفی کرد . مثلا الگوریتم UX گوگل اوایل ماه May در سال ۲۰۲۰ معرفی شد.این الگوریتم صفحات سایت شما رو بررسی میکنه و به آن صفحه امتیازی از نظر UX یا تجربه کاربری می دهد. تجربه کاربری مناسب به مردم این اجازه را میدهد تا کارها را بهتر انجام دهند و با سایت بهتر ارتباط برقرار کنند.
یک سری موارد در رتبه بندی های گوگل یا همون رتبه Page Experience موثر است . مثلا چندتا از این موارد به شرح زیر است . پیشنهاد میکنم که به موارد زیر دقت زیادی کنید تا در بررسی های این الگوریتم با شکست یا هر نمره منفی مواجه نشوید .
Core Web Vitals
میدانید که همه سایت ها باید با اندازه های گوشی ها سازگار باشند . منظور از سازگار بودن با موبایل این است که سایت شما به خوبی در موبایل و تبلت نمایش داده شود. امیدوارم در طراحی سایت های ریسپانسیو ، اندکی مردد نشوید .
HTTPS
همه ما درباره HTTPS و مزایای ما اطلاعات کافی داریم. اگر سایت شما با SSL راهاندازی شده باشد یا SSL را روی سایت خود نصب کرده باشید، به این معناست که شما فاکتور HTTPS را رعایت کردهاید.
مرور مطمئن
سایت شما باید امن باشد . مرور مطمئن هم دقیقا همین معنی رو میده ! خیلی از مواقع وارد سایتی میشویم که با یک خطای قرمز رنگ امنیتی نمایش داده میشود. منظور از این خطا این است که این سایت دارای فایلها یا اطلاعاتی است که از نظر گوگل مخرب شناخته شدهاند و ممکن است به کامپیوتر شما آسیب وارد کند. حتما سایت تون رو از نظر داشتن مرور مطمئن بررسی کنید .
همیشه نیاز به AMP نیست!
گوگل در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که برای پیروزی در کسب رنک یک گوگل ، نیاز نیست سایتتون AMP باشد. درست است صفحات AMP در نمایش سایت شما در نتایج گوگل تاثیر دارند، اما اگر AMP بودن باعث میشود کاربر نتواند با سایت شما کار کند، بهتر است آن را غیر فعال کنید.
کیفیت محتوا و تبلیغات
سایت شما از نظر محتوا، کیفیت تبلیغات و خلاصه از هر لحاظی باید تجربه مناسبی را برای کاربر رقم بزند. فاکتورهای زیادی در زمینه کیفیت محتوا و تبلیغات وجود دارند که باید رعایت کنید.
سه مشخصه اصلی گوگل برای بررسی فاکتور UX سایت ها :
- بارگذاری صفحه (سرعت لود)
- تعامل کاربر با صفحه
- پایداری بینایی کاربر
سعی کنید که صفحاتی با سرعت بارگذاری بالایی داشته باشید . همچنین طوری صفحات و سایت تون رو طراحی کنید که بتونید به واسطه اون ، هم مشتری های بیشتری بیاورید و هم کسب درامد بیشتری داشته باشید . اینطوری گوگل میتونه تعامل بالا کاربران با سایت شما رو تشخیص دهند . از طرفی از تجربه کاربری و آنالیزهایی که از رفتار کاربر در سایت تون به دست می آورید هم نباید غافل شوید .