learndl triboon hostida

آشنایی با ابزار گوگل تگ منیجر

گوگل تگ‌ منیجر ؛ قهرمان نجات‌بخش کسب‌وکارها

با پیشرفت و توسعه استفاده از تکنولوژی و اینترنت، بازاریابی دیجیتال جایگزین بازاریابی سنتی شد. کسب‌و‌کارها دیگر وابسته به حدس و گمان یا برداشت خود از رفتار مشتری یا نیازهای او نیستند؛ بلکه با جمع‌آوری داده‌هایی دقیق از مشتریان، رفتار و نوع خریدشان، موفق شدند به نیازها و خواسته‌های آنها سریع‌تر و موثرتر پاسخ دهند. دنیای بازاریابی امروز، این موفقیت عظیم را مدیون پیشرفت تکنولوژی و ظهور دیجیتال‌مارکتینگ و ابزارهای آن است. یکی از اثربخش‌ترین ابزارهایی که صاحبان کسب‌وکارها، وب‌مسترها و دیجیتال‌مارکترها می‌توانند در این مسیر به‌کار گیرند، ابزار گوگل‌ تگ‌ منیجر است. با آموزش گوگل تگ‌ منیجر، فعالیت‌های بازاریابی دیجیتال بسیار ساده‌تر از پیش خواهند شد. چگونه؟؟ در ادامه با ما همراه باشید تا بگوییم.

گوگل تگ منیجر

گوگل تگ‌ منیجر چیست؟

پیش‌تر، کسب‌وکارها برای جمع‌آوری اطلاعات در مورد کاربران سایت‌ و مشتریانشان، مجبور بودند به‌صورت دستی یک سری کد به صفحات مختلف سایت خود اضافه کنند؛ نیازی به گفتن نیست که این کار هم زمان‌گیر و خسته‌کننده بود و هم موجب اتلاف هزینه می‌شد!

اما تکنولوژی یک گام دیگر فراتر رفت و گوگل تگ‌ منیجر خلق شد. با ظهور این ابزار بی‌نظیر، وابستگی بازاریاب‌ها به برنامه‌نویس‌ها برای کدزنی‌ از بین رفت، یا حداقل بسیار کمتر از قبل شد. حتی افرادی که کمترین دانشی از کدنویسی ندارند، با دیدن آموزش گوگل تگ‌ منیجر قادر خواهند بود تگ‌های مورد نیاز وب‌سایت را ایجاد کنند، تا نهایتاً داده‌های ضروری کسب‌وکارشان جمع‌آوری شده و در گوگل آنالیتیکس تحلیل شود.

بسیاری از دیجیتال‌مارکترها با ابزار گوگل آنالیتیکس آشنایی دارند و از گزارش‌های آنالیتیکس برای آنالیز وضعیت کسب‌وکار و رفتار مشتریان استفاده می‌کنند؛ با این حال، تعداد کمی از افراد می‌دانند که چگونه از محدودیت‌های آنالیتیکس فرار کرده و با میان‌بری کوتاه، همه داده‌ها و اطلاعات مورد نظرشان را جمع‌آوری کنند. این میان‌بر، گوگل تگ ‌منیجر است. برای استفاده از این ابزار رایگانِ گوگل، کافی است کد تگ ‌منیجر را در سایت خود قرار دهید و به گوگل آنالیتیکس متصلش کنید. با ساخت تگ‌های مخصوص، تگ منیجر داده‌های مهم برای کسب‌وکارتان را به آنالیتیکس ارسال می‌کند. پس از این، قادر خواهید بود آماری دقیق و جزئیاتی با اهمیت از مشتریان بدست آورده و ارتباطی نزدیک با آنها خلق کنید.

گوگل تگ منیجر

تگ منیجر از دیدگاه گوگل

گوگل، تگ منیجر را این چنین تعریف می‌کند: «سیستم مدیریت تگ‌ها یا TMS». در حقیقت، تگ منیجر همان وظیفه‌ای را دارد که سیستم مدیریت محتوا یا CMS برای محتوا انجام می‌دهد. از این طریق، خواهید توانست تگ‌های مورد نیاز سایتتان را خلق کرده و ردیابی کنید. برنامه‌نویس‌ها، به قطعه کدهایی که عملکرد به‌خصوصی دارند «تگ» می‌گویند. به عبارت دیگر، تگ‌ها (برچسب‌ها) قطعات کوچکی از کد هستند که به صفحات سایت‌ها اضافه می‌شوند و شامل طیفی از عملکردها و وظایفی همچون ذخیره، تحلیل و ردیابی رفتار کاربران سایت هستند. تگ‌ها می‌توانند اطلاعات مختلفی را استخراج کرده و به پلتفرم‌هایی نظیر گوگل آنالیتیکس، گوگل ادز و …، ارسال کنند.

برای تحلیل دقیق‌تر و درست‌تر سایت و کاربرانتان، مدیریت موثر تگ‌ها از طریق گوگل تگ منیجر ضروری است.

اهمیت گوگل تگ منیجر برای کسب‌وکارها

حتی اگر صاحب کسب‌وکاری نوپا هستید و به تازگی وارد دنیای بازاریابی دیجیتال شده‌اید، گوگل تگ منیجر می‌تواند برای اثربخشی بیش از پیش فعالیت‌های بازاریابی شما هم بسیار کارآمد باشد. بنابراین، توصیه می‌کنیم آموزش گوگل تگ منیجر را در اولین فرصت آغاز کنید و منتظر دیدن داده‌های خارق‌العاده‌اش باشید! در این بخش تعدادی از کاربردها و مزایای این ابزار را بررسی خواهیم کرد:

کاربردهای تگ منیجر:

  • ثبت تعداد کلیک روی دکمه‌ها
  • فعال‌سازی سرویس‌ چت، نوتیفیکیشن و…
  • میزان اسکرول صفحه توسط کاربران
  • امکان اتصال ابزارهای کابردی از طریق تگ منیجر به سایت؛
  • شناخت محصول یا سرویس مورد علاقه مشتریان و…

مزایای تگ منیجر:

  • امنیت بالا؛
  • سرعت بالا؛
  • رایگان بودن؛
  • سادگی کاربرد؛
  • بی‌نیازی از دانش فنی؛
  • قابلیت استفاده در موبایل؛
  • مدیریت همه تگ‌ها در یک پلتفرم؛
  • امکان ساخت تگ‌ها به تعداد نامحدود؛
  • وجود تعداد بسیار زیادی تگ پیش‌فرض؛
  • امکان تستِ عملکردِ تگ‌ها پیش ار انتشار؛
  • قطع وابستگی به برنامه‌نویس‌ها و تیم فنی؛
  • ردیابی رویداد‌هایی فراتر از محدودیت‌های گوگل آنالیتیکس بصورت خودکار؛
  • قابلیت اتصال به هر سرویس‌ دیگری؛ برای مثال هاتجار، گوگل ادز، فایربِیس و … ؛

گوگل تگ منیجر

بخش‌بندی گوگل تگ منیجر

البته که یادگیری حرفه‌ای و آموزش گوگل تگ منیجر، نیازمند زمانی نسبتاً طولانی است؛ اما بیایید با هم بخش‌های اصلی این ابزار را بشناسیم تا به دیدی کلی برسیم:

برای استفاده از تگ منیجر، باید برچسب‌ها (Tags)، محرک‌ها (Triggers) و متغیرها (Variables) بشناسید.

  • Tags

همانطور که پیش‌تر گفتیم، تگ‌ها قطعاتی از کد هستند که با استفاده از این ابزار به سایت خود اضافه می‌کنید تا انجام اقدامی در سایتتان را ردیابی کنید؛ برای مثال میزان اسکرول یک صفحه، پخش شدن ویدئو و … .

  • Triggers

تگ‌ها برای کار کردن به محرک‌ها (Triggers) نیاز دارند. به عبارت دیگر، تریگرها شرط اجرای تگ‌ها هستند. مثلاً مشخص می‌کنید که تگ مورد نظر تحت چه شرایطی فعال شود.

  • Variables

برای ایجاد تگ‌ها و تریگرها به متغیرها (Variables) نیاز دارید. متغیرها بخشی از اطلاعات را درون خود نگه می‌دارند؛ در حقیقت، متغیرها یک سری امکانات و اطلاعات اضافی در اختیارتان قرار می‌دهند.

تگ‌ها برای اجرا شدن به تریگرها وابسته هستند. مقادیر تریگرها هم از طریق متغیرها مشخص می‌شوند، پس تریگرها هم به متعیرها وابسته هستند.

کلام پایانی

موفقیت کسب‌وکارها در فضای آنلاین، مشروط به استفاده از داده‌هایی دقیق از رفتار، نیازها و علایق مشتریان است. برای کسب و تحلیل این اطلاعات، نیازمند ابزارهایی همچون گوگل آنالیتیکس هستیم، با این حال گوگل آنالیتیکس محدودیت‌هایی دارد که جمع‌آوری داده را با مشکل روبه‌رو می‌کند؛ گوگل تگ منیجر، مکمل گوگل آنالیتیکس بوده و میان‌بری برای عبور از این محدودیت‌ها است. برای آموزش گوگل تگ منیجر می‌توانید به سایت آنالیتیپس به آدرس https://analytips.io/google-tagmanager-course/ مراجعه کنید. با یادگیری این ابزار، فعالیت‌های بازاریابی‌تان را به شکلی هدفمندتر پیش برده و نهایتاً ارتباطی قوی و موثر با مشتریان خود برقرار کنید.

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی : 3 / 5. تعداد آرا : 2

اولین نفر باید که به این مطلب امتیاز میدهید

وبیت این پست توسط نگارش شده است.

اسم من محمد پورداداش هست و متولد سال 1367 در خدمت شما هستیم . تخصص من طراحی گرافیک و کدنویسی وب است و سعی خواهم کرد بهترین خدمات را به شما وبمستران و گرافیست های عزیز ارائه کنم. به ترس هات غلبه کن تا در زندگی همیشه پیروز باشی.

در کانال وبیت عضو شو تا از آخرین اخبار ، آپدیت محصولات و تخفیف ها با خبر بشی ☺ عضویت در کانال تلگرام

اشترک گذاری

مقاله های پیشنهادی

وبیت این مطالب را به شما پیشنهاد میدهد

ارسال نظر ( 0 نظر تایید )

نظرات پس از رویت و تایید مدیران نمایش داده می شود
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !
همکاران وبیت